![]() |
úterý 28. listopadu, 17:51 Svátek má René
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: zelenina.
Bosk, vypadají dobře. Vysadili jsme rajčata do skleníku, předpověď moc pěkná není, půjdu na ně hodit několikrát přeloženou textilku a večer tam zapálím svíčky, jistota....
Rajčata mám pořád doma za oknem, už se začínají táhnout.
Všechno je zaseto a nasázeno. Rajčata jsem už šoupla netvrdo ven. Beztak už měsíc vegetily na balkoně tak jsou otužilá. Letos teda mám zpoždění..se sklizní
Touhle dobou už byly sklizený kedlubny a květák, salát mám běžně celoročně.Foliák byl v rekonstrukci, tak jsem tam nic nedávala, až okurky a papriky. No venku to už hezky roste za chvíli co utrhnout.
Seš borec, jako každý rok...
Já to mám vše ještě v kelímkach ve skleníku. Vrhnu se na to příští tyden.
Já mám vlastně všechno kromě rajčat. Ty jsou druhým dnem na terase v koflíkách. Ale do sklizně daleko. Hrášek, petržel a rukola klíčí (dvě poslední v květináči u domu naseté na podzim). Sklízím pažitku, medvědí česnek a pór ještě pořád
. Už to musím dorazit a dát do mrazáku.
Sazenic rajčat a paprik mám dost, asi to stejně nebudu mít kam vysázet, tak možná udělám pokus -vyšoupnu už něco taky na terasu. I kdyby to zmrzlo, budu mít záložní.
Jinak jsem včera koukala na rajčata - ta, která jsou v malých kelímcích jsou malinkatá, ta, která jsem musela dát do velkých květináčů, protože už jsem neměla kelímky, jsou obří. Obávala jsem se, že to bude obráceně. Že ta ve velkých květináčích budou dávat sílu do kořenění a neporostou a ta v kelímcích poženou do zeleného. JSem překvapená, že to tak není. Jaké zkušenosti máte vy?
Já je seju do plata , 24 kousků, velikost 2x3 cm hluboké asi 5 cm. Pak až jsou velké přendám do kelímků velikosti asi jako od velkého jogurtu. Když sázím, jsou tak akorát a plně prokořeněné. O brza, je mám na balkoně, sice zasklenej, ale trvale ze třetiny otevřenej. Když byly ty noční mrazíky, jsem si nikdy nevzpomněla, abych zavřela. Je pravdou, že pod nulu to nikdá nešlo, ale běžně v noci kolem 2 stupňů. Všemu se tam daří dobře, nevytahuje se to.
Čím větší koflík tím lepší, chtějí hodně živin a nevysychá substrát. Já bojují s místem na světle, jinak bych dala velké koflíky všemu.
Jojo, není místo, to znám..
Rajačata máme už taky venku a celer taky. Ve skleníku už nebylo k hnutí.
Tak už mám vše venku. Prý mrazící nebudou, jde k nám teplo ze Sahary
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Kdepak, jak říkal můj tatínek, zmrzlí přijdou vždycky a nikdy nepřijdou dřív, klidně si dají na čas. Dožil se 92 a pravidlo nemělo vyjímku. Fotky z 23.5.2004
No jóó.., když já první sklízím, tak u tebe se možná začne sázet a u kámošky v Jeseníkách leží na zahradě sníh..
Irisko buď v klidu v případě kdyby fakt hrozil mrazejk, přehodíš netkankou. Mám odzkoušíno, rajčata to snesou. Paprika ne, ta je náchylná.