úterý 14. května, 00:52 Svátek má Bonifác
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 13 z 21
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.01.2024 17:19
     

    Bosk děkuju, jsou i dobré a to si s kváskem nerozumím, musím péct chleba kvasnicový. Péče o kvásek mi fakt nejde, vždycky ho zahubim.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.01.2024 20:29
     

    Pečení chleba jakéhokoliv bych asi nedala stydlin smiley , neumím, zkoušela jsem i v pekárně, ale ani tam ne (naštěstí pekárna "umřela", tak mne to netrápí). Kupujeme jedině Lídlácký jakýsi a chutná, nebu se zalamovat.

    Jájo, SPIKE, jste neskutešně šikovné thumbs down thumbs down .

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.01.2024 21:24
     

    Elo bydlíme na konci světa, obchod 3x do týdne otevřený a musí se objednávat předem. Tak je líp být soběstačný. Větší obchod půl hodiny autem buď u nás nebo v Polsku . Naučilo nás to mít zásoby všeho a umět si poradit.

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.01.2024 22:19
     

    Chleby vypadaj nádherně. thumbs down Zatím jsem se k tomu nedopracovala. stydlin smiley

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.01.2024 22:49
     

    Jsou jen z kvasnic, kvásek neumím ani uchovat (studuju to už tři roky teoreticky) prý jak udržím na živu zvěřinec a pár kvasinek neuhlídám.

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.01.2024 22:55
     

    Jájo, kvásek jsem zkusila mnohokrát, vždy thumbs up . U mne asi rukama a roztěkaností. Vždy je něco, co se mi zdá důležitější.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.01.2024 09:38
     


    šikovná thumbs down

    jaja99 napsal(a):

    Elo bydlíme na konci světa, obchod 3x do týdne otevřený a musí se objednávat předem. Tak je líp být soběstačný. Větší obchod půl hodiny autem buď u nás nebo v Polsku . Naučilo nás to mít zásoby všeho a umět si poradit.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.01.2024 10:01
     

    No to my bysme vařili nevím z čeho. Když něco chybí , není problém. Přes silnici mám Billu a na druhou stranu Qaunto. Nakupovat chodí děda, ale jednou za čas jdu já, protože kupuje jedno a to samé.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.01.2024 15:53
     
    419579078_351273424335892_5155570346940197408_n.jpg
    Další fotografie:

    Včera jen pár koláčů, abych spotřebovala zbytky mazání.

    Ještě zbyla švestková povidla, ale ta chvíli vydrží a asi udělám vdolky.

     

    Chléb

    Rychlovka z kupovaného listového těsta s nápní z jablečných a mrkvových povidel

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (18.01.2024 19:56)
     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 19.01.2024 19:31
     
    414718016_905601974496102_4785091260660735688_n.jpg
    Další fotografie:

    Zase jsem pekla, musela jsem. Jak jinak jsou dvojctihodné uvnítř tvaroh, strouhaná jablka, navrch mák, strouhaná jablka nebo tvaroh. Nevím jaké jsou nechutnala jsem :-)

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 19.01.2024 20:53
     



    jaja99 napsal(a):

    Zase jsem pekla, musela jsem. Jak jinak jsou dvojctihodné uvnítř tvaroh, strouhaná jablka, navrch mák, strouhaná jablka nebo tvaroh. Nevím jaké jsou nechutnala jsem :-)

    Ty bych si dala, mě la bych je zase jednou zkusit. Dělám ,jak jinak , bábovku.

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 20.01.2024 10:32
     

    Jájo,určitě dobrý.Já včera táč s ovocem-švestky,broskve.Bábovku dělám taky dost často.

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 20.01.2024 11:42
     

    Jo, tak s brosvemi to bych si dala, to je delikatesa love smiley

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 20.01.2024 17:05
     
    img_20240120_164114.jpg

    Opět bábovka, fakt to není ta z minulého týdne grinning smiley

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 20.01.2024 19:57
     
    img_20240120_192656.jpg
    Další fotografie:

    Já zase jen chleba, opravdu je jiný než minulý týden 🤣

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.