![]() |
neděle 1. října, 01:25 Svátek má Igor
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečení je radost
Takhle čerstvé tvrdé zázvorky bych si dala, to miluju musejí být jak beton, totéž perníčky měkké u nás nikdo nejí jen betonové mňam.
nevím , jestli budou jak beton .. já to nejím . -
čekali jsme návštěvu, furt jsem toho měla málo.... tak jsem ještě na plech z 30 dkg koláče tvarohové, dalo to na plech
Mé dámy, vy teda netroškaříte
.
Peču furt, nefotím, není čas, ale koláče dvojctihodné nebo skládané bych si teda
.
Promiň, Kájo, zázvorky já ani nikdo z mojí smečka, naštěstí, nemusí ... xxxxrcp, ani náhodou ... pekla je kdysi Saša podle rcp mojí sestry (bohužel, obě už jsou na hvězdičce, jak občas smutníme s Tončou) ... no, nic, popadla mne nostalgie ... omlouvám se všem.
nemám co promíjet - taky zázvorky nejím . to vnuk a zeťák ..včera se peklo až mi bylo mdlo . rybízový sněhový koláč , ty zázvorky - 3 plechy . piškotová , ořechová roláda.. to jako , že přijde rodina. ti už dveřích vykřikovali , že jsou po jídle . takže mně dědek štve.
Znovu koláčky (je třeba spotřebovat zbylé mazání)
Dva bochníky chleba
Štrúdl s jablíčky a tvarohem
Dnes “jen” šlehaná olejová buchta (vylepšená šlehačkou a borůvkami)
Roláda z bílků s kávovým krémem ze šlehačky a mascarpone
Je až s podivem, že bílky vydrží v ledničce docela dlouho a jsou pořád dobré. Měla jsem jich už plnou střední sklenici (téměř 500g). Použila jsem všechny, ač jich dle receptu mělo být 320g, ale ve výsledku to žádný problém nebyl. Dělala jsem to dle receptu na štafetky.
Bílky ve skle vydrží hodně, kdyby jich tak bylo.
Vypadá to velice žravě, hned bych si dala.

Včera jsem na návštěvě dostala taky roládu, krém byl z vaječ. koňaku, šlehačky, ztužovač do ní a Ole puding za studena, bylo to vynikající, tak to chci zkusit taky.
Věrko, mohla bys prosím dodat recept? Nebo tu někde je? Děkuji.
320g bílků, 200g cukru, 100g ořechů, 80g hladké mouky (já měla bílků skoro 500g
)
A byly z toho dvě rolády, jedna na velký plech (moje nová trouba má plechy dost velké) a jedna na starší plech "normální" velikosti.
Krém jsem udělala ze dvou šlehaček a velkého mascarpone, vmíchala jsem do toho trošku instantní kávy. Rolády jsem trouchu potřela meruňkovým džemem.
Ořechová dnes ke kafíčku
Vánočky a kokosová roláda s kávových mascarpone krémem
Pekla jsem hlavně na dnešní smuteční akci, kdy se sejdeme, abychom zavzpomínali na babičku (moji tchyni), která před týdnem zemřela.
Spike, to je smutné. Upřímnou soustrast.
Pečení jsi zvládla na jedničku
Spike,to je mi líto.