středa 1. května, 11:08 Svátek má Svátek práce
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 17 z 21
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2024 09:30
     

    Jájo, to opravdu byly buchty, i když tomu v rozích koukala trošičku náplň. Jen normálně by to člověk položil tím spojem dospod, ale takhle to vypadalo efektně (a pro mě určitě líp, protože jsem si mohla vybrat náplň, jakou preferuji, jnak dělám do buchet díru, abych viděla, co je uvnitř). Byly to ty pěkné "Honzovy buchty". Jó ty babičky, ty věnovaly pečení i vaření čas, který je nutný. Žádné rychlovky a šizení postupu, aby to bylo co nejrychleji hotové. Na výsledku je to bohužel dnes znát.

    jaja99 napsal(a):

     

    To co popisuje Spile nejsou buchty ani šátečky, ale vázané koláče.

     

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2024 09:51
     

    Já mám zase osvědčený od tety olejové-500g hl.m.,5dg droždí,1/4 l mléka,5dg cukru,1sklenice oleje,3 žloutky sůl.Náplň 1/2 kg tvarohu.Dělám dost často,všem chutnají.

    Na ty naše babičky asi nemáme,ony je pekly taky ve sporákové troubě a to je taky jiné pečení.

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2024 12:02
     

    Mám kamna na tuhá paliva, nikdy se v nich nic nepovedlo upéct, absolutně nejde regulovat teplota, chvíli to úplně hoří chvíli se to tam jen fláká. Maso a zapečená jídla super , ale upéct něco z těsta je děs. Babičky byl umělkyně a to vařím na kachlakach přes 20 let.

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2024 13:59
     



    jaja99 napsal(a):

    Mám kamna na tuhá paliva, nikdy se v nich nic nepovedlo upéct, absolutně nejde regulovat teplota, chvíli to úplně hoří chvíli se to tam jen fláká. Maso a zapečená jídla super , ale upéct něco z těsta je děs. Babičky byl umělkyně a to vařím na kachlakach přes 20 let.

    Jájo,ony to asi líp uměly,neznaly nic jinýho.Já mám na chatě malý chatový sporák a když tam dám "dojít"řízky ,nebo ohřát pečínku je to bezvadný.

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2024 16:46
     

    Jojo na maso je to bezkonkurenční od samého začátku, ale 2x jsem upekla vánoční cukroví, piškot nejde vůbec je suchý a musejí být hodně roztopený kamna a pak to hned začne hořet. Koláče jsem spálila na uhel, ta regulace je hrozná. Navíc na vaření i pečení to musí být roztopené na mnohem vyšší teplotu než při topení. Neumím si představit jak vařili a pekli v létě, museli trpět horkem, nahřejí se nejen kamna, ale i celá stěna a nejde to vyvětrat ven.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaja99 (01.02.2024 17:06)
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2024 16:58
     
    424617980_361143696682198_2236039971796632045_n.jpg
    Další fotografie:

    Včera rychlovka z listového těsta - tavroh a meruňka

    Bublanina s višněmi

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2024 17:56
     
    12885974_10204386379539147_8898388038290187063_o.jpg

    Meruňkové kapsy, tak tomu říkám. Dělám je často, ale musí se sníst ještě den, jsou výborný.

    Ale kazí se mi jablka, musím udělat závin.

    Višně máš Věrko svoje? mls smiley

     
  • Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 01.02.2024 18:09
     
    416510542_355523734123089_3101519614349279471_n.jpg

    Já dnes štrůdly:-)

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.02.2024 08:48
     

    no to vypadá nádherně, z jakého těsta? Mňam. winking smiley mls smiley

    gabca napsal(a):

    Meruňkové kapsy, tak tomu říkám. Dělám je často, ale musí se sníst ještě den, jsou výborný.

    Ale kazí se mi jablka, musím udělat závin.

    Višně máš Věrko svoje? mls smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.02.2024 09:39
     



    gabca napsal(a):

     

    Višně máš Věrko svoje? mls smiley

    Jen čásstečně svoje - byli jsme si je natrhat v sadu (jako spoustu dalšího ovoce - třešně, meruňky, broskve...) a udělala jsem z nich kompoty a džemy.

    Já mám mladý višňový stromek, loni už byla menší úroda, ale to jsme stíhali zkonzumovat hned.

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.02.2024 12:23
     



    Anavi napsal(a):

    no to vypadá nádherně, z jakého těsta? Mňam. winking smiley mls smiley

    gabca napsal(a):

    Meruňkové kapsy, tak tomu říkám. Dělám je často, ale musí se sníst ještě den, jsou výborný.

    Ale kazí se mi jablka, musím udělat závin.

    Višně máš Věrko svoje? mls smiley

    Ivčo, z kupovanýho listovýho.

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.02.2024 12:24
     



    SPIKE napsal(a):



    gabca napsal(a):

     

    Višně máš Věrko svoje? mls smiley

    Jen čásstečně svoje - byli jsme si je natrhat v sadu (jako spoustu dalšího ovoce - třešně, meruňky, broskve...) a udělala jsem z nich kompoty a džemy.

    Já mám mladý višňový stromek, loni už byla menší úroda, ale to jsme stíhali zkonzumovat hned.

    Já se právě rozhodovala, zda si pořídit třešeň nebo višeň a nakonec jsem zvolila třešni. Přeci jenom, čerstvé mám radši. Ale zase na zavařeninu jsou klepší višně.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.02.2024 13:09
     

    Gabčo, můžeš zasadit oboje, dnes jsou malé podnože a vejde se to do zahrady. Višně jsou malé stromky. Na jakékoliv zpracování mám ráda višně - takové buchty mls smiley . Dnes jsem koupila závin ořechový, tak žádné pečení nebude. grinning smiley

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.02.2024 13:23
     

    Děda bude mít narozeniny, tak jsem si dala obzvláště zaležet. Budou na přaní oslavence " Maminčiny řezy ".Pevný vyšlehany snih,

    který drží a navypadne z mísy , zůstal na gredenci angry smiley ....to je tak když chci něco tip ťop eye rolling smiley

    ,

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 02.02.2024 13:38
     

    Já dnes "Honzovky"

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.