|
|
středa 20. května, 06:19 Svátek má Zbyšek
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pivoňky se
Děkuji Regi.
Krásný pohodový čas..
Re: Pivoňky
Regi, ještě nezkoušela, kupovala jsem ji přímo u nich, nevím, jestli bych našla účtenku.
Koukněte, jak umíi být velký květ Coral Charm...
Ještě je rozdíl, zda se přesazuje, sází z kontejneru anebo prostokořená. V srpnu se nezkazí nic. Protože už pivoňky začínají mít klid. U přesazování je ještě jedna možnost, je to možná trochu jednodušší, hlavně na manipulaci.. Brzy zjara, jen co se ukážou maličké puky, tak přesadit. Ale chce to skutečně brzy. Ještě než jsou už listy.
Jan van Leeuwen - bílý, nejde do růžové ani smetanové
Coral Charm
Shirley Temple
Všechny kvetou poprvé, na fotce vypadají větší než ve skutečnosti
Tak jsem čekala, až mi vykvete coral sunset a jsem trochu zklamaná. Né, že by se mi tahle nelíbila, ale podobnou už mám od kamarádky. Je to nějaká letitá po mamince. Třeba je tahle jiná. Ale zase se mi tam hodí no. I když vedle je taky bílá, ale čistě bílá. Tahle je trochu do růžova.
Gabčo, je nádherná. Coral sunset sadíš jinam. Váhala jsem mezi Charm a Sunset, druhý má být trochu nižší. Měla jsem místo za růžemi, tak mám ten vyšší. Jestli jsem to nepomotala...
Mančo, ten Jan v L. je také krásný
Gabčo, tohle určitě není Coral Sunset. Ten bývá o dost tmavší, do lososova, až starší květy pak blednou do meruňkova. Tahle je moc světlá.
krásné
ten Charm asi musím někde sehnat . -ale kde ho dám , nevím .
Kaaj, určitě stojí za přemýšlení kam s ní. A u tebe rostou jak z vody.
Bude krasná oranžová
Mně rozkvetl jediný květ na pivoňce. Pořád jsem čekala na dalí, ale při bližším ohledání jsem zjistila, že z těch poupat nic nebude, asi namrzla a dál se nevyvíjela.

Kupovala jste některá na Alegru?
Pivoňka - Cibule, hlízy a oddenky do zahrady: letničky, trvalky a jaro - internetový obchod Allegro
Nekupovala jsem. Krásná nabídka, ale jestli chápu dobře, 1 oddenek je 1 hlízka. U některých mají psáno 3-5 oček. To už by bylo lepší. Těch oddenků bych se bála, tj. na 3 leté čekání. Co myslíš Regino? Raději bych si připlatila, aby to dřív kvetlo. Známý teď objednával z Irisess a byl moc spokojen. Je to tam dražší, ale záruka pravosti. Brala jsem vloni z Lukonu a spokojenost taky. Vlastně nabízeli v Lidlu hlízky pivoněk do 100,- na podzim, byla to slabota, po 1 ks hlízy. Jedině vyzkoušet.
Gabčo, může to vyjít dobře, ale taky nemusí. U mě taky spokojenost s irises. Sadila jsem nějak před sněhem a kvetly hned první jaro. Každá tak 4 -5 květů, hotové kytky prostě.
To bych radši koupila ty ocásky v Lidlu, když to člověk vidí. S vědomím, že jim to bude trvat, ale zas jsou levné.
Ještě si jednou objednám u pana Řičánka, co se mi líbily, a pak bude zahrada plná. To je ještě horší než čemeřice, ty jsou přece menší a dají se nacpat do nějakého kouta nebo pod keř.
Edit: našla jsem fotku
S rostlinami a Allegrem moc nevím. Co se týče pivoněk. Jeden výhon ,jak píšou bez těch tří oček,, to bych koupila tak akorát kdybych to měla v ruce. Ty lepší už nemá Allegro tak laciný. To už bych šla do jistoty. U pivoněk vůbec. Tam to chvíli trvá než je z toho rostlina.