![]() |
sobota 28. ledna, 09:33 Svátek má Otýlie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Cibuloviny
Kamarádka mi teď tři vyryla, namnožily se semeny.
tak to jsem ještě nezaznamenala, že by se mi vysemenily. Ale udělám řízek, strčím do květníčku a do skleníku přes zimu a tak 3/4 se chytne
Zkusila jsem teď taky řízky... mám jich asi 6, tak uvidíme, co to udělá.
Anavi, rikala jsem si presne to same - ze bych ted nechtela zakladat zahradu. I v Baumarktech jsou ty ceny rok od roku vyssi, nestacim vzdycky zirat, to bych za to nikdy nedala. Obzvlast pri me oblibe kupovat v akcich ci vyprodejich. Horsi je, ze budu potrebovat jeste par stromu, a to se neda holt nic delat..
Dnes jsem se tak moc rozplyvala nad menavou hortenzii, ale 645,- jsem proste dat nechtela
Ale nevim, jestli si to jeste nerozmyslim 
Betas... kdyby mě někdo včera pozoroval v zahradnictví, tak se asi dost bavil. Měli tam viburnum Newport - kalina úplně obalená bílými květy...
Takže vzala jsem ji do ruky, že ji jasně beru, i když na ni nemám místo
. Pak jsem viděla cenovku (498 Kč) a říkám: Nejsem blázen... a vrátila ji zpět. Potom jsem si říkala: Ale zase.. někdo investuje do celé zahrady, já už si můžu dovolit takové lahůdky... proč ne. No ale: Nemám na ni místo, aby to nebyla vyhozená pětistovka, když mi zdechne v nádobě. Pak zase do ruky: Ale co... co je vlastně pětistovka? To už mi toho pochcípalo za víc peněz... Pak znovu zpátky: Ale tak kalin mám dost - Mariesii, Lanarth, Kilimanjaro, Compactum, Opulus Roseum, Pragense... nemusím snad mít všechny...
Pak opět do ruky: Ale je teda krásná, ta je snad nejkrásnější... a pak už vedoucí: Zavíráme.. je šest.
Tak jsem ji rychle odložila, popadla tam dvě millionbellsky pro mamku a tradá ven...
A myslela jsem na ni před usnutím... a hned po ránu.
Ale měli poslední... tak se obávám, že až pro ni odpolko pojedu, už tam nebude.
Protože tam POJEDU.

Anavi, to znám jsem VÁHA
Zruším ten hrobeček uprostřed zahrady, ale co s tulipány ? .....poradíte, nerada bych o ně přišla, děkuji
Kordulko, tulipány oštípej od květů jak budou dokvétat. A musíš vydržet než se zatáhnou. Pak je opatrně vydoubej, trochu očisti, slupku neloupat a dej je usušit. Najlépe tmavší místo a teplo a průvan. Pak v září po polovině zasázet.
A ty nákupy znám. .
Anavi, to se smeju a jsem rada, ze v tom nejsem sama
Moje dalsi blbost vcera byla, ze jsem do toho Bauhausu jela pro vretenovou sekacku a protoze meli posledni vystaveny kus, dostala jsem na ni slevu neco pres 400,-! Takze to by mi skoro i pokrylo tu hortnezii...
A co myslis, take jsem si o ni cely vecer hledala na netu, je to totiz ta certifikovana, takze maji i pekne detailni stranky...
[magicalhydrangea.com]
Asi za mesic pojedeme na vylet do Prahy a nekterych zahradnictvi, tak treba tam bude i vetsi vyber a budu rozhodnejsi...

PS: uz jsem letos koupila nekolik hortenzii jako darek, sobe taky dve, ale za 149,- v Lidlu, to by mi tak slo...
Takze spis jde taky o sbirkovou zalezitost a rozezranost, ze takovou jeste nemam... 
Je to mor, už vlézt do zahradnictví
, Betas, jak jsi spokojená a jak roste Strong Annabelle? U mě to je nejoblíbenější hortenzie, ještě jsem přikoupila na podzim růžovou, ta je asi 5 cm, snad přežije, dostala VIP péči.
Já odstřihuju listy narcisů a tulipánů hned po odkvětu na 1/2, protože to překáží, potřebuju na ně dát letničky, aby rychleji zaschly a taky je tu hodně slimáků, mají tyhle listy strašně rádi. Cibuloviny nevyndávám, i když by se občas mělo.....
Anavi,uděláš dobře.Ona ani není moc velká a roste pomalu,určo se vejde
Regi , děkuji
Anavi
, to je jasný, že ti to nedá, tam nejet. Ale uklidní tě, že takové myšlenkové pochody míváme také? 
Tak já právě doufám,že jsem si tady našla odpovídající partu, která mi potvrdí v těchto případech, že jsem NORMÁLNÍ
.
Moc nevěřím,že tam "počká"... i když .. ta cena by mohla být trochu záruka.
Kdo tomu nerozumí, ten to nedá... a kdo tomu rozumí, tak třeba bude taky přemýšlet... no a až si pro ni přijede zítra, tak tam nebude.. je to sranda. Moje mamka to takhle mívala se šatama a kabelkama... že už druhý den nebyly. Já jsem holt jinej level.. Tepláky, rejč... a KYTKY.