neděle 28. dubna, 22:31 Svátek má Vlastislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 15 z 21
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 22.01.2024 12:37
     

    uvnitř byl dost vysoký - hodně promazaný krémem a borůvkovou marmoškou . fakt výborný mls smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 23.01.2024 10:33
     

    Kaaj, vypadá krásně. Ovoce, které je teď dostupné i v zimních měsících dělá co se týče zdobení zázraky.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 24.01.2024 17:02
     
    417502270_356842637112304_3349747666475113960_n.jpg

    ně vždycky nějaké suroviny zbydou a já musím zase něco upéct. Te´d bylo třeba spotřebovat švestky a mák.

    Buchty jsou tedy s mákem a švestkami a další s povidly švestkovými a mrkvovými.

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2024 11:01
     

    Jé, buchtičky se úplně smějou smiling smiley, takové pekla mamka, já to neumím sad smiley

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2024 11:28
     

    Buchty mám ráda, ale snad jsem ani nikdy nejedla a neznám mrkvové. Tvaroh, mák, povidla, ovoce, to jo. Děláš chutě. thumbs down

    Dala jsem si zapéct rýžový nákyp, abych vyplnila troubu, tak drobenkovou buchtu se švestkama. Jsem zjistila, co je ještě kompotů, tak musím likvidovat. winking smiley

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2024 11:54
     

    Buchty taky dělávám,většinou s povidlama,někdy i s marmeládou.

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2024 12:08
     

    Já zase jen 45 koláčů......

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2024 16:00
     
    a5cf39d1-88a4-462e-bc16-ad81ce7f8e35.jpg

    Buchty jsem taky nedávno dělala. Mám zásoby jablečných a švestkových povidel, tak jsem nešetřila.

    Chlap konstatoval, že už bych mohla být babka. Ale ani jeden z chlapců se na to nechystá. grinning smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.01.2024 16:35
     



    alenak napsal(a):

    Buchty mám ráda, ale snad jsem ani nikdy nejedla a neznám mrkvové. Tvaroh, mák, povidla, ovoce, to jo. Děláš chutě. thumbs down

    Dala jsem si zapéct rýžový nákyp, abych vyplnila troubu, tak drobenkovou buchtu se švestkama. Jsem zjistila, co je ještě kompotů, tak musím likvidovat. winking smiley

     

     

    Alenko, já jsem loni dělala podle nějakého receptu mrkvový džem, ovšem jsou to spíš povidla a na rohlíku mi to moc nechutná, tak to musím spotřebovat na koláče a do buchet. Tam je to dobré, ale už se s tím dělat nebudu.

     
  • Autor: Manca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 27.01.2024 15:46
     
    img_20240127_104158.jpg

    Zas o jednu dýni míň

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 29.01.2024 17:55
     
    423133210_359264946870073_6755093508022947241_n.jpg

    Šlehaná olejová buchta s kávovou příchutí a kousky čokolády

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 30.01.2024 09:53
     
    img_20240129_224051.jpg
    Další fotografie:

    Trošku jsem pekla 😁

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 30.01.2024 11:55
     

    Pěkná trocha grinning smiley,vypadají velice dobře. mls smiley

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 30.01.2024 16:06
     

    Prý byly dobré, teď mám zaděláno na chleba ten ochutnám a jím ráda, koláč nevezmu do pusy, kdybych je osolila nepřijdu na to.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 30.01.2024 16:59
     

    Jájo, koláče jsou nádhera. thumbs down Udivuje mne, jaký je u vás zvyk cukrovat. To tady doma neděláme, pouze slabě. Já sama bez pocukrování. Když si chci koupit, tak taky nesmí být pocukrovaný, jinak nic. Už od mala jsem cukr oklepávala, nebo nejedla.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.