![]() |
neděle 16. února, 03:24 Svátek má Ljuba
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Cibuloviny
to je nádhera
Tak mam dalsi Lidl renonc...
Dokoupila jsem loni bile tulipany Purrisimo, chtela jsem doplnit ty z predlonska do zahonu pod terasu... No a ted vykvetly, jsou sice bile, ale uplne zakrsle, navic nejake ranne - ty puvodni jeste vubec nekvetou (na chate v horach).
A pak dalsi zajimavost - jak jsme se tu bavily o tulipanech van Eijk, ze mi vykvetou nejdrive cervene a az pak zruzovi... kupovaly jsme je tehdy v lidlu spolecne s kamaradkou, ktere tez uz 2x zacaly kvest cervene a letos poprve zacinaji uz rovnou krasne ruzove!!
Je to zahada - ze by vekem nejak starly a bledly..? Urcite je nevyndavala, ale ma je krasne, velke a bohate, dari se jim tam.Tak jsem teda zvedava, jak zacnou letos mne.. 
Betas, já bych ty bílé brala zase zakrslé. ale myslím, že zakrslé nevydrží. A Purrisima kvetou docela brzy. Dávala je Alena už před časem. Tady taky kvetly brzy. Na chatě to máš opožděné nejspíš nadmořskou výškou a sněhem.
A na ty růžové jsem teda fakt zvědavá, co z nich budeš letos mít. A ty co máš původně na balkon, to je co? Ty barevně vyhovují?
Loni to byly krásné trsy tulipánů a letos katastrofa. Čím to?
Irisko, asi tohle [www.skudci.com]
Paráda
...... díky
paráda to není, zlikvidovala jsem loni několik obr trsů tulipánu kvůli tomu - nesnažila jsem se léčit.
No hoky, mám to taky. Zajímavé je, že třeba 1 m od sebe stejný druh tulipánů, jedni hrůza, druhým nic není. Napadlo mě zima a voda, když začaly růst. Listy otrhám a až příjde hnojík, tak proleju. Buď to vyjde, nebo ne. Více jsou chycené žluté.
Jojo taky to mám na trsu žlutých tulipánů. Ale zmizely mi i červený. Loni to byla nádhera. Vykopala jsem trs, probrala cibulky, bylo jich v trsu snad 50
. Je to hodně mokré a šlupky na cibulkách hnijí. Tak jsem obrala a dala cibule oschnout. Uvidím.
Asi i jedna z příčin u mne staré trsy nepřesazované a nahusto, možná místo. Budu muset do toho hrábnout, zatím mám lenoru.
. Na obr. 1 jsou nové narcisy, nemůžu najít lístek..... tulipány taky se divím....poslední asi budou Akebono, taky 2 cibule nějak zaspaly 
Regi - oboje "Purrisima" jsou na chate, ale ted kvetou jen ti novi zakrslici a ty puvodni jeste ne, ty se teprve tahaji do vysky..
Musi byt nejake extra ranne, protoze mi tam nekvetou zadne jine a ani tady dole ve meste zahonove jeste ne...
Jinak ty vysazene v nadobe jsem dostala pozde na podzim od svagrove. Privezli si kdysi primo z Holandska ruzne druhy a ze vsech prezil jen tento a ochotne se mnozi, takze nas vsechny obdarovavala. Na muj vkus jsou stale dost do cervena.. Mozna to bude taky van Eijk 😀 Barva mozna taky bude odlisna pak v realu venku, mam je ted jenom doma bez primeho slunicka..
měla jsem to jeden rok taky, v zahradnictví mi doporučili toto, i když mi nedávali moc naději, že se to podaří vyřešit. Prý mám jen prolít záhon, nevyndávat cibule (ale správně by se tím měli ošetřit přímo ty cibule). Řekla bych, že jsem to na pár let zažehnala, ale letos je to taky... takže možná i vlhké počasí k tomu přispělo?
[www.e-agro.cz]
Tohle je už ale zakázané, když na to koukám.
taky jsem to bohatě zasypala Hnojíkem a uvidíme
Jak jste prisly na Hnojik? Ten je hlavne na skudce, ne..?