sobota 18. ledna, 23:46 Svátek má Vladislav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vánoční cukroví - pečené
Lehká pomoc. Internet umí všechno. Stačí jen dosadit čísla a co chci.
[prevody-vypocty.cz]
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Už se těším až se té řehole zbavím a budu péct MASO.
Kalkulačka byla nezbytným pomocníkem při pečení s dětmi, kdy jsem trojčlenkou dopočítávala kolik čeho přidat, když něco popletli, a věděla jsem, co spletli, jinak nezbylo než přiměřeně přiměřeně...
Jájo, nedivím se ti. Hluboce smekám. Já bych tohle asi nepřežila. Máš to pěkný. Jako od profíků.
Regi není to takové, je na tom amatér vidět, měla bych víc trénovat. Už je 20 kg z domova, ještě je objednáno asi 15 kg a zbytkem podělím mládež:-)
Jàjo, paráda, jak děláš čokoládovou polevu? Máš ji krásné lesklou. Já dávám čokoládu, máslo a trochu mléka, ale od oka a pak to občas není, co bych si od toho představovala.😜
Na tom amatérském je vidět, že je to ruční práce a není to šizené jako nějaká tovární výroba. Na mě to působí přijemněji než to naprosto dokonalé a vypracované do posledního detailu - pro oko pěkné (na chuť už mnohdy moc ne), ale chybí tomu to srdce.
Jajo, mas krasne cukrovi!
Ja letos nezvladam, mam.jen 2 druhy -linecke a vanilkove rohlicky. A vubec nevim, jestli jeste neco zvladnu. Milujeme vytlacovane kakaove, ale pri rekonstrukci se mi ztratil recept po babicce, ale zkusila jsem z internetu a vubec se testo nepovedlo. Chutove stejne, ale konzistence des, nejde mi vubec vytlacovat, drobi se. Pak jeste cikanske rezy miluju.
A deti chteji pusinky, ty by mohla i nejstarsi dcera, ktera pred 14 dny prodelala zlucnikovy zachvat a odstranovali ji zlucovy kaminek. Nemate jeste tip, co za cukrovi bych pro ni mohla udelat, kdyz ma prisnou zlucnikovou dietu?
já něco napekla , ale třeba pařížské rohlíčky nemám ještě krém - a vůbec se mi do toho nechce.taky velké košíčky musím dodělat . ty dělám s pudinkovým krémem , ovocem s želatinou .. ale to jen několik - rádo se rozmočí . -no do čtvrtka snad dodělám . -
Kiko, chudinka dcera. Obávám se, že toho moc není. Bílkový sníh je ve spoustě receptů ale většinou v kombinaci se zakázanými surovinami jako oříšky všeho druhu, kakao, čokoláda, kynuté věci.Možná nějaký sladký nákyp, žemlovka ne z vánočky i když je lepší a bez skořice a nemastit.Jablka pořádně rozvařit.
Kiko, jestli tím vytlačovaným myslíš pracny, tak tady mám recept. Jdou vyklopit úplně bez problémů. Právě kvůli jejich snadnosti je dělám ráda.
PRACNY
12 dkg hladké mouky
6 dkg cukru
4,5 dkg mletých neloupaných mandlí
10 dkg másla
0,5 dkg kakaa
skořice, 2 mleté hřebíčky, citr. kůra, jedlá soda
Holky tahle nádherná čokoláda je belgická hořká z pecek, v mém oblíbeném e-shopu ji teď nemají, dnes zkusím jinou a bojím se že takováhle nebude navíc je mléčná. Nedávám na ředění nic o obsahuje vodu, přidávám kousek panenského kokosového oleje to je do čokolády jistota, příští rok mám v plánu zkusit kakaové máslo (ono je dost drahé, ale prý se to opravdu pozná) pak poreferuju.
Roky jsem se různě trápila s čokoládovou polevou z tabulkové čokolády, dobře mi vycházejí Lidlovské myslím 70% jsou v hnědém a modrém obalu, ujde i jejich na vaření. Ale ty pecky mě nadchly. Jak mám někde bílou to je taky z pecek, ale to je jen poleva hezky se rozpouští, hodně rychle tuhne, ale příště zkusím jinou značku, ono je to dost drahé a tak to zkouším od levnějších značek a ta bílá chuťově nic moc, na práci dobrá. Je teď spousta věcí na pečení, když procházím eshopy valím oči.
Jájo, prosím, prosím, nějak zapadly moje otázky. Mám jěště další ... prosím, prosím, vánoční cukroví pečeš s párou nebo bez ?
Asi moje letitá trouba se chystá se mnou rozloučit, peče levým předním a pravým zadním víc než zbytkem, je to docela vopruz, zvlášť u takového drobiska jako je cukroví - budu zase vybírat jakou ... zlatí komanči, když výběr nebyl a člověk byl rád, že vůbec něco sežene .
Dnes v rámci "konečně upeču maso" se odporoučela moje milovaná Remoska, já v troube maso neumím upéct , vždycky je vysušené.
A ještě jinak ... tvé cukroví je skvělé, díky tomu, že nevypadá jako prefabrikáty nabízené v supráčích.
Cukroví peču bez páry na horkovzduch tři plechy najednou na 140°C, stojím u toho a hlídám, spálit tři plechy by bylo moc:-). Srdíčka jsou maková recept z netu Makové linecké. Dnes jsem balila 8 kg, hrůza, navíc mám tolik druhů, že od několika mají po jednom kousku, mě asi zabijou. S tímhle je z domova 34kg, zítra dobalím 4 kg a pak podělím rodinu:-)
Elenko ječtě se ptej já hledala a víc otázek jsem nenašla, jsem už mimoň:-)