pondělí 29. dubna, 01:05 Svátek má Robert
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vánoční cukroví - pečené
rohlíčky jste pekly?
Re: Vánoční cukroví - pečené
Re: Vánoční cukroví - pečené
Pekly ,ale takový néééé .Já toho mám taky dost,druhy nemám spočítaný,ale je plná krabice od kuřat.
Re: Vánoční cukroví - pečené
Já raději ani nevyfotila připálené marokánky, vypadaly dost podobně.
Počet druhů nehoním, dělám to, co máme rádi. Kamarádka dělá dokonce jen asi dva druhy, které mají v oblibě. A má pravdu - nač dělat další, které budou jen ležet na talíři nebo se sní s nechutí.
Re: Vánoční cukroví - pečené
Dělám taky jenom ty druhy o který je zájem.
Re: Vánoční cukroví - pečené
ty to máš krásné
Re: Vánoční cukroví - pečené
u nás - tedy u mně asi 7druhů . ale ještě něco dělaly dcery- úly , nebe v hubě , zázvorky. tak do těch deseti to hodí . ovšem ---tam vánoční posezení a krabička,- taky vnučka s vnukem slavili ve víkend narozeniny . tak dost ubylo . hlavně marokánky mizí před očima. ještě budu na štědrý den plnit větší košíčky. dávám pudinkový krém s máslem , ovoce a poleju želatinou . takže to nedělám dopředu . ale to jen 11 kousků . ato s ekaždý rok mluví , že cukroví omezíme..
Re: Vánoční cukroví - pečené
Káji,ty košíčky s pudinkovým krémem jsem dělala na narozeniny a všem moc chutnaly
Re: Vánoční cukroví - pečené
Hotovo
Re: Vánoční cukroví - pečené
Já mám 4 druhy, perníčky dnes ozdobené dcerou, ostatní bude s krémem. Suché dělala mamka se ségrou, když byly tři týdny v karanténě, to jsem se vůbec nepokoušela. Linecké, vinné, rohlíčky, makové, žabí huby, ani jsem to nezkoumala. Musely se doma nějak zabavit.
Re: Vánoční cukroví - pečené
Dobře blbnu.
Já dělám plněné ořechy s máslovým krémem, proto je dávám do mrazáku a vyndávám až před podáváním. Včera jsme dojedli ořechy z jedné krabičky, tak jsem teď chtěla vyndat druhou, jenže žádná druhá v mrazáku není!
Tak nevím, kam se poděla. Jestli jsme je už snědli nebo jsem je někomu darovala...
Re: Vánoční cukroví - pečené
Věrko, nezoufej. Uvidíš, že se ti o Velikonocích bude hodit
Re: Vánoční cukroví - pečené
A ušetřila jsem si pár špeků na těle. :-D
Asi nikde nejsou - včera jsem prohledávala velký mrazák kvůli houbám do kuby a dnes jsem podrobně prohlídla mrazák u ledničky, kde tedy to cukroví mělo být.
Re: Vánoční cukroví - pečené
já včera s vypětím všech sil naplnila ty velké košíčky. taky pár ořechů . no a Zuzka si donesla vosí úly, že abych je taky naplnila tím pudinkovo , máslovým krémem . uzavíratelná krabička.. no a až se otevřela- vysypaly se úly některé i na zem . další problém byl až jsem plnila sáček krémem . koncovka s tvořítkem vyletěla jak špunt . tak jsem vztekle stříkala jen ze sáčku .. no ale večer byly sežrány jako první .. .
Re: Vánoční cukroví - pečené
Používáte některá rozmrazené bílky?
Zbylo mi jich dost po pečení a našla jsem recept na bábovku z bílků, která včera zmizela mávnutím kouzelného proutku. Ale abych ji pekla znovu a rozbila kvůli tomu 8 vajec kvůli bílkům, to se mi nechce. Tak mě napadlo, že budu postupně střádat bílky, když dělám třeba míchaná vajíčka a po jednom, po dvou bílcích to zamrazím. Jak se s tím potom pracuje? Nechá se úplně rozmrazit? Potřebuji z toho potom šlehat sníh... Díky případně za zkušenosti.
Jinak musím říct, že tohle mám ráda - když se vše zužitkuje. Nemohla jsem dlouho najít nic, co z těch bílků udělat - pusinky jsou na nás strašlivě sladké. A ta bábovka se povedla - lehká, uvnitř jsou nakrájené brusinky a sušené švestky namočené v rumu, takže není suchá.. no jako dech.
Re: Vánoční cukroví - pečené
Anavi, já to praktikuju leta, ušleháš krásně, musí být rozmraženo před děláním při pokojové teplotě, slabě osolit nebo pár kapek citronu. Je dobrý dávat do menší krabičky, nejvýš po 4, je to hned rozmražený.
Bílky zpracuješ třeba při obalování trojobalu, přidáš do vajíčka, bábovka je dobrá. Máme rádi do polévky na zahuštění. Vše se dá zpracovat.