neděle 7. června, 12:53 Svátek má Iveta
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..

Autor: Mona
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 11 z 20
  • Autor: kordula

Re: Pečení je radost

Datum: 23.10.2024 19:23

Manca napsal(a):

Jogurtový závin

1 jogurt, 500 g hladké mouky, 250 g tuku (dávám poslední dobou sádlo), 1 lžíce octa, sůl. Většinou dám tak 300 g na dvě šišky, poměr od oka. Recept mám na čestném místě na lince s dalšími 4 recepty, co dělám často.

Děkuji

• Autor: Reklama

• Autor: gabca

Datum: 23.10.2024 22:12

To je asi recept ode mě. winking smiley

Mám ted trochu jiný, a taky super, peču ho teď pořád. Je takové slabší to těsto, dá se hodně rozválet. Je to recept na 2 šišky

Jablečný závin :

- 210 g hladké mouky

- 150 g másla

- 1 vejce

- 50 ml vody studené vody

- špetka soli

• Autor: SPIKE

Datum: 13.11.2024 21:06

466673546_545407761589123_1825287519978993344_n.jpg
    Další fotografie:

Šátečky s tvarohem z kupovaného listového těsta

Tříbarevná buchta

Bramborové škvarkovky

• Autor: Pinka

Datum: 14.11.2024 12:31

Všechny tři bych si dala mls smiley, ale škvarkovky nejvíc thumbs down

Datum: 17.11.2024 16:45

467401409_548046797991886_819417283886649220_n.jpg
    Další fotografie:

Dnes jsem měla záchvat pečení z kynutého těsta. eye rolling smiley

Z poloviny byla vánočka a z druhé poloviny vdolky (povidla švestková i hrušková, jahodová marrmeláda).

Někdo chtěl šlehačku, jiný zakysanku, tak si to už dodělávali sami. Strávníků bylo dost, na mě zbyly dva kousky. grinning smiley

• Autor: kordula

Datum: 18.11.2024 21:06

SPIKE napsal(a):

Dnes jsem měla záchvat pečení z kynutého těsta. eye rolling smiley

Z poloviny byla vánočka a z druhé poloviny vdolky (povidla švestková i hrušková, jahodová marrmeláda).

Někdo chtěl šlehačku, jiný zakysanku, tak si to už dodělávali sami. Strávníků bylo dost, na mě zbyly dva kousky. grinning smiley

Sladká jídla sem zakazuji dávat 🙈

• Re: Pečení je radost

Datum: 18.11.2024 21:45

Vypadá to moc pěkně ale já se inspirovala z minulé stránky a chystám se na škvarkovky.

• Autor: Manca

Datum: 19.11.2024 08:17

A já se chystám k zubaři grinning smiley

Teď jsme jedli dva dny dukátové buchtičky, tak mě chvíli sladké nebude brát.

Datum: 06.12.2024 15:46

469384111_560997413363491_4466732176654398519_n.jpg
    Další fotografie:

Pro maminku štrúdl z litého těsta, pár kokosek (čertovských, lehce spálených)

vánoční štafetky (měla jsem už velkou sklenici bílků, bylo třeba je zpracovat).

• Autor: alenak

Datum: 06.12.2024 19:29

Spike, mám kamarádku, která všechny bílky vyhazuje. Prý ten sliz nemá ráda. grinning smiley Je to šikovná a spořivá hospodyně, nechápu. Přitom mají bílky tolik možností na zpracování. mls smiley

• Re: Pečení je radost

Datum: 06.12.2024 21:56

20241206_204344084_ios.jpg

To je zvláštní. Tady po sladkém nikdo příliš neprahne ale bílky zpracuju při smažení řízků. Máčím je před vložením do oleje v bílku rozšlehaném s vodou. Mají takovou jinou kůrku. Anebo do nádivky

Před chvílí jsem vytáhla řepánky. Ty vyžádala dcera. Tak jednou, dvakrát do roka dostanu důvěru, grinning smiley A musejí se tu dělat umotaní a narovnané jako buchty. Normálně mají mít jiný tvar jako rakvičky trochu. Ale tam je prý víc kůrek.

• Autor: kaaj

Datum: 07.12.2024 07:10

ach jo - dědek už od půl sedmé zase dělá těsto na koláčky... winking smiley

• Autor: babkaela

Datum: 07.12.2024 08:52

Máš akčního dědu love smiley thumbs down . Našeho jsem dnes musela vzbudit v 5 ráno, aby nezaspal, že jede na hon.. Sotva leze, ale musí tam být - 60 km od nás.

• Autor: kaaj

Datum: 07.12.2024 09:31

no jo - těsto dá do robota, ale jak nakyne, tak musím nastoupit já .. taky mák udělat . no už je to na plechách ---

prý jsem líná a když někdo přijde, není mu co dát .. ---ovšem potom všem ty koláčky nutí i domů . zabít málo ..

mladí trajdají bůhví kde-- jedni . to Silva a Vendy taneční vánoční show v kulturáku skoro 4 hodiny s přestávkou

a Zuzana večírek v minulém zaměstnání - taky tam pracuje její přítel . takže na práci jenom staroši ... winking smiley

• Autor: babkaela

Datum: 07.12.2024 11:06

Já už jsem se na pečení vykašlala totálně. Většinou potom skončí půl plechu u slepic. Dávno tomu, kdy se snědl jeden plech naráz. Teď furt někdo kupuje nějaké mlsky oplatky, perníčky, crtosany a já nevím co ještě, nejím to. Ale když to mají raději, ať si to koupí.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.