Re: Vánoční cukroví - pečené

Autor: Anavi, Datum: 29.12.2021 09:25

Používáte některá rozmrazené bílky?

Zbylo mi jich dost po pečení a našla jsem recept na bábovku z bílků, která včera zmizela mávnutím kouzelného proutku. Ale abych ji pekla znovu a rozbila kvůli tomu 8 vajec kvůli bílkům, to se mi nechce. Tak mě napadlo, že budu postupně střádat bílky, když dělám třeba míchaná vajíčka a po jednom, po dvou bílcích to zamrazím. Jak se s tím potom pracuje? Nechá se úplně rozmrazit? Potřebuji z toho potom šlehat sníh... Díky případně za zkušenosti.

 

Jinak musím říct, že tohle mám ráda - když se vše zužitkuje. Nemohla jsem dlouho najít nic, co z těch bílků udělat - pusinky jsou na nás strašlivě sladké. A ta bábovka se povedla - lehká, uvnitř jsou nakrájené brusinky a sušené švestky namočené v rumu, takže není suchá.. no jako dech. thumbs down


Vytisknuto z www.week.cz dne 14.05.2024 11:57
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vanocni-cukrovi-pecene/read.php?1,3088,1596871#msg-1596871