![]() |
středa 9. července, 08:57 Svátek má Drahoslava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
Spike, než bych si dala někde držťkovku, tak raději chleba s máslem.
Ale z hlívy jo, jo.
Dršťkovou mám ráda od malička. Manžel ne, hlíva je pro něj snesitelnější. Nebo kotrč.
U nás bylo vepřové
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Taky mám ráda hlívovou:-), ale to je hlívová. Dršťky miluju nejlepší jsou jen vařené s hořčicí, mňam
Spike, já to zkoušel. Alespoň tu čistou polévku bez dršek, ale nedal jsem to. Si pamatuji, jak vždycky smrděla celá škola, když jí vařili.
Dnes jsme byli za tchýní v nemocnici. Je v pohodě
. Stačila komandovat uklízečku, nasrat dvě sestřičky a poradit doktorce jak to má dělat. Přijeli jsme v půl sedmé a ještě jsem uvařil "cosi", něco jako polévku z hlívy (nebudu psát dršťkovou z hlívy, abych nedráždil Spike
). Ale ta se povedla. Sebechvála smrdí, ale tahle voní. Zítra donesu dědovi, manželka si vezme do práce, já si jí dám k večeři a ještě zbyde 
Taku, možná kdyby mi ji někdo uvařil a byla opravdu dobrá (jako od tebe), nepohrdla bych a klidně ji s chutí snědla.

Spike, jak říká manželka - je dobrá a ještě lepší, protože jsem jí nemusela vařit
.
Pórková polévka
Zeleninová omáčka s tofu, špagety
Čevabčiči, cuketa, brambory
Kološvárské zelí
Včera luštěninová polévka se zeleninou a rajčaty a kuřecí prsa se zeleninou a brambory. Dnes nudle s mákem.
Večer pomazánka z řepy.
Včera buřtguláš, dneska houbová omáčka
Irisko, čili čtyřikrát za sebou buřtguláš, čtyřikrát houbovka

Cancourku, občas to mám taky tak ... dnes u nás už potřetí guláš z divočáka (pro chlapa jsem dostala od kamarádky, bála se, že dala málo) a já zeleninovou polévku bramboračku, stačilo mi dostatečně. Kdyby nestačilo mám ještě roštěnou s rýží. Neumím vařit pro dva a teď to tak je.
Dneska jsem měla větší vyvařování, abych zase nemusela pár dnů k plotně. Dělala jsem k uzenému špenát. Udělala jsem o trochu víc a použila na slaný závin. Jeden je se špenátem, šunkou a uzeným. Druhý klasika. Vytáhla jsem je před pár minutami.