sobota 21. září, 03:23 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
V pátek langoše a dnes hroudu vepřového s kořenovou zeleninou a brambory, tu jsem vyfotit nestihla.
Re: Co dnes vaříte? (2)
Re: Co dnes vaříte? (2)
včera losos na másle. dědek to nejí - tak měl z předešlého dne krkovičku . fazolová polévka.
Re: Co dnes vaříte? (2)
Kaaj, to jsme na tom s dědkem stejně. Jím všechny ryby a v různých podobách. Jen tahle červená a poněkud mastná ryba se mi příčí.
Re: Co dnes vaříte? (2)
hmm- se mi nezdá mastná . dala jsem si ji s chlebem . no kdysi mi chutnala více.ted´ mám nějaké blbé chutě.
koupilo se na vánoce, ale nikdo nechtěl . jedni kapra - druzí řízky. mám tam ještě na jeden oběd.
Re: Co dnes vaříte? (2)
tak jsem se včera dívala v TV na Peče celá země. bavily mně ale až ty dorty, -- byly zajímavé . nevěděla jsem , že existuje takový druh s prasklinou .
Re: Co dnes vaříte? (2)
Kaaj, zpočátku byl losos takový hit. Kolikrát jsem musela upravovat Kláře. Teď to pomalu nevezme do huby. Ale určitě to není nezdravé jídlo.
Dneska se tu dojedí šunkofleky, případně co si kdo najde. Vytáhla jsem maso z mrazáku. Na zítra bude segedín.
Re: Co dnes vaříte? (2)
u nás dnes nějaké polévka ze sáčku s udělanými plackami na pánvi / tzv pagáče/ a doma udělané hranolky. kečup atd.
Re: Co dnes vaříte? (2)
Zeleninová polévka s kroupami
Vegetariánská omáčka, špagety, parmazán
Bramborové noky s mákem
Placičky ze zeleniny a kuřecího masa, brambory, nakládané kozí rohy a zvonečkové papričky
Bramboráky
Re: Co dnes vaříte? (2)
Miluju ty "Jájiny", vařené v bramborové vodě, to nic nepřekoná.
Re: Co dnes vaříte? (2)
No vypadají dobře, ale to "podle oka", mě ničí... jak to pak my, neumětelové, máme zvládnout dokonale, když rada zní "až to těsto bude mít ideální konzistenci"... a to je jako jaká?
Re: Co dnes vaříte? (2)
Anavi, na tohle je výborná kuchařka restauračních norem ještě z doby předrevoluční. Podle toho kontrolovala ČOI pokrmy. Je tam i váha, jak má porce vypadat a kolik vážit po uvaření. Právě kvůli té váze je tam i voda přesně určená. Samozřejmě někdy není úplně stejná mouka, brambory atd. Ale v zásadě to sedí a nedá se podle toho zkazit.
Re: Co dnes vaříte? (2)
Miluju recepty "pro blbce", takové svým kamarádkám předávám já. Včetně návodu na to, jak to zachránit, kdyby se nezadařilo - nech znovu vykynout, sražený krém dej do vlahé vody a míchej, pokud se to sype, přidej rum nebo mléko., zakalenou polévku vysrážej pomocí bílku nebo přeceď přes jemné sítko... prostě aby si poradil i ten, co to vaří/peče opravdu poprvé a nepřipadal si ten člověk, že je k ničemu . Kamarádka mi ráda předává rodinné recepty a v mnoha případech to nevyšlo.. a ona: No tak já myslela, že víš, jak se dělá kvásek, myslela jsem, že víš, co tam přidat.. no kdysi jsem opravdu nevěděla čili jsem za stálého míchání vylila do pytlíku a vyhodila do popelnice...
Re: Co dnes vaříte? (2)
Anavi, já už nikomu rcp nedávám ptž. mám to tak jako tvoje kamarádka - myslím , že víš ... navíc, já opravdu kromě vánočního cukroví vařím podle rcp. "přiměřeně", případně hrnkových odměrek (no, ve finále ´úplně ne, zase přiměřeně). Vyzkoušela jsem mraky zaručených receptů na kynuté těsto - jak na knedlíky tak na buchty - vždy propadák - konečně jsem a takové nějaké jistotě v mých letech, ale občas se taky zadaří, že nejsou stoprocentní, ale sežerou se vždy ... prasata, už naštěstí, nemáme.
Re: Co dnes vaříte? (2)
Anavi, já si píšu recepty do starého diáře a občas velice úsporně, že potom sama tápu, jak a co s čím smíchat....
Re: Co dnes vaříte? (2)
Tak to já mám po krajích různé poznámky. Vždycky, když přijdu na něco nového, tak si to tam připíšu. Třeba do perníku, který dělám roky, jsem začla přidávat kromě perníkového prášku do pečiva ještě lžičku perníkového koření a skořice a taky do něj nakrájím jablko a připadá mi mnohem lepší. Takže ráda experimentuji a pak si ty zkušenosti dopisuji k receptu - taky jich mám spoustu s vykřičníkem - pečeno dvakrát a pokaždé hnusné - NEPÉCT! (A záměrně to nevyhazuji, aby mi to někdo znovu zase nepodstrčil, jak to bylo skvělé... párkrát jsem si takto naběhla s vánočním cukrovím, že jsem tu nepoživatelnost nedopatřením pekla podruhé... a nechtěly to ani slepice ).