![]() |
středa 23. dubna, 01:36 Svátek má Vojtěch
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
www.majkaj.webg..
Re: Vánoční cukroví - pečené
Já přihazuju bílky do mrazáku do malé krabičky, abych pak udělala moje milované LC minipavlova. Dvakrát jsem si i bílky koupila v lahvi a mám v zásobě sušené, ale s těmi neumím moc pracovat.
(výška 360 m.n.m.)
Bílková bábovka - tu taky peču, bílky si šetřím do mrazáku. Že by tato bábovka byla něco vyjímečně dobrého, to si nemyslím, ale vyhodit bílky, to je mi líto. A do klasického bábovkového těsta se může přidat jen málo bílků. Jsme holt šetrné hospodyňky.

I když neskáčeme pro pírko přes plot.
Pro pírko ne, ale pro koňskou "koblihu" ano.
(výška 360 m.n.m.)
Anavi, pro koňskou kobližku, to bych i skákala, ale u nás není žádný kůň v okruhu 10 km.
Naštěstí moje dcera je koňský šíllenec, již 30 let se pohybuje ve stájích. A když potřeuju, tak mi pytel koňského trusu přiveze.
Tak jsem se na zdobení celkem těšila, a udělala to pětiletá dcera. No nic. Ale má to hezké. Plnily jsme až před Silvestrem, máme tam i dvoje narozeniny, to se scházíme.
Dcera je šikulka

Manco, to je na velkou pochvalu.
Manco,
dcera je šikulka,má to hezký.
Já jsem dnes už naládovala jednu plast.krabici s cukrovím do mražáku,kamošům jsem donesla talíř cukroví.Letos jsem toho udělala míň,ale hlavní konzument-manžel stále není zdravý a o cukroví nemá moc zájem.Příště upeču ještě míň.
Manco, je to šikulka. Myslím, že moje zdobení by vedle tohoto neobstálo.
Já jsem ráda, že kompletní tác cukroví zbyl pro ohlášenou návštěvu neteře, další den jsme u kávy dojedli zbytky a teď už máme "čistý štít". Zítra se chystám na svoje premiérové pečení mini_pavlovy, snad budou k jídlu. Bílků tu mám dost, tak při neúspěchu můžu hned zkoušet znovu.
Manco šikula
Cukroví skoro pryč, včera jsem na dnes pekla, každoročně dělám dort harlekýn, tentokrát na pekáč, aby bylo více, návštěvy pojedli a zítra ke kávě zbytky.
Manco, tvoje dcera zdobí cukroví lépe než já.

Mančo, tvoje dcera je víc než šikovná
.
My dnes dojíme posledních pár kousků cukroví a je konečně po vánocích. Noooooo, ještě máme stromeček, snad vydrží do hromnic.
Cukroví je tu ještě dost, různě podarovaného ale výzdobu jsem letos zlikvidovala dnešní nedělí skoro všechnu. Dědek nevěřícně koukal.
byli tu mladí na oběd- tak jsem taky nechala sundat z oken výzdobu . nebylo tam nic moc- věnec a velká bańka. . ale nemusela jsem lézt na okna. to bych nezvládla. odnesli si taky poslední cukroví a včera pečené koláčky. pak šli na Trúbu - Marek že bude fotit západ slunce.no nevím - asi se neukázalo .
cukroví už není, peklo se na neděli, ale vánoční výzdoba + stromeček taky dnes zliklvidováno.....nějak to rychle letí