|
|
pondělí 20. července, 00:37 Svátek má Ilja
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Škůdci
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Choroby a škůdci na rostlinách
Betas, existuje dokonalý přehled... jen teď vědět kde... nějaký rostlinolékařský portál? Mám to někde stažené, ale kde?
Tady máš aspoň nějaký základ:
[www.hnojivapraha.cz]
[www.hnojivapraha.cz]
[www.biocont.cz]
[blog.hruska-skolky.cz]
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Betas u mě se ta kvanta listokazů najednou po asi dvou dnech ztratila. Je jen sem tam brouk, jsou to hrozní žrouti, ale ono nic nekvetlo tak asi šli jinam, začíná kvést Multiflora aby mě nepřekvapili.
Anavi diky moc, juknu. Ja jsem mezitim zjistila, ze ten zeleny previt se jmenuje LISTOHLOD! To asi kdyby mi jen listokaz byl malo
Ja se z toho picnu...
Doted mi ho bylo lito zabijet, ale ted at si me nepreje
Když na to kouknu, tak vše co okolo mě na zahradě poleze je škůdce.
Doporučuju stáhnout tuhle metodiku: [eagri.cz]
Betas, mám buď ve všem dírky nebo po tom lezou mšice nebo mám krajkové listy od lalokáče. Na růžích pilatka a pak ještě něco vykusuje poupata - to už jsem věděla, kdo za to může, ale zase zapomněla, ale ono je to jedno...
. Takže moje cesta je vysázet toho co nejvíc, aby zbylo aspoň něco.
Z čeho nemám radost vůbec, to jsou sametky. Kdykoli sáhnu do nějaké porostu a vytáhnu ruku, lezou po mě tyhle mrńavé červené svině.
"Těsím" se na podzim, kdy budu mít nohy zase samý flek.. nepomáhají ani repelenty. 
A co takhle padli? Zkouseli jste nekdo postrik z cesneku? Nebo prip. co prirodniho vam zabralo?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Betas jedině nůžky, ani chemie ani přírodní mi s padlím nepomohlo. Jak vidím padlí, stříhám.
Fakt? Tos me Jajo nepotesila... uz jsem ty listy hned prave odrbala a ted tam trci jen hole klacky (muchovnik) a prave bych radsi necim zkusila strikat ci predchazet...
Našla jsem ve starých poznámkách toto. 5g pr.do peč., 10ml řepkoveho oleje do 1l vody. Postřik po 14 dnech opakovat. Mívala jsem ho na angrestu a jen jsem si toto opsala, tak to zmizlo
Jeee, tak to ja si to jdu taky rychle opsat

A doufam, ze to teda zabere
s tím olejem opatrně, ucpává trysku,
odcházejí nám fuchsie, zhadrovatí, jako přelité a jdou na kompost , asi " spála moliová ", slyšely jste to někdy
Kordulko, neslyšela ale vidím to, bohužel, doma. Přesně jak to popisuješ.
Je to slabá útěcha, když vím, že to není mou ničemností, protože už fakt nevím, co bych víc měla dělat. Výsledek je nastejno. Jsou v pr...