neděle 1. října, 00:13 Svátek má Igor
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: Libi
Status:

Cibuloviny

Datum: 16.01.2007 18:21

Koupila jsem si ve výprodeji v baumaxu cibuloviny - jarní i podzimní. Co mám dělat s těmi, které měly být na podzim už v zemi? Některé z nich jsou už napučené. Mám je zasadit třeba do nějakého truhlíku nebo mísy a dát do chodby? Bude jim stačit kratší doba na to, aby se uhnízdily a na jaře vykvetly?  Minulý rok jsem tak už měla ve velké míse sesazené hyacinty, fotka tu také někde je.

Starší odpovědi byly automaticky odmazány

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: gabca
    Status: expert

Re: Cibuloviny

Datum: 05.09.2022 09:51

Teda Kiko, ty jsi nadšenec. grinning smiley thumbs down

Ty Pink Charm jsem chtěla taky, ale bohužel u nás měli 2 kg balení jen směs, pak žlutý s oranžovou trubkou a celý žlutý. Tulipánů taky měli hafo. Kupovala jsem i troje hyacinty, ty tmavě vínový a lila. Pak mám narcisy Marinette, Salome a pak nějaký mix.

To jsi měla Kiko nákup aspoň za tři tisíce co? Když koukám na ten tvůj součet. grinning smiley Já tu trochu měla za 850,- spinning smiley sticking its tongue out

• Autor: Reklama

• Autor: Kika
    Status:

Datum: 05.09.2022 10:09

Gabčo, tak aspon něco, že jsi našla. Jsem zvědavá na ty Salome, ty jsem tam nechala.

A cena vůbec ne, počítala jsem to v autě a 1070,- To mi přijde jako velmi slušná cena. Většinu mám za 49 kč/ks.

• Autor: Betas
    Status:

Datum: 05.09.2022 10:42

Alenko, a jak je mozne, ze ti nechali koupit si cibule uz vcera vecer? To jde???

To bych snad zkusila priste, pac dneska to byl u nas dost masakr teda... Asi se to uz rozkriklo a bylo vicc lidi, nez v lonskych letech. Byla jsem mile prekvapena novou nabidkou, kterou jsem vsak ale vubec nebrala, a naopak zklamana z toho, ze ty letite osvedcene druhy, ktere jsem potrebovala dopnit, jako krokusy, ladonky, a tak, vubec nemeli. Bile narcisy opet ne, to se asi nedockam 🥲

Opravdu tu nabidku dost vylepsili 👍👍👍

(ale i tak nakup asi za 1,5 tis grinning smiley - hodne tech velkych cesneku, velke baleni hycintu, takze vse extra vyhodne grinning smiley)

alenak napsal(a):

Tak mám něco málo cibulovin doma. Spojila jsem s návštěvou v Bydžově. Lidl už měl připraveno na zítra. Zdál se mi menší výběr, hrabala jsem se u krabic sama, šla jsem před zavíračkou. Tulipánů byl výběr slušnější, narcisy bída. Bylo velké balení tulipánů, krabičky s více cibulovinami, tam to míjím, neboť základ zahrada má. Byly česneky, viděla jsem plný modřenec, hyacinty jsem neprobírala. Velká krabice kombinací cibulovin tulipány + hyacinty, tulipány + narcisy apod. Vyhrabala jsem narcisy tete Bouclé, ty jsem neměla, 12 cibulek, tak se podělím s neteří, našla jsem jen jedny, na zkoušku. Tulipány Blushing Apeldoorn, ty by měly být pozdní a velké. Ale co jsem měla představu, to nemám. Jinak cibule slušné, vč. slušné ceny.

Přeji dobrý lov. winking smiley

• Autor: kaaj

Datum: 05.09.2022 11:26

ještě jsem dnes narazila na nabídku cibulovin - Jahodárna Brozany. ???

Cibuloviny prodej | Jahodárna Brozany nad Ohří (jahodarnabrozany.cz)

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kaaj (05.09.2022 11:42)

• Status: expert

Datum: 05.09.2022 20:24

Kaaj, tam mě zklamali. Vloni jsem objednala lilie Elusive. Ještě jsme ti probíraly jestli lepší sázet zjara nebo na podzim. Jsou z nich bílé voňavky.

Letos skutečně rozšířili tak nějak sortiment. Měli ta klasická balení za 39 a extra 59. Pak ještě 49. Tam nejlíp uspěla Kika. A asi by tam byl nejlepší výběr. jenže těhle krabic, byly černé se vzorkem, bylo málo. Velká spousta byla těch různých kombinací. Pak jsem jako novinku zaznamenala tulipány 30ks v pěti druzích v papírových pytlíkách.S převládající barvou. Druhy byly oddělené i popsané. Já vybrala bílou. Pak nějaké česneky, jedny modřence. Lidí nebylo příliš. Projela jsem skutečně tři prodejny. Žádná divočina.A ještě dvě velkobalení hyacintů. Chystáme se je v práci rychlit. Vloni to dopadlo docela dobře.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ''.phorum_html_encode('regina.mocova@gmail.com').'' (05.09.2022 20:26)

• Autor: alenak

Datum: 05.09.2022 21:01

Včera Bydžov byl slabota. Dnes jsem kvůli Martinette objela v HK všechny prodejny. Až v poslední na mě čekal 1 ks. Já je považuju za nejlepší narcisy. Tulipánů opravdu velký výběr. Emperor orang, exotic, purissima, Moulin Rouge, Blushing Apeldoorn, Blushing Lady, ty namícháme do Purissimy, 2x směska tulipánů, Crispa Mix, vzala jsem i Aliium species mix, hyacinty, ty byly opravdu velké cibule. Marinette si ale půl nechám, nevím co mi tu udělala za paseku moucha. jo ještě narcis Ice Follies. Ty papírové sáčky s tulipány jsem viděla taky, ale bohužel moc neprohlížela. Zákaznice se mi pletly pod ruce. winking smiley Ty ceny jsou oproti jiným nabídkách skoro poloviční, tak snad budu pochválena.

Betas, v každé prodejně v HK byly ty bílé jednoduché narcisy.....zas nebyly Martinette...., ladoňky, krokusy, irisy, to vše v HK bylo

Upraveno 2 krát. Naposledy upravil alenak (05.09.2022 21:38)

Datum: 05.09.2022 21:47

To je stejně nemoc toto. grinning smiley

Se vám přiznám, že jsem nemocná, v neděli jsem ležela jak lemra s teplotama celý den, ale ráno jsem si dala budíka na pul 7 a dojela si tam. Bylo mi u toho šoufl, málem jsem tam omdlela, ale copak tam můžu za sebe poslat nekoho jiného, když nepoznají ani tulipán od narcisu? grinning smiley Dneska mi pro změnu luplo v zádech, ale už zase nemám teplotu a nebolí mě celý člověk.

A jak vás tady čtu, asi si tam zítra ještě zajedu. grinning smiley Jako dárek je to taky super. thumbs down

Krokusy už jsem chtěla vloni, ty u nás vůbec nebyly.

Datum: 05.09.2022 22:13

Gabčo grinning smiley grinning smiley grinning smiley , koukám, že kytky uzdravují grinning smiley , v každé prodejně bylo něco trochu jinýho....

• Autor: Betas
    Status:

Datum: 05.09.2022 22:33

Aleno, v jakem baleni jste meli bile jednoduche narcisy? V tom 2kg? U nas ani prd, ani v malem baleni. Objela jsem tri prodejny u nas... a krokusy jen obyc tenke fialove. Ja pasla po buclatych King of stripes z lonska... ty jste tam meli? eye popping smiley

A ladonky jste meli v jakych barvach? U nas vsude jen bila.. confused smiley

A jakto, ze teda, prosim te, slo nakupovat uz vcera..? grinning smiley

alenak napsal(a):

Včera Bydžov byl slabota. Dnes jsem kvůli Martinette objela v HK všechny prodejny. Až v poslední na mě čekal 1 ks. Já je považuju za nejlepší narcisy. Tulipánů opravdu velký výběr. Emperor orang, exotic, purissima, Moulin Rouge, Blushing Apeldoorn, Blushing Lady, ty namícháme do Purissimy, 2x směska tulipánů, Crispa Mix, vzala jsem i Aliium species mix, hyacinty, ty byly opravdu velké cibule. Marinette si ale půl nechám, nevím co mi tu udělala za paseku moucha. jo ještě narcis Ice Follies. Ty papírové sáčky s tulipány jsem viděla taky, ale bohužel moc neprohlížela. Zákaznice se mi pletly pod ruce. winking smiley Ty ceny jsou oproti jiným nabídkách skoro poloviční, tak snad budu pochválena.

Betas, v každé prodejně v HK byly ty bílé jednoduché narcisy.....zas nebyly Martinette...., ladoňky, krokusy, irisy, to vše v HK bylo

Datum: 05.09.2022 22:34

305528843_602706871389885_4991614427978494943_n.jpg
    Další fotografie:

Jo, to doufám, že uzdravují. grinning smiley

Něco z mých pokupů. flower smiley

Datum: 05.09.2022 23:00

dsc02843.jpg
    Další fotografie:

Gabčo, ten třetí obr. - směska, tam mi narcisy voněly úplně božsky, žádný tak tady nevoní, taky jsem je neteři koupila, doufám že mi je moucha nezničila...

Datum: 05.09.2022 23:07

Betas, ty bílý byly v malém balení, ostatní to drobné přesně nevím, vím že byly ty plné modřence, i jiné.

Co se týká prodeje, nevím, šla jsem na 1/2 8 večer, cibuloviny tam byly v regále, ale tolik toho nebylo, třeba přihodili ráno. Asi to má každá prodejna jinak, podle vedoucího. Nikdo si mě nevšímal a nechali mě tam hrabat. V HK toho bylo víc.

• Status: expert

Datum: 05.09.2022 23:49

Bílé, co jsem viděla, byly jen poeticus recurvus, to jsou ty babičkovské a pak plnokvěté jedny bílé.

S Gabcou máme stejný pytlíky tulipánů, bílý mix.

Crocusů měli minimálně. Snad jen jeden druh v těch za 39,90Kč.

Nemoc je to bez pochyby.A vážná. grinning smiley

• Autor: kaaj

Datum: 06.09.2022 07:53

no já jsem vyléčená - ani tam nedojdu , ani nezasadím . musí mi stačit , co tady je.. a ty krokusy-- co už jsem se jich nakupovala a pořád se tratí . takže mám aspoń klid. ale měla bych sypnout hnojivo tam , co byly hyacinty. . sice už je asi pozdě, ale vždycky zapomenu . pak jsou to takové chudinky.

narcisů mám až dost - těm se tu daří . thumbs down

pokud se týká Jahodárna Brozany-- já tam nic nekupovala , jen mi naskočila reklama. pokud by měli to co nabízejí - tak by to bylo hezké confused smiley spinning smiley sticking its tongue out

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kaaj (06.09.2022 09:29)

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.