![]() |
neděle 23. března, 13:07 Svátek má Ivona
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
www.majkaj.webg..
Re: Pečení bez mouky a cukru? Jde to.
Mandlový koláč
160 g mandlové mouky
60 g čekankového sirupu
4 vejce
lžička vanilkového aroma
2 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
Nemaje originál mouku, rozmixovala jsem neloupané mandle co to šlo. Žloutky jsem utřela se sirupem do pěny a přidala aroma, přisypala mandlovou mouku rozmíchanou s kypřicím práškem. Do vzniklé hmoty jsem opatrně vmíchala sníh z bílků a soli. Pekla v kulaté vymazané formě na 170 °C asi 30 minut. Kdo má mandlové lupínky, je fajn před pečením těsto posypat. Polité je to skyrem rozmíchaným s trochou čekankového sirupu a zakysankou. Kdyby se někomu chtělo spočítat hodnoty, budu ráda.
Nedalo mi to a orientačně spočítala hodnoty jedné porce, tedy osminy celého koláče. Energie 684 kJ, bílkoviny 10 g, sacharidy 6 g, tuk 15 g a 5 g vlákniny. Jestli jsem neudělala někde zásadní chybu, tak to není špatné.
korpus:
4 vejce, 100g mandlové mouky, 50g kokosové mouky,100g kokosového oleje, 250g tvaroh, 4PL xylitol, 50g psyllium, 1 prdopeč(jedlá soda)
krém: vyšlehat jednu šlehačku a smíchat ji s našlehaným mascarpone a půlkou vaničky tvarohu, možno trochu přisladit xylitolem
Kinder řezy
Těsto: 6 vajec (oddělit a vyšlehat sníh), 3-4 lžíce kakaa, 2 lžíce kokosového oleje,10 lžic kokosové mouky,1/2 prdopeče, 4 lžíce xilitolu, protože je těsto dost husté, tak přidávám vodu na rozředění. Náplň: 2 tvarohy vyšlehat se sladidlem dle chuti a lehce vmichat 2 zakysanky
Tohle už jsem taky zkoušela. Je z toho placka na jeden plech, ve výsledku tedy rozpůlit a překolpit na namazanou půlku.
www.majkaj.webg..
Tento recept kopíruji od paní z ketonové diety. Zkoušela jsem, ale nestihla vyfotit, páč jsme to sežrali na posezení.
Makový keto koláč
Těsto
1 odměrka porce koktejlu
20 g mletých mandlí (jde nahradit třeba kokosovou moukou)
1 vejce
1 lžička oleje
1 lžíce mléka
sladidlo dle volby (vanilková příchuť nebo čekankový sirup)
½ lžičky kypřícího prášku
citronová kůra
Vše smícháme do hustšího těstíčka (lepší je použít na těsto mixér) a rozetřeme na pečící podložku nebo papír do kruhu velikosti malého dezertního talířku. Můžeme si pomoci rozetřít těsto navlhčenou lžící.
Maková náplň
20 g mletého máku (1odměrka)
1 odměrka mléka (já bych trochu přidala)
vanilková příchuť (použila jsem čekankový sirup)
skořice
Dáme vše do misky, promícháme a vložíme do mikrovlnné trouby na nízký ohřev asi na 4 minuty, dokud náplň nezhoustne. Náplň natřeme na těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut do zlatova.
www.majkaj.webg..
PERNÍK
20 dkg kokosové mouky (je možné dát kombinaci mandlové a kokosové, s kokosovou bude těsto sušší)
1 odměrka proteinového kokteilu
l lžíce koření do perníku
lžička skořice
8 dkg čekankového sirupu
1 prášek do pečiva
1lžíce kakaa
1 polotučný tvaroh
2 vejce
40 dkg nastrouhané cukety
Pečeme spíše nižší vrstvu, aby se řádně propekla
www.majkaj.webg..
Nejlepší proteinový chleba, co jsem jedla
4 vejce (oddělit bílky, osolit a udělat sníh)
10 dkg mandlové mouky (tá rozsekala neloupané mandle v kutru)
10 dkg různých oříšků (dala jsem různá semínka a pražené slunečnicové semínko)
15 dkg 20% cihly (měla jsem 30%)
lžička mletého kmínu
1/2 prášku do pečiva
a lžička sezamového oleje
Vyložila jsem formu pečícím papírem a pekla n 180°C 40 minut
Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.
Maj, ten chleba vypadá velmi žravě.... zkusím si ho upéct.
www.majkaj.webg..
Lněné krekry
Musím přiznat, že jsou fak skvělé, jen doporučuji těsto pečlivě rozválet do co nejtenčí placky a taky upéct do růžova, Vypečené křupavé jsou nejlepší. S pomazánkou nebo pokladené hermelínem nemají chybu.
60 g jemně rozemletého lnu nebo lněné mouky
60 g kokosové mouky
20 g psyllia
40 g loupaných slunečnicových semínek
10 g prášku do pečiva
2 vejce
25 g olivového oleje
200 ml vody
drcený kmín, případně česnek nebo bylinky
sůl
Těstojsem rozválela na placku vysokou pár milimetrů pohodlněji mezi dvěma pečícími papíry. Nařezala jsem je kolečkem namáčeným ve vodě a pekla 30 minut na 180 °C.
Pak jsem placku v řezech rozlámala a dopekla oddělené od sebe ještě ai 10 minut.
Ahoj, jedu delenou stravu a ve zvirecich dnech pecu bez mouky, max z kokosove mouky a v kytickkvych jen ze spaldove
muj recept na orechovy chleb
300 gr bileho jogurtu( lze i z tvarohu nebo pul napul), 6 vajec, 100 gr mletych orechu (hrubost zalezi na vasi chuti),
2 lzice chia seminek, 4 PL psylia, 1 CL sody, zamichame, nechame odstat cca 10 min, melo by to mit konzistenci tuhsiho testa, pokud je ridke, pridame psylium, vymazu maslem plech elikosti a tvaru srnci hrbet vlozim testo, cca 30 min pecu na 180-200 st, pak cca 20-25 min na 160-180(kazda si to musi vyzkouset podle sve trouby). Nikdy neotvirat dvirka!!! Po dopeceni nechame vychladnout v troube
Tvarohové housky
25 dkg tvarohu, 2 vejce, 2 lžíce psyllia, 1 lžíce chia semínek nebo máku, sůl, pepř, bylinky dle chuti. Péct na 200 st, asi 30 - 40 minut. Po vypnutí nechat v troubě jen s mírně pootevřenými dvířky a nechat zchladit, nesmíte vytáhnout hned z trouby, dojde pak k teplotnímu šoku a housky ihned klesnou a je z nich placka.
delam rovnou dvojitou davku, nekdy do nich pridam nasekane skvarky, nebo susena rajcata, fantazii se meze nekladou
ZV-tvarohový zákusek(4žlouky,půlkostky tvarohu,med,kakao.zamíchat a přidat sníh ze 4 bílků.péct20 min na 150 stup.Náplň tvaroh,zakysanka,med.Šlehačka.Poleva:med,kakao,horká voda.
Zv roláda ke kávičce za odměnu.5vajíček,bílky zvlášť,5 lžic kokos.cukru,5 lžic kakaa,2 lžíce másla.Smichat nalít na pečící papir a péct 7 min.na 200 stup.Náplň šlehačka,2 lžíce kokos.cukru.Poleva 2 lžíce,másla,3 lžíce kakaa,3 lžíce kokos.cukru,4 lžíce smetany.Svaŕit na hustou polevu,vychladit a nalit na roládu.
Dva tvarohy,( muzete místo tvarohu 2 zakysanky), 4 vejce, 3 lžíce sušeného mléka, 1/2 lžičky jedlé sody, 6 lžic medu nebo dle chuti, 2 lžíce kokosové mouky. Místo sody můžeme dát Psyllium.
Do poloviny těsta dát kakao a klást do formy po lžících střídavě světlé a tmavé těsto.
Vše dohromady zamíchat a péct na 150 st.asi 45 minut.
Chutná to podobně jako tvarožník
Korpus - velka dortova forma : 5 bilku vyslehano do snehu, 5 zloutku vyslehano s 2 lzicemi vody, pridano 5 lzic medu, 1 lzice suseneho mleka a 4 lzice kakaa, sul a speticka sody.Nakonec velmi opatrne vmichan snih z bilku.
Krem:
1 slehacka vyslehana do tuha, 1 vanicka tvarohu a 1 zakysanka.oslazeno medem...mozno i stevii.
Topik: kakao, mleko a med.