|
|
pondělí 13. dubna, 00:13 Svátek má Aleš
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: zelenina.
Jak jsem ji začala sklízet tak taky zmizela.
Jájo, já jsem z bohatého trsu vzala opravdu jen pár listů.
No ještě počkám a pak si holt koupím novou.
Nestalo se mi. Mám takovou menší dost ve stínu u kompostu, dřív jsme mívalo na slunci, tam rostla líp. Nevím, co chce, nebo nemá ráda.
Mě se taky ztrácí
Je to plevel, nám se trs zvětšuje
Já jsem ji měla dřív v hodně špatné zemině a na blbém místě. Několikaletou, ale stále malou, jsem si ji přestěhovala s sebou do nové zahrady. První rok se vzpamatovávala z přesazení, ale loni se rozjela, hodně rozrostla a zdálo se, že má konečně dobré podmínky a užívá si to. A letos NIC.
Já jsem měla dvě.Jedna je na chatě-nic moc a doma byla u kompostu,tam se jí dařilo,byla velká,ale bohužel zavazela.Musela pryč.
tý jo, můj děda ji měl na zahradě snad dvacet let... tak nevím.
Myslím, že jsem četla, že u kompostu je ideální místo, tam se jí daří.
Co se týče zeminy, má rebarbora ráda substrát s neutrálním pH, bohatý na živiny. Zem by měla být také lehčí s dostatkem vzduchu, v mokré a udusané půdě dobře neporoste. Z hlediska volby stanoviště preferuje reveň místa slunná, docela dobře ale prospívá i v polostínu.
Dvě roubované okurky v zimní zahradě
Česnek a mrkev a ještě pár zbylých měsíčních jahod
Ředkvičky
První sklizená kedlubna
Hrášek
Brambory jedou (snad se stejně snaží i pod zemí).
Cukety
Mochyně (ze semínek koupených plodů)
Venku čerstvě vysázené kedlubny a saláty
Všechno už mám zasázené venku, mimo melounů, ty jsou malé a stejně sázím až v červnu. Okurky má sadba ve skleníku nic moc, zato rajčátka, těm se daří.
Věrko, asi jsi to už psala někde - v čem máš ty brambory? Máš to taky dost nahusto jako já. Ale doufám, že úroda nějaká bude, natě mají krásné, svěží.. jen teda bez Ferramolu na každé visí pět slimejšů.
zírám na rajčata.. ta by se těm mým asi hodně posmívala
Ale moje zkušenost je, že když je pak vysadím do volné půdy, tak rychle nabývají na objemu. Tak to nevzdávám předem a doufám, že něco se urodí.