|
|
pátek 7. listopadu, 04:11 Svátek má Saskie
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
Pórková polévka
Pstruh, pečená zelenina (brambory, mrkev, celer, dýně)
Ledový salát
Musaka
Maso jsme taky někdy měli, ale to nestihnu vyfotit.
Brokolice se sýrovou omáčkou, kynuté knedlíky přelité višňovou marmeládou (bez náplně kvůli dceři) a fazole s chilli omáčkou a topinkou, to je dnešní kulinářský výkon.
Špagety se zeleninovou omáčkou, parmazán
Zeleninová polévka s krupicovými noky
Grilované kuře, bramborový salát
Španělský ptáček z daňka, houskové knedlíky
Čočková polévka
Knedle s vejcem
Taky jsem vařila čočkovou polévku a nudle s mákem.Vnukovi jsem zapekla celý plech těstovin.
Bramboračka s houbami
Zeleninová omáčka s tofu, rýže
Krupicová kaše
Vietnamské jarní závitky a česká bramborová kaše (to by Vietnamci koukali na počeštěnou kombinaci :-D )
Promítala jsem o své cestě po Vietnamu, tak jsem nachystala odpovídající občerstvení.
Smažené jsou jarní závitky. Je to směs mletého masa (tentokrát vepřového) se spoustou nejrůznější zeleniny.
Letní závitky se konzumují takto syrové. Do rýžového papíru se zabalí téměř cokoli, co se konzumuje syrové, nebo se to předem tepelně upraví. Já jsem tam dala rýžové nudle, ledový salát, naklíčené mungo fazolky, jemně strouhanou mrkev, avokádo a orestovanou krabí tyčinku.
Při konzumaci se to máčí do ostré sladkokyselé omáčky.
Spike,ty jsi génius!Jarní závitky miluju,ale neumím je usmažit,vždycky mi popraskají,tak si je za drahý peníze občas kupuju.
Nedělala jsem je dlouho, tak jsem z toho měla trošku obavy. Den před promítáním jsem zkusila ty letní a celou dávku (počet byl daný počtem krabích tyčinek v balíčku) jsme je ve dvou snědli k večeři.
Jen syn se snachou ochutnali každý asi 2 kousky.
Druhý den jsem dělala ty jarní-smažené a odpoledne ještě letní, aby byly čerstvé. Ono taky záleží na druhu rýžového papíru. Měla jsem dva různé a ty druhé byly asi slabší, trhaly se mi, občas jsem musela balit do dvou. Ale fakt jsme si pochutnali a lidem na promítání taky chutnaly oba druhy.
Taky bych si pochutnala
.A skvělý nápad je do letních dát avokádo,to mě ještš nenapadlo,dělám je s mangem.Díky za inspiraci.
Jani, tak to mě zase nenapadlo tam dát mango.
Ale ono se tam asi může dát cokoli, co má člověk rád. Já mám ráda s krevetami. A to mango někdy zkusím, mám ráda tyhle asijské kombinace chutí - ovoce, maso, kyselé, slané, sladké...
Já taky
Zeleninová polévka s pohankou a vejcem
Kuřecí čína s ananasem, rýžové “skleněné” nudličky
Kuřecí čína s ananasem a extra porcí mungo klíčků, rýže
Ze zbylé rýže je “nákyp”, bez zapečení, jen oslazená rýže se švestkami a skořicí, vylepšeno kešu ořechy
Obalovaný květák, brambory, tatarka, červená řepa
Květákové kari, bramborové noky
Dršťková polívka, zapečené žampiony, hranolky s rybou, vepřové s rýží - co si tak pamatuju poslední dobou