pondělí 13. dubna, 01:18 Svátek má Aleš
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Užitková zahrada
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada > Užitková zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Autor: jabraka
Výsledné hodnocení: 5

zelenina.

Datum: 24.04.2007 05:09

Zelenina nikoho asi nebaví,mě také ne,ale když vidím,jaké jsou ceny zeleniny,asi začnu zase pěstovat.Kdysi jsem zkoušel vše,rajčata,papriky,mrkev,petržel,celer,hrášek,okurky,pastiňák,libeček,fazolky,cibuli brambory,dýni, červenou řepu ,ukázalo se,že vnucovat každoročně celé rodině množství zeleniny a pak se dívat,jak jim to hnije ve špajzce,tak to ne.

Teď jsme zůstali u cibule,brambor, a hrášku,trochu karotky a zelene petrželky a šnytlíku do polévek.Na kompostě se pyšní dýně.Máme rádi kompot.

JABRAKA

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 6 z 21
  • Autor: alenak

Re: zelenina.

Datum: 07.06.2023 22:30

thumbs downať se nadále daří, tu cuketku vídím v řízečkách grinning smiley

já dnes sela červenou řepu, nějak jsem pozapomněla....

• Autor: Reklama

• Autor: iriska

Datum: 07.06.2023 22:50

Červenou řepu jsem sela už potřetí a furt nic angry smiley. Nevím, jestli mi jí nevyzobávají ptáci angry smiley

• Autor: Anavi

Datum: 08.06.2023 10:15

Teda Věrko, ty jsi ve všem tolik v předstihu!!! U cukety mám první dva listy. eye rolling smiley

• Autor: SPIKE

Datum: 08.06.2023 11:05

Anavi, docela mě překvapuje, že se nám letos daří snad všechno. Piplali jsme ze semínek, loni jsem kupovala sazeničky. A asi se to vyplatilo, protože to jaro za moc nestálo - i když je to diskutabilní, protože bylo sice chladněji než předešlé roky, ale taky bylo víc vody. Ta náhlá vedra brzy na jaře nejsou pro rostlinky moc dobrá.

Datum: 08.06.2023 11:14

mám taky vše ze sazeniček, ale pozdě jsem sázela, tak je vše mrňavé

• Autor: bosk

Datum: 08.06.2023 12:03

img_20230608_100241.jpg
    Další fotografie:

Naše rajčata a zelenina.Ve skleníku máme okurky,ty už bereme a papriky.

• Autor: Pinka

Datum: 08.06.2023 13:52

Koukám eye popping smiley jak už sklízíte, já se v tom mokru bojím zasadit cukety, protože po nich vyjedou slimáci angry smiley. Včera jsem dala 6 nakládaček, přiklopila 5ti litrovými petkami a do jedné se dostali angry smiley

• Autor: bosk

Datum: 08.06.2023 19:51

Pinko,nakladačky nic moc ,nějak nerostou,asi je na ně v noci zima.

• Re: zelenina.

Datum: 08.06.2023 21:42

Bosk, pan Bosk je spolehlivý pěstitel. smiling smiley thumbs down Hezky mu to roste.

• Autor: alenak

Datum: 08.06.2023 22:22

Bosk, paráda a ty rajčátka. thumbs down

• Autor: LadaB

Datum: 09.06.2023 06:05

Tý.. paráda jste šikovné, skvělá práce. Rajčata mám pěkná ,ale teprve kvetou kvetou, papriky ničemný, jedny mi vůbec nevzešly, ale ony to doženou. Cukety malé, ty jsem sela dlouho. Okurky jedou jak blázen, ty už týden probíráme. Červená řepa je vylezlá, též jsem sela dlouho.

Datum: 09.06.2023 10:48

Ani mi nemluv. Tajím mamce, že z 10 okurek a patizónů, které mi předala k nasázení, jsem zachránila tři, a i ty jsou zralé na JIPku... kolem nich bylo asi 60 slimáků, a to jsem to kolem obsypala Ferramolem, ale je fakt, že u chlapa na zahradě je to šílené. Nikdo kolem neseká, po dešti je na trávníků hnědo, z toho mi je úplně blbě, tam se skoro nedá projít! Nikdo to tam nelikviduje, to je vesnice, paradoxně tam nikdo v okolí žádnou zeleninu nepěstuje, tak jim to je šumák a korunu by do toho neinvestovali. Já nasypu Ferramol hned v březnu a nenajdu za sezónu slimáka!

V některých kelímcích nezbylo vůbec, ale vůbec nic!!! Sežrali to dokonale, a to už byly opravdu velké sazenice. Chtělo se mi brečet.

Pinka napsal(a):

Koukám eye popping smiley jak už sklízíte, já se v tom mokru bojím zasadit cukety, protože po nich vyjedou slimáci angry smiley. Včera jsem dala 6 nakládaček, přiklopila 5ti litrovými petkami a do jedné se dostali angry smiley

Datum: 09.06.2023 10:49

nakladačky u mě teprve vystrčily děložní lístky winking smiley

bosk napsal(a):

Pinko,nakladačky nic moc ,nějak nerostou,asi je na ně v noci zima.

• Autor: LadaB

Datum: 09.06.2023 11:03

U nás slimáci mininálně, žadnou škodu nepůsoběj. Nakladačky mám malé. Seju je rovnou na místo a trochu dýl, tak aby vyšla největší sklizeň po dovolené. Už to mám tak roky zaběhnuté.

Datum: 09.06.2023 12:49

Taky seju napřímo, osvědčilo se mi to. thumbs down

S těmi slimáky. U nás nejsou, protože okolo jsou samé ty thujové háje a krátce střižené anglické trávníky, hnojené, sekané do zblbnutí, takže tam slimák asi nemá moc životní prostor. U chlapa je pravá venkovská zahrada, kde nechybí ani proslulé Stalinovy pomníky grinning smiley (cihly, prkna, sbírka všeho, co se "někdy může hodit" eye rolling smiley stydlin smiley ), takže to je naopak pro ně ráj.

Ale občas zaznamenám na netu i sdílenou zkušenost lidí z takto velkých zahrad, že opravdu nemají. To je už skoro na našem území zázrak.Toho hajzla nám byl čert dlužen. eye rolling smiley

Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Anavi (09.06.2023 12:52)

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Užitková zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.