Re: Co dnes vaříte? (2)

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 03.01.2024 16:19

Já to měla dneska odfláknutý a jednoduchý. Byla jsem včera pro chleba, jediné, co tu nebylo a narazila jsem na brambory- ve slevě - stará česká klasika - pozůstatky z Vánoc - keřkovské rohlíčky. Jsou to chutné brambory.Stará česká sorta, výborné na saláty. Moc se nepěstují, mají nízkou výtěžnost a dost trpí na choroby. Doma už maso nikdo moc nechtěl, tak se usneslo, že budou brambory s tvarohem s pažitkou a máslem. Byla to změna.

Ke knedlíkům. Ve špitále se vařily hodně. Byly i konvektomaty, je pravda, že v nich knedlíky nepraskají a je to celkově jednodušší ale výsledný produkt je dost rozdílný od vaření klasicky ve vodě. Knedlíky jsou sušší, drobivé. A u ovocných blbounů, jak se tu říká, je to podle mě chuťový rozdíl třídy. Doma se moc nejedí ale když na to dojde, tak všichni ocení domácí vařené ve vodě. U kupovaných všem vadí právě ta suchost. Na prodej to žádná firma nevaří klasicky. Dost se i šetří houskou.

Spike, já už váhu vytáhla. eye rolling smiley Má to něco do sebe ale hlavní důvod je množství. Jsem rozjetá na vaření pro víc lidí.


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 12:13
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-dnes-varite-2/read.php?1,865573,1630962#msg-1630962