úterý 28. listopadu, 17:51 Svátek má René
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Užitková zahrada
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada > Užitková zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Autor: jabraka
Status:
Výsledné hodnocení: 5

zelenina.

Datum: 24.04.2007 05:09

Zelenina nikoho asi nebaví,mě také ne,ale když vidím,jaké jsou ceny zeleniny,asi začnu zase pěstovat.Kdysi jsem zkoušel vše,rajčata,papriky,mrkev,petržel,celer,hrášek,okurky,pastiňák,libeček,fazolky,cibuli brambory,dýni, červenou řepu ,ukázalo se,že vnucovat každoročně celé rodině množství zeleniny a pak se dívat,jak jim to hnije ve špajzce,tak to ne.

Teď jsme zůstali u cibule,brambor, a hrášku,trochu karotky a zelene petrželky a šnytlíku do polévek.Na kompostě se pyšní dýně.Máme rádi kompot.

JABRAKA

Starší odpovědi byly automaticky odmazány

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: alenak
    Status: expert

Re: zelenina.

Datum: 16.04.2022 19:27

Bosk, vypadají dobře. Vysadili jsme rajčata do skleníku, předpověď moc pěkná není, půjdu na ně hodit několikrát přeloženou textilku a večer tam zapálím svíčky, jistota....

• Autor: Reklama

• Autor: Anavi

Datum: 02.05.2022 08:57

Rajčata mám pořád doma za oknem, už se začínají táhnout.

• Autor: LadaB
    Status: moderátor

Datum: 03.05.2022 13:23

Všechno je zaseto a nasázeno. Rajčata jsem už šoupla netvrdo ven. Beztak už měsíc vegetily na balkoně tak jsou otužilá. Letos teda mám zpoždění..se sklizní grinning smiley Touhle dobou už byly sklizený kedlubny a květák, salát mám běžně celoročně.Foliák byl v rekonstrukci, tak jsem tam nic nedávala, až okurky a papriky. No venku to už hezky roste za chvíli co utrhnout.

Datum: 03.05.2022 14:10

Seš borec, jako každý rok... thumbs down

• Autor: iriska

Datum: 03.05.2022 16:25

Já to mám vše ještě v kelímkach ve skleníku. Vrhnu se na to příští tyden.

• Autor: Manca
    Status:

Datum: 03.05.2022 21:39

Já mám vlastně všechno kromě rajčat. Ty jsou druhým dnem na terase v koflíkách. Ale do sklizně daleko. Hrášek, petržel a rukola klíčí (dvě poslední v květináči u domu naseté na podzim). Sklízím pažitku, medvědí česnek a pór ještě pořád grinning smiley. Už to musím dorazit a dát do mrazáku.

Datum: 04.05.2022 09:38

Sazenic rajčat a paprik mám dost, asi to stejně nebudu mít kam vysázet, tak možná udělám pokus -vyšoupnu už něco taky na terasu. I kdyby to zmrzlo, budu mít záložní. winking smiley

Jinak jsem včera koukala na rajčata - ta, která jsou v malých kelímcích jsou malinkatá, ta, která jsem musela dát do velkých květináčů, protože už jsem neměla kelímky, jsou obří. Obávala jsem se, že to bude obráceně. Že ta ve velkých květináčích budou dávat sílu do kořenění a neporostou a ta v kelímcích poženou do zeleného. JSem překvapená, že to tak není. Jaké zkušenosti máte vy?

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Anavi (04.05.2022 09:39)

Datum: 04.05.2022 13:41

Já je seju do plata , 24 kousků, velikost 2x3 cm hluboké asi 5 cm. Pak až jsou velké přendám do kelímků velikosti asi jako od velkého jogurtu. Když sázím, jsou tak akorát a plně prokořeněné. O brza, je mám na balkoně, sice zasklenej, ale trvale ze třetiny otevřenej. Když byly ty noční mrazíky, jsem si nikdy nevzpomněla, abych zavřela. Je pravdou, že pod nulu to nikdá nešlo, ale běžně v noci kolem 2 stupňů. Všemu se tam daří dobře, nevytahuje se to.

• Autor: Manca
    Status:

Datum: 04.05.2022 13:48

Čím větší koflík tím lepší, chtějí hodně živin a nevysychá substrát. Já bojují s místem na světle, jinak bych dala velké koflíky všemu.

Datum: 04.05.2022 14:17

Jojo, není místo, to znám.. grinning smiley

• Autor: bosk

Datum: 04.05.2022 16:51

Rajačata máme už taky venku a celer taky. Ve skleníku už nebylo k hnutí.

• Autor: iriska

Datum: 05.05.2022 09:10

Tak už mám vše venku. Prý mrazící nebudou, jde k nám teplo ze Sahary

• Status: expert

Datum: 05.05.2022 11:44

fialky.jpg
    Další fotografie:

Kdepak, jak říkal můj tatínek, zmrzlí přijdou vždycky a nikdy nepřijdou dřív, klidně si dají na čas. Dožil se 92 a pravidlo nemělo vyjímku. Fotky z 23.5.2004

Datum: 05.05.2022 12:55

No jóó.., když já první sklízím, tak u tebe se možná začne sázet a u kámošky v Jeseníkách leží na zahradě sníh.. grinning smiley

Irisko buď v klidu v případě kdyby fakt hrozil mrazejk, přehodíš netkankou. Mám odzkoušíno, rajčata to snesou. Paprika ne, ta je náchylná.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Užitková zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.