pondělí 17. června, 22:41 Svátek má Adolf
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.05.2023 10:35
     

    Naučila jsem se teď prokapávat korpusy šťávou z jakéhokoliv kompotu, nejsou pak tolik suché a fakt je to vláčné. thumbs down

    A zamilovala jsem si do krému přidat i nadrobno nakrájené kompotované hrušky, vždy to mělo úspěch. love smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Anavi (09.05.2023 10:36)
     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.05.2023 11:18
     

    Kájo, Zuzčiny dorty, nepochybuju ani náhodou, jsou úplně luxusní (to by řekla moje kamarádka, ta má luxusní úplně vše, ale od rána do večera stojí u plotny - to bych nedala) - navíc jsou kráááásné i na pihled. Já jsem flink, pro mne stačí, že je chuťově dobré, na pohled někdy opravdu thumbs up . Navíc, já opravdu nejezdím nakupovat, které ovoce zahrada nedá - není.

    Brněnská je pro nás trochu náročnější - korpus piškotový, na plech jako na piškotovou roládu další - korpus jsme rozřízly na 3 díly, na prvním byla ostružinová marmoška, na ní krém, na druhém dílu krém a v něm kousky dýňového kompotu (Tonytáta ho má moc rád), na tom dokolečkadokola promazané plátky piškotové rolády, opět krém a na to závěrečný poslední díl dortu, boky omazané krémem, navrch čokoládová poleva ... no, na tom už byla jen 44 .. Tonda už to vzdala a já nechtěla kazit její dílo.

    Zbytek krému si namazali chlapi na kousky bábovky . Co už.

     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.05.2023 12:10
     

    dědek pekl piškotovou roládu- asi tak , že se pořád vyptával- ale upekl ji dobře. . jako krém měl na slevě koupenou šlehačku a děla karamel . . minule ho spáil , tak tentokrát byl velmi světlý . - musí machrovat ..

    no já taky - donutil mně udělat pařížské , že máme hodně ořechů . no ruce ulepené, děs. ale horší s krémem . jelikož musím u práce sedět , tak jsem si nevšimla , že si máčím rukávy v už nazdobeném cukroví . takže Anavi - i já umím sprostě mluvit stydlin smiley

     
  • Autor: Manca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.06.2023 14:33
     
    img_20230602_125432.jpg
    Další fotografie:

    První z čerstvého ovoce

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.06.2023 22:08
     
    352179857_900454707720806_1604577260046410629_n.jpg
    Další fotografie:

    Před pár dny jsem zkusila nový recept na dort - těsto je z banánů a pečou se placky na pánvi jako palačinky.

    Docela dobré, nepřeslazené a rychlé na přípravu.

     

    Dnes jsem byla ve Vraňanech na jahodách, máme tedy jahodové hody. Upekla jsem klasiku - buchta, krém (šlehačka+mascarpone, zbyl mi z toho dortu), jahody, želé.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.06.2023 22:50
     

    Ježíš, ty mi děláš chutě, vypadá to báječně. Už jsem o tom četla a zapomněla na to, že to zkusím. Jaký jsi měla prosím rcp.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.06.2023 22:57
     
    352179857_900454707720806_1604577260046410629_n.jpg

    Banánový dort:

    .......................

     

    [www.facebook.com]

     

    Pro ty, co nejsou na fcb recept přepíšu:

     

    3 zralé banány (na kousky)

    2 PL nescafé (sypké)

    2 vejce

    rozmixovat

     

    přidat:

    300ml mléka

    240g hl.mouky

    1 prdopeč

    40g cukru

     

    Na pánvi pod pokličkou péct vyšší placky (je jich asi 5)

     

    Krém popisují složitý, já dala šlehačku s mascarpone.

    Placky postupně mazat krémem, prokládat ovocem a vrstvit na sebe.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.06.2023 23:04
     

    Díky, musím to někdy vyzkoušet. Líbí se mi, že to je na pánvi rychlovka. Krém bych dala vaničkový tvaroh a šlehačku, to mám neustále.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.06.2023 23:05
     

    Alenko, myslím, že by z toho šla i roláda upečená v troubě.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 09.06.2023 23:12
     

    Věrko, proč se dává na pánev poklička? Kvůli kyprosti, aby to bylo vláčné....

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 10.06.2023 08:31
     

    Jak nepeču, tak banánový d. mě oslovil smiling smiley , že ho zkusím, jakmile bude víc jahod.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 10.06.2023 18:54
     



    alenak napsal(a):

    Věrko, proč se dává na pánev poklička? Kvůli kyprosti, aby to bylo vláčné....

    Já myslím, že aby se to peklo i shora. Oni tedy dávali pokličku až po otočení (tak možná aby se tam drželo vlhko?).

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.06.2023 10:43
     


    Rebarbora a kamčatka?

    Manca napsal(a):

    První z čerstvého ovoce

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.06.2023 14:45
     

    Sousedka pekla bramborový dort podle p. Maršálka, úžasná dobrota.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.