Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.

Autor: Majka, Datum: 15.03.2019 20:49

Lněné krekry


Musím přiznat, že jsou fak skvělé, jen doporučuji těsto pečlivě rozválet do co nejtenčí placky a taky upéct do růžova, Vypečené křupavé jsou nejlepší. S pomazánkou nebo pokladené hermelínem nemají chybu.

60 g jemně rozemletého lnu nebo lněné mouky

60 g kokosové mouky

20 g psyllia

40 g loupaných slunečnicových semínek

10 g prášku do pečiva

2 vejce

25 g olivového oleje

200 ml vody

drcený kmín, případně česnek nebo bylinky

sůl

Těstojsem rozválela na placku vysokou pár milimetrů pohodlněji mezi dvěma pečícími papíry. Nařezala jsem je kolečkem namáčeným ve vodě a pekla 30 minut na 180 °C.

Pak jsem placku v řezech rozlámala a dopekla oddělené od sebe ještě ai 10 minut.

 

Galerie:
53367899_2349874971965651_3485440916473249792_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 18:42
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-peceni-vareni-bez-mouky-a-cukru-jde-to/read.php?1,1501767,1530512#msg-1530512