![]() |
čtvrtek 28. září, 21:03 Svátek má Václav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
Gabco, to není úplně nešikovná věc. A důležitý je, že je to baví a využívají. Stejně jako u Anavi. Člověk nemusí ovládat všechno sám. Tyhle technický kravinky často nenápadně zapojí i ostatní.
Krémová česnečka
Houbová smaženice
Kuřecí čína s těstovinami
Rizoto s tofu
Krůtí vývar s nudličkami
Bramborová kaše, vinná klobása
Houbová smaženice s těstovinami
Pečená krůta, zelí, houskový knedlík
Palačinky s jahodovou marmeládou
Zeleninová polévka s ovesnými vločkami
Pečená krůta, rýže, čerstvé kysané zelí
Chéb se sádlem a česnekem (vyháním virózu)
Tvarohové noky s jahodami
Domácí sirup proti kašli
Ať je Ti brzo lépe.
Polévka z kotrče (půlka ho čekala v mrazáku)
Poslední zbytky pečené krůty zmizely v rizotu
Vegetariánská omáčka, špagety
Houbové karbanátky, bramborový salát
Jeden dietní obídek, možna i zhubnu
Hovězí na houbách s bramborem
Dýňová polévka (z poslední dýně, co byla ve sklepě)
Kološvárské zelí
My jsme měli řízek, brambor a okurek. Docela dobrý.
My pečené kuře s bramborama.
Jídla nefotím, na to mmi opravdu času nezbývá
. Včera i dnes byla uzená polévka (vývar z uzeného domácího + mraky kořenenové zeleniny v ní, měly by tam být kroupy, ale dědka "nadémají"), včera k uzenému křenová omáčka (Věrko nečti, bílé omáčky jsou
) a houskové knedlíky (Jájo nečti, ty jsou
pro tebe), dneska ptž zbylo dost knedlíků, přece nevyhodím, pečené plecko, hlávkové zelí ... půl docela velké hlávky zbylo z minulého týdne (synátor měl za úkol koupit malou, koupil obří) ... to byly fleky se zelím.
Já to nestíhám fotit, protože mi to berou pod rukama
.
Včera jsme měli uzenou kroupovou polévku a zapečené fleky s uzeným. No oni vám všichni tak frflali... Jako polkévku milují, ale ty zapečené těstoviny jim prý evokují závodku a vypadá to jako když už to někdo měl... no to mě teda naštvali!!!
A remcali všichni. Pak ještě se smíchem říkali, že to nejen hrozně vypadá, ale i hrozně chutná. Tak jsem řekla, že je to naposledy, co jsem vařila. A to je teda hodně pobavilo.
Protože mě to prostě baví a skoro se jim s tím jídlem vnucuju. Věděli, že to bych nevydržela.
Anavi, já jsem byla celkem vděčný strávník školních i závodních jídelen (tedy snědla jsem skoro všechno, ale bez nadšení, jen proto, že jíst se holt musí), ale zapečené těstoviny jsem nedávala. Byla to vždycky nevzhledná spečená hmoty, to ke konzumaci opravdu nelákalo. Domácí šunkofleky mám ráda, někdy dělám z kupovaných vrtulí (ale ne zapečené, jen smíchané). Když se hecnu, udělám domácí fleky, krájím úplně maličké. Tohle mi chutná i zapékané, nejlépe v malé vrstvě, aby to bylo pěkně křupavé. Moc to nemačkám, aby to nebylo spečené do jedné hroudy, ale aby se to opeklo pokud možno i v mezerách.