středa 8. května, 08:24 Svátek má Statní svátek
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Zavařování
Lahve, skleničky viněty, ... mraky práce, ale vypadá to dobře. Vše sníte a vypijete? .......
Re: Zavařování
Re: Zavařování
Taku, vloni jsme měli 20 l bezové šťávy a za 3 měsíce byla skoro vypitá. Mladej si ji dělá s jemně perlivou vodou a je to jako limonáda.
A jahodovou marmeládu hodně spotřebovávám na paličinky, jinou na ni nedávám. A mám dost odběratelů ( kámošky, mamka, brácha.... ) a občas donesu jako prezent třeba na návštěvu. Nebo nějakýmu Mudrovi a sestřičce.
Re: Zavařování
Bezinkovou šťávu dělám se SodaStreamem a přidám lupínko máty a kostku ledu. V létě to nemá chybu
Re: Zavařování
U nás taky není problém s konzumací. Ale kdyby nebyli doma kluci, tak je to samo ležák...
Když jsem viděla i ty počty zeleniny a brambor, co sázím, je mi jasné, že bude potom stačit tak třetina.
Re: Zavařování
Ahoj všechny, obracím se s dotazem, jestli některá nepoužíváte vakuové zavařování nebo nemáte nějaké zkušenosti za svého okolí. Zavařovací kámoška to viděla na netu a kdyby to nemuselo do hrnce, tak by se jí to moc líbilo, že by té práce bylo mnohem míň.Měla za to, že se nemusí sterilovat (mně to nepřijde jednoznačné). Dejte prosím vědět.
[www.kukacka.cz]
Zvon odsávací (vývěva) na zavařování SONIX - mix variant či barev
nepovedlo se mi vložit správně adresu...neumím to, vždycky se to zkrátí při uložení
Re: Zavařování
[www.youtube.com]
Re: Zavařování
Já osobně bych do toho nešla, připadá mi to zbytečný a drahý. Ale každý na to určitě kouká jinak.
Re: Zavařování
Evin, manželova máma kdysi v pradávnu (min. 25 let zpět) něco podobného měla, skončilo v propadlišti dějin či v popelnici .... ale netuším, jak jde pokrok dopředu.
Re: Zavařování
Evin, určitě se to vaří. Myslím zavařovaný produkt. Mně by se líbilo za syrova do sklenice a odsát. Ale to by určitě nefungovalo.
Re: Zavařování
Regino, ono to prý funguje docela dobře, ale ... manželovo rodičům se to nějak nelíbilo, nevyzkoušela jsem sama, nevím.
Re: Zavařování
Tak už končím s bezovou šťávou, letos 20 l. Tahle poslední várka je pěkně silná, bylo víc květů.
A marmeláda celkem z 5 kg jahod. No, ještě nějaký jsou, ale tak na dřeň nebo jsem myslela zkusit šťávu. Děláte některá?
Re: Zavařování
Dělám šťávu z malin a rybízu, ty jahody by měly být podobné. Projedu strojkem, přidám cukru jako je tekutiny (na litr kilo), povařím, plním do lahví a zadělám. K malinám jsem dávala citronovou šťávu. Chutnalo nám to i do jogurtu, dalo by se na zmrzlinu nebo pohár... Ten domácí je prostě hustší a ovocnější
Re: Zavařování
Taky jsem dělala více květů a má to sílu. Ne takové množství. Ještě jsem zvědavá jaký bude likér, nacpala jsem taky více květů. Šťávy nedělám, kdysi v pradávnu. Ale děláme dřeň jahodovou se smetanou na šlehání, zamrazené v miskách. To pak přidáváme do másla na krém. Musíš to pak mít v pokojové teplotě, aby se nesrazilo. Piškot s trochou oleje, natřít rybízový džem, pak krém máslo + dřreň , navrch šlehačku, to máme moc rádi. Máma právě dělala rolády piškotové, krém máslový s jahodovou dření, nedávala do toho smetanu. Byly taky luxusní.
Re: Zavařování
Dají se nějak zpracovat tx kanadský borůvky? Bude jich hafo
Re: Zavařování
Já mám teď hafi muchovníku a nevím, asi to nechám ptákům. Kynutý knedlík z toho byl hnusný, naštěstí jsem zkusila jen asi dva. Kanadské jsou chuťově lepší, ty snad sníme.