![]() |
neděle 23. března, 12:37 Svátek má Ivona
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vánoční cukroví - pečené
Elo, čtu, že myješ formičky - nikdy jsem to nedělala, vždy po pečení hned vytřu ubrouskem, dělám to leta a formičky se u nás doma nemyly, nemastily, krásně se vyklápí.....
Spike, máš to krásně připravený.
Nejsem žádná velká pekařka ale co jsem měla v práci kolegyni, po ní to děláme všechny, nikdy formičky nemyla. Jak to píše Alena. A když nám třba některý půjčovala, tak kladla na srdce, ať se to neopovážíme umýt. Něco na tom asi bude, soudím podle návodu k hrnci. Koupila jsem v Lidlu, hodně těžký, litinový, měli červené. Nesmí do myčky a doporučovali jakoby zatřít občas tuk. Dovnitř.
Spike, máš moc pěkné cukroví. a zajímavé ořechy
.
Gabčo super vykrajovátka na linecké
.
Kájo, šikovní
.
Já teprve včera začala, zvládla jsem polámat polovinu pidi koleček na dortíčky, na išelské jsou větší, to moje ruka zvládla líp. Dnes tlapky-pracny, Tonytáta s Tondou děli perníčky, trochu jsem rostla, větší tvary, které nemám ráda, vyváleno opravdu téměř jak na nudle - samozřejmě, že skoro nenaskočily. Ale nemůžu nic říct, musím být ráda, že to spolu zvládli
.
A právě jsem doumývala 286 formiček. Když já se vždycky bojím, že do příštího roku zasmrádnou
.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Nidy je nemyju, pak se dobře vyklápějí. Jen jednou jsem umyla staré formičky na ořechy a zrezatěly.
Já jak jsem byla od rána rozhozená , tak jsem sežrala kůpu van. rohlíčků.....
Věrko, paráda.
Já už letos taky končím. Dnes jsem dozdobila čokoládou. Musím říct, že se musím rok od roku do toho cukroví dost nutit. U nás to chlapi nejí. Dělám to vlastně jen kvůli naším, abych jim dala a pro návštěvy, aby bylo na stůl.
Ty sadlove koláčky mi nechutnají, ty už u mě místo nenajdou.
Mám 6 druhů. Mamka mi ještě přinese rohlíčky, tak to je až dost.😁
Co mám na ořechách zajímavého? Snad jen to, že mám malé formičky. Taky je to piplačka, protože se do nich vejde maličký kousek těsta, kyž tam musí zbýt ještě důlek pro náplň. Těsto vůbec neubývá.
Kdysi jsem formičky poctivě namáčela a myla, ale pak jsem slyšela, že se mýt nemají, tak jen vyčistím papírovou utěrkou. Ono i to je dost práce, takže se snažím používat formiček raději míň. Obvykle peču něco do formiček a zároveň střídám s něčím vykrajovacím, abych těch formiček neměla moc na čištění.
No a za celý život se mi nastřádala spousta formiček, které vůbec nepoužívám, mám jich plnou velkou krabici. Měla bych se jich zbavit.
Věrko, staré formičky nevyhazuj. Jednou jsem viděla v Jablonci, je tam krámek věci z půdy - líbilo by se Kordul, staré věci, tam jsem viděla prodávat staré krásné formičky, kupovaly hodně Němky. Naaranžované byly krásné, tak jsem ty staré doma nechala navrtat a na háček jako ozdoba, Ale bylo to venku, tak některé narezly, máš zimní zahradu jako ozdoba na větvi...
jj- formičky se nemyjí .. jenom popř . utřou na sucho . jinak zreziví ...
Spike, formičky mám také malé, letos na plněné ořechy asi nedojde. Ale myslela jsem jádra, která máš na slepovaném.
Ty pekanové ořechy jsem koupila už s cílem je nalepit na cukroví. Někde jsem to viděla a líbilo se mi to.
Formičky bych asi prodala na bazárku. Krásné formičky má ještě schované mamka, ty si nechám. Jsou to ty velké, jak dřív bývaly, ale pěkné - motýl, ryba, zajíc...je to vůně dětství.
Mně se móc líbí ta šišatá srdíčka od Gabči
Já jsem vlastně letos chtěla péct, ale děda, říkal, ať nic nepeču,že to nenusí, tak jsem dělala jen van. rohlíčky. Včera jsem hodila do koše " stříbrný " tác. Děda ho vytáhl a začal umývat, "proč to vyhazuješ, je pěkný na cukroví " na jaké ? , vždyť jsi nechtěl abych něco pekla / v mrazáku mám asi 7 ks másla / , " to třeba něco dostaneme " ....tak nevím, jak si to přebrat

Vykrajovátka na šišatá srdíčka někde taky mám. Moc se mi líbila u Stano, tak jsem si je koupila. Jenže letos jsem perníčky moc nedělala, tak jsem je nevyužila. Jó já mám formiček a vykrajovátek! Jen ta chuť péct a hlavně zdobit se nějak vytrácí.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Ty starší velké mám bokem v krabici, že je prodám. Jedním kouskem by se člověk najedl, dnes je vše maličké na zobání