|
|
neděle 7. června, 12:53 Svátek má Iveta
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečení je radost
Děkuji
To je asi recept ode mě.
Mám ted trochu jiný, a taky super, peču ho teď pořád. Je takové slabší to těsto, dá se hodně rozválet. Je to recept na 2 šišky
Jablečný závin :
- 210 g hladké mouky
- 150 g másla
- 1 vejce
- 50 ml vody studené vody
- špetka soli
Šátečky s tvarohem z kupovaného listového těsta
Tříbarevná buchta
Bramborové škvarkovky
Všechny tři bych si dala
, ale škvarkovky nejvíc 
Dnes jsem měla záchvat pečení z kynutého těsta.
Z poloviny byla vánočka a z druhé poloviny vdolky (povidla švestková i hrušková, jahodová marrmeláda).
Někdo chtěl šlehačku, jiný zakysanku, tak si to už dodělávali sami. Strávníků bylo dost, na mě zbyly dva kousky.
Sladká jídla sem zakazuji dávat 🙈
Vypadá to moc pěkně ale já se inspirovala z minulé stránky a chystám se na škvarkovky.
A já se chystám k zubaři
Teď jsme jedli dva dny dukátové buchtičky, tak mě chvíli sladké nebude brát.
Pro maminku štrúdl z litého těsta, pár kokosek (čertovských, lehce spálených)
vánoční štafetky (měla jsem už velkou sklenici bílků, bylo třeba je zpracovat).
Spike, mám kamarádku, která všechny bílky vyhazuje. Prý ten sliz nemá ráda.
Je to šikovná a spořivá hospodyně, nechápu. Přitom mají bílky tolik možností na zpracování. 
To je zvláštní. Tady po sladkém nikdo příliš neprahne ale bílky zpracuju při smažení řízků. Máčím je před vložením do oleje v bílku rozšlehaném s vodou. Mají takovou jinou kůrku. Anebo do nádivky
Před chvílí jsem vytáhla řepánky. Ty vyžádala dcera. Tak jednou, dvakrát do roka dostanu důvěru,
A musejí se tu dělat umotaní a narovnané jako buchty. Normálně mají mít jiný tvar jako rakvičky trochu. Ale tam je prý víc kůrek.
ach jo - dědek už od půl sedmé zase dělá těsto na koláčky...
Máš akčního dědu
. Našeho jsem dnes musela vzbudit v 5 ráno, aby nezaspal, že jede na hon.. Sotva leze, ale musí tam být - 60 km od nás.
no jo - těsto dá do robota, ale jak nakyne, tak musím nastoupit já .. taky mák udělat . no už je to na plechách ---
prý jsem líná a když někdo přijde, není mu co dát .. ---ovšem potom všem ty koláčky nutí i domů . zabít málo ..
mladí trajdají bůhví kde-- jedni . to Silva a Vendy taneční vánoční show v kulturáku skoro 4 hodiny s přestávkou
a Zuzana večírek v minulém zaměstnání - taky tam pracuje její přítel . takže na práci jenom staroši ...
Já už jsem se na pečení vykašlala totálně. Většinou potom skončí půl plechu u slepic. Dávno tomu, kdy se snědl jeden plech naráz. Teď furt někdo kupuje nějaké mlsky oplatky, perníčky, crtosany a já nevím co ještě, nejím to. Ale když to mají raději, ať si to koupí.