|
|
pátek 7. listopadu, 03:32 Svátek má Saskie
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
Já mám ráda pečenou zeleninu a kombinaci slané-sladké-kyselé chuti mám taky ráda, takže za mě spokojenost. Ve dvou jsme snědli skoro celou menší hokaido dýni.
Skořici jsme tam nedávala, ta se mi tam nějak nehodila. A místo dýňových semínek (která jsem doma nenašla) jsem tam nasypala pražené mungo fazolky.
Já dávám do dyňové polévky kari.
Kordulko, to nebyla dýňová polévka, ale pečená dýně. Do polévky dávám i kurkumu (což je hlavní ingredience v kari) a taky kokosové mléko a kořenovou zeleninu.
"Račí" polévka z ryzců
Houbové řízky, brambory
Houbová smaženice, chléb
Spike, štvou mě ty konzervy doma na stravu. Já taky celkem můžu všelijaké kombinace maso a sýry s ovocem. Jen se mi to pro mě samotnou nechce plácat.Aspoň jsem si pořídila dipy s ovocem a dávám to klidně třeba i k pečenému kuřeti.Docela podařené mi přijdou od Záruby. Švestky s chilli nemají chybu.
Regino, já ráda ochutnám (skoro) cokoliv. Miluju asijskou kuchyni. kombinace krevet, kešu oříšků a nějaké kari omáčky je pro mě ideální.
Ale nevzpomenu si na jídlo, které by mi tam nechutnalo. Možná jen polévka, kterou jsem dostala ve vlaku ke snídani. byla taková nijaká. Ale teď jsem se v Sapě v Praze od průvodkyně dozvěděla,že Vietnamci jedí polévku až na závěr stolování a slouží k opláchnutí chuťových buněk. Měli jsme v programu i oběd a dostali jsme právě podobnou polévku (na opláchnutí úst asi dobrá).
Já dávám do dyňové polévky kari.
Zbyly nám knedlíky od dědovýho segeďáku, tak nebylo o čem přemýšlet 👍
Taky dávám do dýňovky kari. A česnek. Často i pórek, ten už nemixuju. Do hladkého základu kořenovou zeleninu a cibuli.
Dnes jsem dělala luštěninovou polívku, hlavně čočka, a v základu celer a kousek dýně (jako místo jíšky) a voda z brambor. Taky dobrá.
Dnes bramboráky s gulášem
Ryzce na kmíně a na sádle
Kuřecí přírodní plátek se sýrem a zeleninou, br.salát
Kuřecí čína, rýže
Brambory s tvarohem
Kulajda
Houbové řízk, br.kaše
Omáčkka z ryzců, br.kaše
Zapečená rýže se zeleninou a sýrem
Omeleta ze zeleniny a klobásy, br.salát
Smaženice, čerstvý chléb, okurka
Přírodní panenka, dušená mrkev, brambory se zeleninou
Omáčka z ryzců, bram.knedlíky
Dýňová polévka
Kološvárské zelí
Zeleninová polévka s krupicovými noky s lahůdkovým droždím
Sýr halloumi, pečená zelenina
Sekaná, bramborová kaše
Česnečka
Špagety se zeleninovou omáčkou s tofu
Pórková polévka
Tvarohové noky s jahodami
Sýrový špíz, brambory
(Gouda, uzený sýr, olomoucké tvarůžky, hermelín)
Zapečená rýže se zeleninou, sýrem a uzeninou
Krůtí maso s mrkví a pórkem, bramborové knedlíky