|
|
pondělí 10. srpna, 00:35 Svátek má Vavřinec
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Škůdci
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Choroby a škůdci na rostlinách
teď jsi mě nepotěšila... u Caramelly měli taky mraveniště, říkala jsem si, že by mohli časem odtáhnout.. raději to tam teda zkontroluji a obsypu třeba práškem do pečiva, to nemají moc rádi. Nerada bych o ni přišla
Tak moje chlouba , plnokvětá hortenzie je celá ožraná. Květy pryč, listy různě ožrané. Tak jsem jí vyryla, kořeny prohlídka, proprala ve vodě , nic jsem nenašla, ani v zemině. Hortenzie ta samá i ostatní okolo v pořadku.
Kordul , momentálně se rojí chrousti . lítají večer a žerou . tak možná oni . našla jsem dva scíplé na betoně u garáže -
Tak jsem našla hned dva hajzlíci a za bílého dne
díky..
Momentálně jsou nakladačky taková džungle, že není poznat,kde která rostlina začíná a kde končí. Okurčičky jsou malé, snad půl centimetru... asi by potřebovaly víc tepla. Jinak zatím vypadají zdravě a mají se k světu,jen to sluníčko jim chybí.
Sklidili jsme jich jen pár...
Chtěla jsem si koupit tu dýmovnici česnekovou ale prdím na to. Říkáte že je k ničemu. Zkusím tam zapálit ten tabák.
Za dnešek a včerejšek jsem zlikvidovala kolem 100 slimoušů.👎 Letos jich teda je....
Tak aspoň k něčemu je to sucho dobrý. Slimejše tu nemám
ostříhala jsem docela razantně růže a jen zírám na spodní listy... tam je snad jen ta "osnova"... jinak úplně okousané... Nějaké housenky...? Nebo že by lalokonosec vyrazil i na růže? Ale ten dělá většinou jen krajky kolem, toto je fakt holožír.
Slimejše nemíváme,ale letos jsou i u nás
Loni jsem neviděla u nás snad jediného... letos den nejdu zkontrolovat zahradu a už je něco sežrané
.
Z růží mi zbyly jen větve, listy - holožír... našla jsem malého brouka-nosatce, ale nemyslím, že je to malý lalokonosec... spíš bych řekla jiný nosatec... nebo že by housenky? Prostě nezbyl ani lísteček... doufám, že se ty růže nějak vzpamatují a obrazí z klacků! Je to smutný pohled... a stačilo na to pár dní, aby bylo dílo zkázy dokonáno
.
Anavi, na jedné růži se mi stalo něco podobného, nemohla jsem nic najít .. s brejlemi jsem objevila úplně miniaturní šněčky.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Já to mám též, nepotřebuju brýle a vidím kdo ten holožír způsobuje, chtělo by to dalekohled na brokovnici. I když vlastně jsou to asi cyklisti, řvou po lesích a srnky otupěly a klidně ve dne, když jsme na zahradě, přijdou na pastvu, naštěstí už má místní vlčice vlčata.
Tak snad ti vlci udělají v lesích trochu čistku.