![]() |
úterý 28. listopadu, 16:52 Svátek má René
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pivoňky
Já hnojivem na růže.
Ja prave tez odstrihavala vzdy jen semeniky a listy mi vydrzely pekne az do podzima... sousedka je vsechny ale hned po odkvetu sestrihava cele u zeme...
a navic ted snad nekde dokonce v TV prave v ramci nejakych rad (kam co sazet) nekdo rikal, at to zasadi k pivonce, protoze te se po odkvetu odstrihnou listy a to dane tam tak bude mit misto... 🤔 takze jsem znejistila, jestli se to tak opravdu ma delat.. 
PS: mam na zahone uz celkem tesno a trs se porad rozrusta, takze by se mi to prave i hodilo je po odkvetu cele ostrihat, ale nerada bych je tim nejak oslabovala prave...
Normální pivoňky vždy necháváme až do jara, na jaře pouze seberu. To listí ochrání rašící pivoňky.
Hnojím zjara jako většinu ostatního. Prostě nějak touhle dobou nebo o něco dřív rozházím hnojivo všude mezi kytky.Já bych je asi úplně nestříhala. Možná částečně. Snad o tom psala kdysi Drahuška, že je zkracuje.
Já sázím pivoňky dozadu schválně, aby mi pak dělaly zelené pozadí.
Pivoňkový listí stříhám taky až zjara.
Já je stříhám na podzim.Mají se na jaře dost zalít, jsem někde četla.
taky jsem střihla pozdě na podzim. už bylo to listí napůl suché . dřevité opadají samy- akorát zůstanou klacíky a ty jsme s vnučkou obraly ted´ na jaře -
Chlupáček má letos 7 květů. Moc rychle jí to teda nepřibejvá, vloni měla 5, předloni 3.
jj- moc nepřirůstá . navíc jsem polovinu uryla neteři .. asi bych ji měla přihnojit .
Bude paradní
Ty přirůstají pomaloučku. A jsou ještě drobnější kultivary i růžový. Ten kdysi nabízela a měla doma paní v zahradnictví Na zlaté. Nebyla to laciná záležitost. U ní vypadaly moc pěkně. Měla vůbec takový zvláštnosti. Koniklece v různých odstínech, krásný Papagena. Všelijaký podléšky. Už nefunguje.
moje koprovitá -
doufám , že se už oteplí . dřevité mají velké poupata , nerada bych aby zmrzly.
snad už se počasí umoudří . mám na okně už půlmetrovou dřevitou . loni koupená . bojím se ji dát ven. ještě včera byl mrazík . ty starší v pohodě, ale z okna ven - raději ne.
Já snad žiju na sibiři, pivoňky lezou tak 10 cm, ale i ostatní sotva vykukuje. A to jsem si dřív myslela, když bydlím na jihu, že tady je větší teplo. Jak jsem se mýlila
Hlavně to dělá nadmořská výška-475m.