|
|
středa 20. května, 06:29 Svátek má Zbyšek
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pivoňky
Nj. ale kdo má čekat, když máš touhu?
Ona se usadí, vydržet! Byly nádherné pivoně na Floře, měli i Nosegay, pokušení hodně, ale kdo se s tím měl táhnout...až pokvete Mance, snad dá foto 
Tenkrát psala Eva na KR, že ji Bartzella méně kvete, že chce asi více slunce. Nemám zkušenost, zatím ji mám do podzimu v květníku. Jestli ji nemá déle Regina?
pivońky jsou letos krásně nachystané .
Aleno, mám ji delší čas.4 roky? plus mínus. Celodenně na slunci není. Nekvete nějak divoce ale kvete. Slunce by jí nemělo vadit, možná by kvetla víc ale jaké je teď počasí, tak na plném slunci všechny kytky za pár dnů shoří. A jak píše Kaaj, letos je dobrý rok na bylinné pivoňky.
Claire de Lune, je teď taková solitéra v předzahrádce, takže si jí každý všimne a chválí. Ale je opravdu krásná.
A dneska jsem zpozorovala první dva rašící puky od pivoňky Bartzella, co vylezly ze země. Tak mám radost.
Pivoňky mě moc nejdou. Pár poupat🫣
Krásná pivoňka. Pan Řičánek má v nabídce Jan van Leeuwen, tak jsem vzala tu. Má několik poupátek, tak jsem napnutá. I na ostatní. Pokvetou všechny, i když jsou sázené na podzim.
Pivoňky začínají. Na trojce detail květu Bartzely, čtyřka Hillary. Tu jsem musela odfiknout. Letos se zbláznila a kvete úplně na druhou nedostupnou stranu. Dávám pro srovnání, proč si myslím, že Bartzella je skutečně povedený itoh. Na rozdíl od mnoha jiných má takové chundelatější a bohatší květy.
Bartzella je krásná. Mě teprv leze ze země. Na jaře koupena jen kořeny.🤪
A květ té nové sasankovité.👌
Regino krásné. Jsem zvědavá jak se bude dařit Bartzelle u mne. Ten starší itoh vůbec nemám květy, přitom je pěkný , už vloni bylo málo kvetení.
Gabčo krásná. Nevíš prosím jméno?
Gabco, hlavně, že leze. Bude to chvíli trvat ale pak chytne dech a jede.
Ta sasankovitá pivoňka mi nedala pokoj, když jsem slídila po hostách. Chtěla jsem aspoň jednu s červenýma nožkama. A tam jsem taky objevila asi ten stejný kultivar co máš ty. Možná je nějaký jiný. Upoutalo mě, že by měl být menší. Tak do 40cm.Tak jsem na to zvědavá.
Takže jsem objednala tohle [www.eurohosta.sk] a tohle
[www.eurohosta.sk]
Jojo, je to ona Regi, Paeonia 'Anemoniflora' , mám ji od Žižku, měli poslední dvě, tak jsem jednu vzaala kámošce k svátku.
Stála 335,-
Je to nemoc.
Ale mám tenhle týden samou pochůzku po doktorech, tak na srovnání duševního stavu. Včera jsem byla na kontrole na onkologii, vybavili mě hromadou žádanek co za vyšetření mám zvládnout do příští kontroly za půl roku. Ve čtvrtek mám IKEM. To se mělo odbýt v jeden den ale není lékař, takže odběry a příště lékař. Taková věc vyžaduje rozhodně něco na srovnání. 
Aleno, ty itohy jsem nějak nevychytala s kvetením. Chovají se jak chtějí. Jeden rok tak, další jinak. Po asi třech nebo čtyřech letech pokvete jeden, co jsme koupily s Klárou ve Světí. Najednou má asi 6 květů. Předtím snad jednoho chudáka.
Ještě jedna pivoňka by neměla chybět. Jsou ze šlechtění Coral. Já mám letitou na chalupě a každoročně dědek nařeže nějaké květy. Drží poměrně dlouho.
No je nádherná, mohla jsem ji mít taky, ale místo ní poslali Bartzellu. Ale ta je taky pěkná.