|
|
pátek 23. ledna, 12:35 Svátek má Zdeněk
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Cibuloviny
Gabco, mackové se v šantě poválejí ale zatím vydržela. Nemám zdaleka tak bohatou jako Ela ale něco tu je. Ty pozdní tulipány, jak o nich píšeš, jsem měla taky. Ještě se někdy nějaký objeví.A dělaly přesně co píšeš. Pokroucené ležaté listí bez květů.
Aleno. s Martinette je to i možný. Vylézaly brzy. Přihnojím, uvidím.A je to jak naschvál, že se nedaří povětšinou to, co by člověk nejvíc chtěl.
jj- ty tm. fialové a velké růžové jsou starší a pořád se drží .taky plnokvěté červené letos vyšly.. . ale nechápu , že některé vyrostly o hodně dále- jeden dokonce přes půl zahrady.
u sochy jsou světle fialové - ty jsou moc nezké
jinak jsou tulipány letos hodně po celé zahradě.
Kaaj, ty plnokvěté červené, to je záhada i tady. Letos kvetly pěkně. Ale cestujou hodně. Letos se jeden objevil úplně na opačným konci zahrady.
Povedena kolekce z Lidlu (nepatri tam ty bile, ty uz jsou letite).
Ty tulipány mám taky z Lidlu,fialový neměly být plný.Chci se zeptat,vyndáváte cibule tulipánů po odkvětu?Já jsem to tak dělávala,ale letos je asi nechám v zemi.
Radost k vám nahlížet "přes ploty".

Bosk, vyndávat je, je správná výrobní praxe, bych to nazvala. Ale dělá to z nás málokdo. Pravidelně určitě ne. Věšina tulipánú si poradí i tak. Choulostivější druhy začnou postupně mizet. [www.loukykvet.cz]
Je to docela zajímavé čtení. Dost mě překvapilo to velkopěstování na květy. Ale osvětlují tam i proč vyndávat nebo nevyndávat.
Já sama nevyndávám. Čistě jen hypoteticky bych preferovala po odkvětu všechno vyházet a osázet pokaždé znova. To by byla asi jediná cesta jak barevně a kombinačně udržet. Ale člověk by se nedoplatil a navíc bych asi neuměla ty cibule vyhodit.
Už jsem to tady psala několikrát. Naši mají na stejném místě tulipány snad od sedmdesátého roku... takže padesát let a víc... no a každý rok kvetou. Vyndat nejdou, byla jsem snad na hloubku vrtu studně a cibule nikde
, furt stonek, který měl snad půl metru... prostě jsou už stráášně hluboko. A každý rok záplava květů. Jsou to ty klasické - žluté, červené, fialové.
Ovšem ty, které jsem si nakoupila různě v Holandsku nebo na internetu... tak ty už skoro nemám. Ti šlechtěnci nejsou tak odolní nebo jim nevyhovuje náš jíl. Naši měli zahradu na písku.
Jsem se tak zamýšlela nad tím, že tyhle tulipány by snad šly zlikvidovat jedině, že by se zalily betonem nebo se nad nimi postavil barák. Protože i když se ty listy vytrhají, ty cibule prostě asi zase najdou sílu z té země prorazit
. Nikdo se o ně nestará, předloni byly zarostlé plevelem, dokonce chytly i nějakou plíseń a letos - opět záplava!!!
Anavi, ani tím barákem si nejsem tak jistá.
Na chalupě si místní načerno postavili nějaký kurník nebo chlívek. Bylo to tam asi 20 let. Při digitalizaci katastrálních map to museli zbourat, bylo toho kus na obecním pozemku. Asi po dvou letech v těch místech vyrazily pivoňky, které byly zastavěné a nějaký tulipán se taky objevil.
Tu sílu přírody obdivuji.
Jůůůů, Bosku, záhony mých snů ... ale při mé lenosti a ostatnímu kolem si opravdu mohu nechat jen zdát.
Gabčo, šanta je úúúúžasnej plevel, zvlášť u mne, kdy jsem línej zahradník a nechávám odvést a vysemenit - nooo je mi vždy škoda ostříhat, když ještě včely a čmeláci se pasou na dokvétajícím od středu. A koček máme našich 7, dalších 5 cizích chodí "na pokec" za nimi. Šanta jejich válení nijak nepozná bo pro ně je zajímavější rozválet tulipány, nízké kosatce, babičkovské narcisy, vyválet se v čerstvo okopaných jahodách, zalézt mezi čemeřice, drápat a honit se po šeřících, rozhrabat mrkev, petržel, vyhrabat zasázenou cibuli .....
Eli, promiň
, jsou to mrchy no. 
Přidám některé letošní nováčky.
Chodí sem, co není Žofka, poměrně dost cizích koček. Ale musím říct, že se chovají celkem spořádané. Horší je to, když dorazí na návštěvu Pupík. Má krátký nožky ale poměrně velkou hmotnost. Prodírá se všude jako tank.
Máte to všechny moc krásné kvetení.
Regino ty jsou boží, nad těmi růžovými bych asi prostála času.
Nemáš to na 2hé foto tulipány lidlácké? Viděla jsem u sousedky a byly v záhoně špicové, šla bych do nich....
jsou.. jak já vždycky řvu, když vidím nějakou tu bestii od sousedů přeskočit plot!!! To asi sousedi koukaj, kde se ve mně bere ten hlas a ten slovník!!! Ale zřejmě budu z tohoto důvodu doživotní nepřítel volně se pohybujících koček.