|
|
středa 20. května, 06:48 Svátek má Zbyšek
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pivoňky
Gabčo, koukala jsem na ně. Jsou to obchody z Polska. U těch jednohlízek píší 2-3 očka. Samozřejmě 3-5 jsou lepší/dražší.
Allegro vyzkoušeno nemám, ale obecně z Polska mi přišlo již dost květin a většinou pěkné a v pořádku. Asi bych se úplně nebála si je objednat.
Mě pivoňky nejdou, asi jim vodu berou smrky. Ty malý kosatce jsem zasadila k silnici, pokud by je někdo chtěl, na jaře vyreju a pošlu
Koukala jsem,že v Montano mají krásný výběr pivoněk
.
U nás je to trochu opožděné, ale "Regina" už obráží
Jsem ráda, že mi všechny pivoně obrazily. Jsem zvědavá, zda pokvete Bartzela, vloni jsem ji táhla z Flory od PL., zda mi ukáže květ...
Děvčátka, ještě mi tato krasavice nezačla rašit. Není po ní? Nebo má ještě čas? To by mě mrzelo.
Někde jsem četla, že se má k pivoním přisypat kostní moučka
Nejsem zběhlá v pivoních, ale mám úplně všechny venku, i loňská sázení. Dala jsem si klacíky, abych tam nekopla, neboť všude leze žabinec...tento týden poslední botanická, takže zatím ztráty nejsou...ještě je čas
Gabco, já už mám všechny vylezlé ale trochu. A to tu mám tepleji než ty i když cibuloviny se letos chovají tak zvláštně.
Obešla jsem svoje pivoňky a dvě zatím nejsou vůbec vidět. Shirley Temple je trochu dál, tam jsem nerýpala, ta je usazená delší dobu. Buckeye Belle mám druhým rokem a tam není vidět vůbec nic ani na úrovni hlíny. Další mají červené špičky, nejrannější je tak 5 cm vysoká. Takže já bych to ještě nevzdávala.
Koukala jsem na dřevitou, jak rychle nalévá poupata, snad to nezmrzne.
Tak teprv dneska jsem zahledla puky
Ale Bartzella ještě spí. Ale je víc ve stínu.
Bartzellu jsem sázela na podzim do země, byla z jarní Flory. Jsou vidět špičky, tak snad to bude dobrý.
Myslím, že to bude OK. Itohy lezou později povětšinou.
Bartzellu mám už pěkné puky, ale je na sluníčku.
A pokud mi to dnes ráno neomrzlo, tak bych letos u některých měla vidět první květy, včetně p. Mlokowitz, na tu jsem hodně zvědavá, chtěla jsem žlutou, ale teď jsem někde viděla, že existuje i růžová. Tak bude překvapení.