Já to měla dneska odfláknutý a jednoduchý. Byla jsem včera pro chleba, jediné, co tu nebylo a narazila jsem na brambory- ve slevě - stará česká klasika - pozůstatky z Vánoc - keřkovské rohlíčky. Jsou to chutné brambory.Stará česká sorta, výborné na saláty. Moc se nepěstují, mají nízkou výtěžnost a dost trpí na choroby. Doma už maso nikdo moc nechtěl, tak se usneslo, že budou brambory s tvarohem s pažitkou a máslem. Byla to změna.
Ke knedlíkům. Ve špitále se vařily hodně. Byly i konvektomaty, je pravda, že v nich knedlíky nepraskají a je to celkově jednodušší ale výsledný produkt je dost rozdílný od vaření klasicky ve vodě. Knedlíky jsou sušší, drobivé. A u ovocných blbounů, jak se tu říká, je to podle mě chuťový rozdíl třídy. Doma se moc nejedí ale když na to dojde, tak všichni ocení domácí vařené ve vodě. U kupovaných všem vadí právě ta suchost. Na prodej to žádná firma nevaří klasicky. Dost se i šetří houskou.
Spike, já už váhu vytáhla. Má to něco do sebe ale hlavní důvod je množství. Jsem rozjetá na vaření pro víc lidí.