Re: Vánoční cukroví - pečené

Autor: babkaela, Datum: 11.12.2021 20:49



regina.mocova@gmail.com napsal(a):

Přemluvila jsem se na myslivecké knoflíky, ty má ráda Klára a neumí je, i když je to jednoduchý.Je to úplně bez cukru. Hned 25. odjíždějí, takže se začíná už teď. To mě popohnalo.

Regi, opravdu ne myslivecké ale husarské,dávám za pravdu JaniV ... i když ... naší Tondy a mnou milované "išelské" jsou také podle netu pokaždé jinak .... tohle pojmenování je asi podle rodinných tradic, zděděných rcp. ... naše pařížské tyčky jsou taky úúplně jiné než podle net rcp.

Nezávidím Kláře (byla by to ode mne hnusárna, závidět se nemá) ... nesmírně jí to přeju ... už dobře hooooooodně let mám chuť někam odjet už 21.12. užít si slunovrat, vykašlat se na celé tohle komerční (vždyť v téhle zemi to už o ničem jiném není, věřících je pomálu) běsnění ... vykašlat se na cukroví, adventní věnce (za mého mládí nepamatuju, rodiče byli hluboce věřící, i když do kostela nechodili) .. vždycky si v tomle čase vzpomenu na jednu část z knížky pana Fulghuma ... člověk snad tisícero povolání, mj. i pastor - příhoda, nejsou povídky, krátká zamyšlení - jakýsi děda-tatínek- alzhamer (teď nevím, zda správně jsem napsal dg) - v půlce července si uslyslel, že zítra jsou vánoce - nachystala rodina stomeček, dárky, jakési cukroví - užili si víc než v prosinci ... nechci alzhaimra ... chci tohle spontánní (teď jsem dohledávala správné slovo) slavení čehokoliv ... teď, kdy chci, ne když mají všichni naprogramováno někým ... třeba určitým datem v kalendáři či čím ... a už dobře 40 let nesnáším Silvestra, další vopruz datum v kalendáři ... jsem opravdu mimoň stydlin smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 19:00
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vanocni-cukrovi-pecene/read.php?1,3088,1595988#msg-1595988