neděle 19. ledna, 00:06 Svátek má Doubravka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
Zbytky od neděle. A už jen vejce, to bývá hračka. Bude vajíčková pomazánka a bramborový salát.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Já teprve dnes dělám nádivkou 😁. Měli jsme řízky a bramborový salát a nějak se to předimenzovalo. Vařila jsem 10 vajec už budou snědená , miluju vejce natvrdo. Naštěstí jsme neviděli jediného koledníka, konečně je o Velikonocích klid i na vesnici.
Dýňová polévka
Zeleninová omáčka s tofu, rýže
Pečené kuře s mrkví a paprikou, rýže
Dnes jsem si koupila grilovaný kuře
dědek zakládá na svíčkovou ..
Opět koprovka
Dala bych si , ale s brambůrkem.
Zbyly knedlíky, tak s knedlíkem 😃
tomu rozumím...
Já s knedlíkem.Dnes jsem měla polívku kmínku a zbytek guláše s knedlíkem.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Co na těch knedlících máte? Za mě rozmočená buchta v omáčce. Knedlík jedině s vajíčkem a nebo vepřo,knedlo,zelo. Jen ne s omáčkou. Úplně mi běhá mráz po zádech:-). Nezlobte se. Moje teta říkala, že by snad v té omáčce byla lepší tvarohová buchta než knedlík.
Jájo, blbý asi, ale koprovku jen s knedlíkem ... vím, že ty knedlíky nenene.
U nás dnes byly kynuté knedlíky s povidlím ... pro tebe oběd to taky není. Všem chutnalo .
Tady v okolí je takový zvyk. Koprovka s masem se dělá s knedlíkem, s vejcem zásadně s bramborou. Já brambory můžu klidně i ke svíčkové.Bohužel nesdílí žádný ze strávníků co mám na krku.
Jájo, do omáčky nesmí být knedlíky moc jemné (nebo ty hnusné kupované, které opravdu rychle nasajou tekutinu a je z toho bláto). Koprovku jsem dřív nejedla vůbec, teď už jo, ale s masem a knedlíkem. S vejcem a bramborem jsem ji poprvé jedla nedávno. Pozřu ji (asi jako skoro všechno), ale není to nic, po čem bych toužila znovu.
Naopak vepřo-knedlo-zelo jsem dlouho jedla jedině s bramborem. Teď mi to připadá divné a dám si raději ten knedlík.
Zeleninová polévka s pohankou
Smažený hermelín, brambory, mrkev, tatarka
Mrkvová polévka s červenou čočkou
Krupicová kaše se skořicí a kešu ořechy
Houbová smaženice, chléb, okurka