pondělí 2. prosince, 09:38 Svátek má Blanka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
taky mám v sešitě nepéct s vykřičníkem. Už ale vždy nový rcp do sešitu napíšu pouze po odzkoušení, než jsem na to přišla.. , říkám tomu blbáčky, horší že mám styl napsat ve zkratkách (to si budu pamatovat) no a ne, nevím...
Dnes byly knedlíky tvarohové se švestkami, musím vyprazdňovat mražák.
Věrko, tak to já právě tyhle drobnosti dopisuji .. nebo mám třeba recept na dvě stránky, skoro to svádí myslet si z té první,že je to vše, tak tam mám poznámku - nutno otočit stránku!!!, protože na té druhé straně už je jen jedna, ale dost důležitá ingredience, a jednou jsem to udělala bez ní a byl to propadák!
Někde takový sešit mám, budu muset najít. Mám oblíbené recepty v záložkách mobilu. Zrovna předevčírem se mi objevilo, že hledaná stránka neexistuje. Jinak asi pět nejčastějších buchet mám na papíře u stolního kalendáře.
Mrazák mám teď napůl vyjedený, hlavně maso teda. Hub je dost.
Blbouni a čočková polévka
To jsme měli stejně u nás taky.Dnes bramborové knedlíky plněné škvarky a kys.zelí.
Tady plněné uzeným a se špenátem.
Brokolicová krémová polévka
Segedín, houskové knedlíky
Houbová smaženice, těstoviny
Blbouny bych si dala , momentálně na sladké chuť nikdo nemá, ale "dočkej času jak husa klasu". Segedýn snad jí jen můj nestarší a já, jinak všichni ohrnují nos ... nechala bych se pozvat . Brokolicová krémová byla minulý týden, zítra bude dýňová - sluníčková se jí u nás říká. Dnes byla kapusta po bulharsku a vývarovka se zeleninou a kapáním.
Manželka dělala hovězí na smetaně . Lidi, to je bašta
Teda lidi, vy vyvařujete skoro se stydím napsat, že dnes bude obyčejný guláš s knedlíkem
My upekli hroudu vepřového. Včera s bramborem, dnes těstoviny s rajskou omáčkou. A bude i na zítra, možná s rýží. Koupila mi mamka. No jo, důchodci , jsou zvyklí kupovat maso na kila. Tím se nechci nikoho dotknout, ale když jsem chodila prodávat v obchodě, mladí si koupili nejvýš kuřecí prsa, zato zasloužilé hospodyně maso pro širokou rodinu.
TAKu, manželka je šikovná, na rukou bys ji měl nosit . Udělat dobré hovězí je pro mne vyšší dívčí, i když taky ho umím, ale maso musí mít tu správnou kvalitu, občas není.
Cancourku, proč se stydíš ? Nechápu, uvařit dobrý guláš je taky dost práce a ještě knedlík, to u nás ne - chleba, dědek rohlík, Tonda těstoviny. U nás byl v pátek bramborový guláš ( s jakýmsi točeňákem z Globusu na kostičky nakrájeným), nikoho to nepohoršilo, všichni ho mají rádi ... za čtřičtvrtě hodiny uvařeno.
Mančo, nejen důchodci nakupují na kila, když je vidět, že je trochu kvalita za dobrou cenu nakoupí i můj syn (46 let) "hroudu" masa.Jednou za tři týdny jezdí nakupovat maso (říká se tomu trubky) pro naše psí holky a kočky a teď i štěňata - cca 20 km od nás, přímo k jatkám, mají podnikovou prodejnu pro zvířata a asi 10 m od ní pro lidi - 40 kg pro zvířata - a co mám koupit pro nás? - kousek jater vepřivých stačí - obyčejně doveze cca 2,5 kg "ořezů" hovězích nebo vepřových - líbily se mi - mám na několikero obědú - jen mrazáky nejsou nafukovací.
Před vánoci tam musel jet pro zvířata pro maso prostřední syn (nejstarší byl po operaci nepochůdný), toho, naštěstí, nenapadlo jít nakoouknout do prodejny pro lidi.
Kolaps kuby na Vánoce mi nedal spát, tudíž včera byla kuba (u nás jsme zvyklí říkat "ta kuba"). Obrovský pekáček. Rozdala jsem většinu, přesto mi dost zbylo.
Manco, to bude asi tím, že důchodci myslí na tu širší rodinu.A taky na peněženku. Co se týče kuřecích prsou máš pravdu. A to ještě dost často vidím a to fakt nepochopím, že si kupují i ta prsa krájená na nudličky. Že někteří, spíš některé, špatně krájí jiné maso, budiž ale kuřecí prsa? Maso je vyteklé a navíc čím větší plocha pokrájeného maso, nejhorší je mleté maso, tím větší kontaminace bakteriemi. Navíc, ale to je moje osobní preference, jsou prsa na kuřeti to nejméně chutné maso. Řízky už z toho nechce ani omladina. Buď vykoštěná stehna anebo se teď ujalo jako hit řízek z horní části stehna obalený s jednou malou kůstkou, která tam je.Má to úplně jinou chuť.
Dneska jsem vařila koprovku. Napůl s hovězím, kdo chtěl i vejce. Ba dokonce byl luxus výběru přílohy. Knedlíky i brambory.