|
|
pátek 13. února, 09:06 Svátek má Věnceslav
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co dnes vaříte? (2)
Věrko mě vždycky baví ta Tvá jídla na indickou notu a teď jsem objevila , že v Ústí n.Orlicí je indická restaurace a v ní vaří pravý indický kuchař. Už tři dny pročítám jídelák a vybírám co si dám.
Jájo, tak ti přeji dobrý výběr, aby sis pochutnala.
Já mám inspiraci z Indie, Thajska, Vietnamu a k tomu ještě doporučení mého chlapa, který byl zvyklý na balkánskou kuchyni.
A vyjde mi z toho takové často podivné jídlo, ale docela jsme si na tu chuť zvykli. Většinou je to variace na dané téma a suroviny se mění dle dostupnosti a sezóny.
Cuketa, dýně. Dnes ryba a na zítra je koupené kuře.
nějaká falešná svíčková- moc mi to nechutnalo ..
Uzené, br.kaše, cuketové zelí
Zeleninová omáčka s cuketou a mini olomouckými tvarůžky, rýže
Žemlovka
Zpracování zbytků - zelenina, rýže, tofu, cizrna…
Hummus
A denně je salát, nejčastěji okurkový se sladkokyselou zálivkou, jindy s kefírem, občas rajčata s bazalkou a mozarelou, šopský salát...
Teď se chystám na řecký salát.
K snídani máme každý den na talířku čerstvou zeleninu ze zahrady.
Kuřecí vývar s nudličkami
Pečené kuře, brambory
Pečené kuře, bramborový salát
Smažená cuketa a eidam, bramborový salát
Vařit budu zítra. Dršťkovou z hlívy. Na dnešní procházce v mírném dešti jsme narazili na dva trsy hlívy. Klasickou dršťkovou do huby nevezmu, ale z bedel, nebo hlívy to můžu.
Taku, tj. nádhery, normálně "závidím"

Taku, znám málo jedinců mužského plemene, kteří nejedí dršťkovku. Docela překvapuješ.
Já to holt vyvažuji, protože jsem zase exot mezi ženami, já dršťkovku miluji a odmítám ji prznit tím, že pod tím názvem budu vařit "cosi" z hlívy nebo podobných náhražek.
Spike, než bych si dala někde držťkovku, tak raději chleba s máslem.
Ale z hlívy jo, jo.
Dršťkovou mám ráda od malička. Manžel ne, hlíva je pro něj snesitelnější. Nebo kotrč.
U nás bylo vepřové
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Taky mám ráda hlívovou:-), ale to je hlívová. Dršťky miluju nejlepší jsou jen vařené s hořčicí, mňam
Spike, já to zkoušel. Alespoň tu čistou polévku bez dršek, ale nedal jsem to. Si pamatuji, jak vždycky smrděla celá škola, když jí vařili.
Dnes jsme byli za tchýní v nemocnici. Je v pohodě
. Stačila komandovat uklízečku, nasrat dvě sestřičky a poradit doktorce jak to má dělat. Přijeli jsme v půl sedmé a ještě jsem uvařil "cosi", něco jako polévku z hlívy (nebudu psát dršťkovou z hlívy, abych nedráždil Spike
). Ale ta se povedla. Sebechvála smrdí, ale tahle voní. Zítra donesu dědovi, manželka si vezme do práce, já si jí dám k večeři a ještě zbyde