neděle 23. března, 12:37 Svátek má Ivona
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..

Autor: Missi
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování

Vánoční cukroví - pečené

Datum: 02.12.2006 20:14

aby to bylo kam psát winking smiley

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 10 z 20
  • Autor: alenak

Re: Vánoční cukroví - pečené

Datum: 18.12.2021 19:50

babkaelanapsal(a)yawning smiley.

Spike, Věrko ... pro mne u ořechů je největší piplačka umýt a znovu "zaskladnit" formičky (stejně jako u tlapek-pracen) - plním až nejdřív 3. den, už nejsou tak křehké - stejně linecké, išelské, brabanty, olžiny dortíčky a další ... nejlepší plnička krémem byl zdobící pytlík od tupeware (po mnoha letech používání, i na zdobení dortů, odešel do popelnice) - netuším, čím budu "plněné" plnit letos, nožem potírat se mi nechce. A jsem mimoň .... proč ořechy v mrazáku ?

Elo, čtu, že myješ formičky - nikdy jsem to nedělala, vždy po pečení hned vytřu ubrouskem, dělám to leta a formičky se u nás doma nemyly, nemastily, krásně se vyklápí.....

• Autor: Reklama

• Re: Vánoční cukroví - pečené

Datum: 18.12.2021 20:40

Spike, máš to krásně připravený.

Nejsem žádná velká pekařka ale co jsem měla v práci kolegyni, po ní to děláme všechny, nikdy formičky nemyla. Jak to píše Alena. A když nám třba některý půjčovala, tak kladla na srdce, ať se to neopovážíme umýt. Něco na tom asi bude, soudím podle návodu k hrnci. Koupila jsem v Lidlu, hodně těžký, litinový, měli červené. Nesmí do myčky a doporučovali jakoby zatřít občas tuk. Dovnitř.

• Autor: babkaela

Datum: 18.12.2021 21:26

Spike, máš moc pěkné cukroví. a zajímavé ořechy thumbs down mls smiley .

Gabčo super vykrajovátka na linecké thumbs down .

Kájo, šikovní thumbs down .

Já teprve včera začala, zvládla jsem polámat polovinu pidi koleček na dortíčky, na išelské jsou větší, to moje ruka zvládla líp. Dnes tlapky-pracny, Tonytáta s Tondou děli perníčky, trochu jsem rostla, větší tvary, které nemám ráda, vyváleno opravdu téměř jak na nudle - samozřejmě, že skoro nenaskočily. Ale nemůžu nic říct, musím být ráda, že to spolu zvládli love smiley .

A právě jsem doumývala 286 formiček. Když já se vždycky bojím, že do příštího roku zasmrádnou stydlin smiley .

Datum: 18.12.2021 22:05

Nidy je nemyju, pak se dobře vyklápějí. Jen jednou jsem umyla staré formičky na ořechy a zrezatěly.

• Autor: kordula

Datum: 18.12.2021 23:20

Já jak jsem byla od rána rozhozená , tak jsem sežrala kůpu van. rohlíčků..... mls smiley

• Autor: gabca

Datum: 18.12.2021 23:25

img_20211218_224330.jpg
    Další fotografie:

Věrko, paráda. thumbs down

Já už letos taky končím. Dnes jsem dozdobila čokoládou. Musím říct, že se musím rok od roku do toho cukroví dost nutit. U nás to chlapi nejí. Dělám to vlastně jen kvůli naším, abych jim dala a pro návštěvy, aby bylo na stůl.

Ty sadlove koláčky mi nechutnají, ty už u mě místo nenajdou.

Mám 6 druhů. Mamka mi ještě přinese rohlíčky, tak to je až dost.😁

• Autor: SPIKE

Datum: 18.12.2021 23:46

babkaela napsal(a):

Spike, máš moc pěkné cukroví. a zajímavé ořechy thumbs down mls smiley .

Co mám na ořechách zajímavého? Snad jen to, že mám malé formičky. Taky je to piplačka, protože se do nich vejde maličký kousek těsta, kyž tam musí zbýt ještě důlek pro náplň. Těsto vůbec neubývá. grinning smiley

Kdysi jsem formičky poctivě namáčela a myla, ale pak jsem slyšela, že se mýt nemají, tak jen vyčistím papírovou utěrkou. Ono i to je dost práce, takže se snažím používat formiček raději míň. Obvykle peču něco do formiček a zároveň střídám s něčím vykrajovacím, abych těch formiček neměla moc na čištění.

No a za celý život se mi nastřádala spousta formiček, které vůbec nepoužívám, mám jich plnou velkou krabici. Měla bych se jich zbavit.

• Autor: alenak

Datum: 19.12.2021 01:01

Věrko, staré formičky nevyhazuj. Jednou jsem viděla v Jablonci, je tam krámek věci z půdy - líbilo by se Kordul, staré věci, tam jsem viděla prodávat staré krásné formičky, kupovaly hodně Němky. Naaranžované byly krásné, tak jsem ty staré doma nechala navrtat a na háček jako ozdoba, Ale bylo to venku, tak některé narezly, máš zimní zahradu jako ozdoba na větvi...

• Autor: kaaj

Datum: 19.12.2021 06:16

jj- formičky se nemyjí .. jenom popř . utřou na sucho . jinak zreziví ... nono smiley

• Autor: babkaela

Datum: 19.12.2021 09:00

Spike, formičky mám také malé, letos na plněné ořechy asi nedojde. Ale myslela jsem jádra, která máš na slepovaném.

Datum: 19.12.2021 09:47

babkaela napsal(a):

Spike, formičky mám také malé, letos na plněné ořechy asi nedojde. Ale myslela jsem jádra, která máš na slepovaném.

Ty pekanové ořechy jsem koupila už s cílem je nalepit na cukroví. Někde jsem to viděla a líbilo se mi to.

Formičky bych asi prodala na bazárku. Krásné formičky má ještě schované mamka, ty si nechám. Jsou to ty velké, jak dřív bývaly, ale pěkné - motýl, ryba, zajíc...je to vůně dětství.

• Autor: cancourek

Datum: 19.12.2021 09:49

Mně se móc líbí ta šišatá srdíčka od Gabči thumbs down

• Autor: kordula

Datum: 19.12.2021 10:14

Já jsem vlastně letos chtěla péct, ale děda, říkal, ať nic nepeču,že to nenusí, tak jsem dělala jen van. rohlíčky. Včera jsem hodila do koše " stříbrný " tác. Děda ho vytáhl a začal umývat, "proč to vyhazuješ, je pěkný na cukroví " na jaké ? , vždyť jsi nechtěl abych něco pekla / v mrazáku mám asi 7 ks másla / , " to třeba něco dostaneme " ....tak nevím, jak si to přebrat eye rolling smiley grinning smiley

Datum: 19.12.2021 10:19

cancourek napsal(a):

Mně se móc líbí ta šišatá srdíčka od Gabči thumbs down

Vykrajovátka na šišatá srdíčka někde taky mám. Moc se mi líbila u Stano, tak jsem si je koupila. Jenže letos jsem perníčky moc nedělala, tak jsem je nevyužila. Jó já mám formiček a vykrajovátek! Jen ta chuť péct a hlavně zdobit se nějak vytrácí. grinning smiley

Datum: 19.12.2021 10:56

Ty starší velké mám bokem v krabici, že je prodám. Jedním kouskem by se člověk najedl, dnes je vše maličké na zobání

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.