![]() |
středa 23. dubna, 00:52 Svátek má Vojtěch
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Cibuloviny
Asi i jedna z příčin u mne staré trsy nepřesazované a nahusto, možná místo. Budu muset do toho hrábnout, zatím mám lenoru.
. Na obr. 1 jsou nové narcisy, nemůžu najít lístek..... tulipány taky se divím....poslední asi budou Akebono, taky 2 cibule nějak zaspaly 
Regi - oboje "Purrisima" jsou na chate, ale ted kvetou jen ti novi zakrslici a ty puvodni jeste ne, ty se teprve tahaji do vysky..
Musi byt nejake extra ranne, protoze mi tam nekvetou zadne jine a ani tady dole ve meste zahonove jeste ne...
Jinak ty vysazene v nadobe jsem dostala pozde na podzim od svagrove. Privezli si kdysi primo z Holandska ruzne druhy a ze vsech prezil jen tento a ochotne se mnozi, takze nas vsechny obdarovavala. Na muj vkus jsou stale dost do cervena.. Mozna to bude taky van Eijk 😀 Barva mozna taky bude odlisna pak v realu venku, mam je ted jenom doma bez primeho slunicka..
měla jsem to jeden rok taky, v zahradnictví mi doporučili toto, i když mi nedávali moc naději, že se to podaří vyřešit. Prý mám jen prolít záhon, nevyndávat cibule (ale správně by se tím měli ošetřit přímo ty cibule). Řekla bych, že jsem to na pár let zažehnala, ale letos je to taky... takže možná i vlhké počasí k tomu přispělo?
[www.e-agro.cz]
Tohle je už ale zakázané, když na to koukám.
taky jsem to bohatě zasypala Hnojíkem a uvidíme
Jak jste prisly na Hnojik? Ten je hlavne na skudce, ne..?
Cibuloviny jsou nej...
Letos v tý hnusný zimě vydrží
Taky mám nějaké tulipánové koule, asi budou bílé. Jsem si dala na nový záhon jen bílé narcisy, že to bude decentní. No ale jelikož i bílé s oranžovou trubkou, tak i směs tulipánů v bílé a oranžové... A první tulipán vykvetl žlutý. Možná to nechám, nakonec to bude beztak hrát všemi barvami jak zbytek.
V jednom tulipánovém trsu mám taky hnusné listy. Chtěla jsem je rozdat, jsou nejpozdnější a takové zvlněné listy. A teď nemůžu, abych známým něco nedotáhla.
Mančo, jaro musí hýřit barvami.
Občas mám taky snahu ladit barvy a nakonec to dopadne úplně jinak.
Takhle tu vypadaly vloni ty pod stromy, kdy jsem chtěla likvidvat. Nic jsem s nimi nedělala s tím, že když vyrostou mizerně, poreju to tam. Letos jen koukám, co vyrostlo a jak kvetou. Už sem měla víckrát ba různých místech. Povětšinou přešlo bez nějakých zásahů. Občas zašly některé ale úspěšnost přežití docela slušná.
Aleno, ty žlutý jsou Akebona.
Gabčo, správně hýříš barvami.
Ty poupata pl. tulipánů jsou kouzelný. Vidím narašenou pivoni, čekala jsem co CdL. nemá květ, ještě si musím počkat. ... Matně si vybavuju, že už to tady kdysi v zahradě s listy proběhlo, časem se to spravilo samo.
Pán na stránkách píše, že se kupodivu projevu kladný účinek i proti chorobám, třeba proti skvrnitosti růží. Logiku to pro mě nemá, ale je fakt, že mi porost připadal celkově takový zdravější. Možná když na to nejdou škůdci, jsou ty rostliny zdravější a pak se lépe vyrovnají s chorobami. Vysvětlení na vyšší úrovni na to nemám.
Rozhodně Hnojíkem nic člověk nezkazí, takže ho rozhazuji hojně všude. Loni jsem poprvé neměla okousanou aronii od lalokáče.
ano, to je jediný klad té kosy, že to všechno dlouho kvete
V předzahrádce jsem se chtěla držet jen té bílé a už je tam i žlutá. Ale ona ta žlutá prostě k jaru patří.