![]() |
čtvrtek 28. září, 20:16 Svátek má Václav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečení je radost
Manco, máš ty štrúdly krásně zabalené!
U nás taky jablíčka - buchta s vrstvou jablíček a ořechovou drobenkou (no trošku jsem to všechno přepekla)
u nás dneska zase koláčky- tentokrát tvarohové .. jenže--- dědek dal jeden tvaroh tužší a jeden ten řídký .. dělalo se mi to parádně se sprostými slovy.. tvaroh lezl všude . a to jsem tam ještě kápla rumu .. no nakonec jsme to nějak zvládli ..
Dnes vdolky s povidly
...už zas štrúdl s jablky
Peču čaj. Voní náramně. A jsou to kdoule a zbytky malin, co jsem dělala šťávu, čekaly v mrazáku.
Manco, já viděla škvarky!
Koláčky dvojctihodné
Bramborové škvarkovky
To je tedy na zítřek pro běžce Malé křivoklátské, ale jen pro přátele a příbuzné.
Marek si včera objednal u dědka zázvorky..- takže od sedmi ráno se tu chystají ..
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Takhle čerstvé tvrdé zázvorky bych si dala, to miluju musejí být jak beton, totéž perníčky měkké u nás nikdo nejí jen betonové mňam.
nevím , jestli budou jak beton .. já to nejím . -
čekali jsme návštěvu, furt jsem toho měla málo.... tak jsem ještě na plech z 30 dkg koláče tvarohové, dalo to na plech
Mé dámy, vy teda netroškaříte
.
Peču furt, nefotím, není čas, ale koláče dvojctihodné nebo skládané bych si teda
.
Promiň, Kájo, zázvorky já ani nikdo z mojí smečka, naštěstí, nemusí ... xxxxrcp, ani náhodou ... pekla je kdysi Saša podle rcp mojí sestry (bohužel, obě už jsou na hvězdičce, jak občas smutníme s Tončou) ... no, nic, popadla mne nostalgie ... omlouvám se všem.
nemám co promíjet - taky zázvorky nejím . to vnuk a zeťák ..včera se peklo až mi bylo mdlo . rybízový sněhový koláč , ty zázvorky - 3 plechy . piškotová , ořechová roláda.. to jako , že přijde rodina. ti už dveřích vykřikovali , že jsou po jídle . takže mně dědek štve.
Znovu koláčky (je třeba spotřebovat zbylé mazání)
Dva bochníky chleba
Štrúdl s jablíčky a tvarohem
Dnes “jen” šlehaná olejová buchta (vylepšená šlehačkou a borůvkami)