úterý 21. května, 17:40 Svátek má Monika
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečení je radost
Jájo, to opravdu byly buchty, i když tomu v rozích koukala trošičku náplň. Jen normálně by to člověk položil tím spojem dospod, ale takhle to vypadalo efektně (a pro mě určitě líp, protože jsem si mohla vybrat náplň, jakou preferuji, jnak dělám do buchet díru, abych viděla, co je uvnitř). Byly to ty pěkné "Honzovy buchty". Jó ty babičky, ty věnovaly pečení i vaření čas, který je nutný. Žádné rychlovky a šizení postupu, aby to bylo co nejrychleji hotové. Na výsledku je to bohužel dnes znát.
Re: Pečení je radost
Re: Pečení je radost
Já mám zase osvědčený od tety olejové-500g hl.m.,5dg droždí,1/4 l mléka,5dg cukru,1sklenice oleje,3 žloutky sůl.Náplň 1/2 kg tvarohu.Dělám dost často,všem chutnají.
Na ty naše babičky asi nemáme,ony je pekly taky ve sporákové troubě a to je taky jiné pečení.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečení je radost
Mám kamna na tuhá paliva, nikdy se v nich nic nepovedlo upéct, absolutně nejde regulovat teplota, chvíli to úplně hoří chvíli se to tam jen fláká. Maso a zapečená jídla super , ale upéct něco z těsta je děs. Babičky byl umělkyně a to vařím na kachlakach přes 20 let.
Re: Pečení je radost
Jájo,ony to asi líp uměly,neznaly nic jinýho.Já mám na chatě malý chatový sporák a když tam dám "dojít"řízky ,nebo ohřát pečínku je to bezvadný.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečení je radost
Jojo na maso je to bezkonkurenční od samého začátku, ale 2x jsem upekla vánoční cukroví, piškot nejde vůbec je suchý a musejí být hodně roztopený kamna a pak to hned začne hořet. Koláče jsem spálila na uhel, ta regulace je hrozná. Navíc na vaření i pečení to musí být roztopené na mnohem vyšší teplotu než při topení. Neumím si představit jak vařili a pekli v létě, museli trpět horkem, nahřejí se nejen kamna, ale i celá stěna a nejde to vyvětrat ven.
Re: Pečení je radost
Včera rychlovka z listového těsta - tavroh a meruňka
Bublanina s višněmi
Re: Pečení je radost
Meruňkové kapsy, tak tomu říkám. Dělám je často, ale musí se sníst ještě den, jsou výborný.
Ale kazí se mi jablka, musím udělat závin.
Višně máš Věrko svoje?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečení je radost
Já dnes štrůdly:-)
Re: Pečení je radost
no to vypadá nádherně, z jakého těsta? Mňam.
Re: Pečení je radost
Jen čásstečně svoje - byli jsme si je natrhat v sadu (jako spoustu dalšího ovoce - třešně, meruňky, broskve...) a udělala jsem z nich kompoty a džemy.
Já mám mladý višňový stromek, loni už byla menší úroda, ale to jsme stíhali zkonzumovat hned.
Re: Pečení je radost
Ivčo, z kupovanýho listovýho.
Re: Pečení je radost
Já se právě rozhodovala, zda si pořídit třešeň nebo višeň a nakonec jsem zvolila třešni. Přeci jenom, čerstvé mám radši. Ale zase na zavařeninu jsou klepší višně.
Re: Pečení je radost
Gabčo, můžeš zasadit oboje, dnes jsou malé podnože a vejde se to do zahrady. Višně jsou malé stromky. Na jakékoliv zpracování mám ráda višně - takové buchty . Dnes jsem koupila závin ořechový, tak žádné pečení nebude.
Re: Pečení je radost
Děda bude mít narozeniny, tak jsem si dala obzvláště zaležet. Budou na přaní oslavence " Maminčiny řezy ".Pevný vyšlehany snih,
který drží a navypadne z mísy , zůstal na gredenci ....to je tak když chci něco tip ťop
,
Re: Pečení je radost
Já dnes "Honzovky"