neděle 28. dubna, 22:56 Svátek má Vlastislav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečení je radost
A o to vždycky jde ... jak už jsem psala několikrát. Někdy ten dort vypadá "k nakousnutí" , ale pak není moc dobrý. Opravdu jsem párkrát zažila na oslavě a bylo mi líto organizátorky, že za ten dort dala takové peníze a fakt nebyl nic moc. Na stole nádherný jako dekorace, ale jinak jsem byla ráda, že to můžu zapít kafem a už bych další nabízenou porci nepřijala. A to jsem sladkožrout.
Re: Pečení je radost
Re: Pečení je radost
Zuzka je má dobré i uvnitř -- poslední měl mimo krém a borůvkové marmelády i kousky ananasu . . borůvkovou marmošku má pravou - lesní . na již. Moravě kam služebně jezdí mají obchůdek a pravou boŕůvkovou - úžasnou .
Re: Pečení je radost
Naučila jsem se teď prokapávat korpusy šťávou z jakéhokoliv kompotu, nejsou pak tolik suché a fakt je to vláčné.
A zamilovala jsem si do krému přidat i nadrobno nakrájené kompotované hrušky, vždy to mělo úspěch.
Re: Pečení je radost
Kájo, Zuzčiny dorty, nepochybuju ani náhodou, jsou úplně luxusní (to by řekla moje kamarádka, ta má luxusní úplně vše, ale od rána do večera stojí u plotny - to bych nedala) - navíc jsou kráááásné i na pihled. Já jsem flink, pro mne stačí, že je chuťově dobré, na pohled někdy opravdu . Navíc, já opravdu nejezdím nakupovat, které ovoce zahrada nedá - není.
Brněnská je pro nás trochu náročnější - korpus piškotový, na plech jako na piškotovou roládu další - korpus jsme rozřízly na 3 díly, na prvním byla ostružinová marmoška, na ní krém, na druhém dílu krém a v něm kousky dýňového kompotu (Tonytáta ho má moc rád), na tom dokolečkadokola promazané plátky piškotové rolády, opět krém a na to závěrečný poslední díl dortu, boky omazané krémem, navrch čokoládová poleva ... no, na tom už byla jen 44 .. Tonda už to vzdala a já nechtěla kazit její dílo.
Zbytek krému si namazali chlapi na kousky bábovky . Co už.
Re: Pečení je radost
dědek pekl piškotovou roládu- asi tak , že se pořád vyptával- ale upekl ji dobře. . jako krém měl na slevě koupenou šlehačku a děla karamel . . minule ho spáil , tak tentokrát byl velmi světlý . - musí machrovat ..
no já taky - donutil mně udělat pařížské , že máme hodně ořechů . no ruce ulepené, děs. ale horší s krémem . jelikož musím u práce sedět , tak jsem si nevšimla , že si máčím rukávy v už nazdobeném cukroví . takže Anavi - i já umím sprostě mluvit
Re: Pečení je radost
První z čerstvého ovoce
Re: Pečení je radost
Před pár dny jsem zkusila nový recept na dort - těsto je z banánů a pečou se placky na pánvi jako palačinky.
Docela dobré, nepřeslazené a rychlé na přípravu.
Dnes jsem byla ve Vraňanech na jahodách, máme tedy jahodové hody. Upekla jsem klasiku - buchta, krém (šlehačka+mascarpone, zbyl mi z toho dortu), jahody, želé.
Re: Pečení je radost
Ježíš, ty mi děláš chutě, vypadá to báječně. Už jsem o tom četla a zapomněla na to, že to zkusím. Jaký jsi měla prosím rcp.
Re: Pečení je radost
Banánový dort:
.......................
[www.facebook.com]
Pro ty, co nejsou na fcb recept přepíšu:
3 zralé banány (na kousky)
2 PL nescafé (sypké)
2 vejce
rozmixovat
přidat:
300ml mléka
240g hl.mouky
1 prdopeč
40g cukru
Na pánvi pod pokličkou péct vyšší placky (je jich asi 5)
Krém popisují složitý, já dala šlehačku s mascarpone.
Placky postupně mazat krémem, prokládat ovocem a vrstvit na sebe.
Re: Pečení je radost
Díky, musím to někdy vyzkoušet. Líbí se mi, že to je na pánvi rychlovka. Krém bych dala vaničkový tvaroh a šlehačku, to mám neustále.
Re: Pečení je radost
Alenko, myslím, že by z toho šla i roláda upečená v troubě.
Re: Pečení je radost
Věrko, proč se dává na pánev poklička? Kvůli kyprosti, aby to bylo vláčné....
Re: Pečení je radost
Jak nepeču, tak banánový d. mě oslovil , že ho zkusím, jakmile bude víc jahod.
Re: Pečení je radost
Já myslím, že aby se to peklo i shora. Oni tedy dávali pokličku až po otočení (tak možná aby se tam drželo vlhko?).
Re: Pečení je radost
Rebarbora a kamčatka?