sobota 27. dubna, 13:05 Svátek má Jaroslav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Kočky
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Máte doma kočku, pejska a nebo jiného mazlíčka? Jistě s ním máte spoustu radostí, ale i starostí..
 
 
 
 
Autor: malverina
Status: nováček

kotě volá pomoc

Datum: 14.09.2010 19:26
 

prosím všechny milovníky koček, pomozte někdo kotátkům, chtěla jsem si pořídit kotě, hledám na inzerátech typu daruji, naprosto mne šokovala paní, která mi napsala, že jestli si je nezamluvím dnes, jdou je utopit, narodila se včera, jsou nádherná. už jste někdo něco takového zažil nemůžete někdo ty kotatka zachránit?

 

Komentáře a názory

 
  • Autor: anny
    Status:

    Re: kotě volá pomoc

    Datum: 15.09.2010 07:39
     

    Tento zvyk-topenie koťat-je síce protiprávný,ale na vesnicích je obvyklý. Žial nič moc sa proti tomu nedá robiť. Síce sa ti možno s vynaložením velkého úsilia podarí nájsť domovy pre tieto konkrétné koťatá,ale v tomto obyčaji sa stejne bude pokračovať. Pomohlo by jedine šíriť osvetu ,aby si majitelia dali kastrovať svoje kočky.

     
  • Autor: Reklama

    Re: kotě volá pomoc

     
     
  • Autor: Arturka
    Status:

    Re: kotě volá pomoc

    Datum: 15.09.2010 20:52
     

    anny, přesně tak. Dřív se to na vesnici dělalo, že se koťata topili. Teď asi taky, jen se o tom nemluví, protože je to nemorální a asi i trestné. On taky dřív nikdo k veterináři s kočkou nešel, aby ji kastroval. A to byly kočky, které byly věčně venku, doma se jen mihly. Dneska mají lidi jednu kočku, ta je vymazlená a nad tímto se pohoršují. Já vám nevím, možná bude jednou všude plno kočiček a ty se budou množit a množit a ty pak budou všude a budou jen obtěžovat. Při zdravém rozumu si myslím, že by měla být nějaká rovnováha. Kastrovat obyčejnou kočku na vesnici nikdo nebude. A proč proboha taky? Když najdete na půdě pět koťat a vůbec třeba kočku nemáte, tak co s tím? Dát inzerát? Kdo si ji vezme, když není perská a je úplně obyčejná confused smiley 

     
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: kotě volá pomoc

    Datum: 15.09.2010 21:17
     

    Já mám svoji obyčejnou vesnickou kočičku kastrovanou, se ohrazuju prosím grinning smiley Právě proto, že pořád lítá venku a já jsem zodpovědná.

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: kotě volá pomoc

    Datum: 16.09.2010 07:21
     

    Jasně, je to o zodpovědnosti. A kdo nemá úctu k zvířatům, nemůže ji mít ani k lidem.

    Jinak vyhrožování, že někdo koťata utopí nepo štěňata utratí, to už je běžná praxe vydírání, co se ujala. Svět je na makovici.

     
  • Autor: skrblice
    Status: expert

    Re: kotě volá pomoc

    Datum: 16.09.2010 07:54
     

    ....tak u nás to letos proběhlo následovně. Začátkem srpna se bahníme s Honzou v bazénu a pořád se nám zdá divné, že nám do hospodářské budovy neustále leze sousedovic kočka. Máme přehled, protože naše psice se můžou zbláznit, když se objeví na pozemku kočka. My letos v tý dlouhý zimě přišli o ročního kocourka. Nepořizovali jsme si ho, prostě se u nás před rokem v létě zničehonic objevil a už nechtěl odejít, ikdyž máme 3 psí holky a ty ho neustále pronásledovaly a honily. No a najednou holky opět ve střehu a já při odchodu z bazénu domů jenom tak z legrace prohodila : "to by byla prdel, kdybychom tam měli koťata ".. Honza asi za hodinu přišel domů, přijde ke mně a říká : "Máme je tam ! " .. já nejdřív nepochopila, co to mele.... najednou mi blejsklo a já na to: "si děláš prdel, že jo?" ... no ne, nedělal, sousedovic kočka si k nám přišla porodit koťata... ve chlívě pod střechou v seně se usalašila a tak začalo naše soužití s kočkou a 4 koťatama... nejlepší na tom bylo, že koťata už viděla, běhala... měla minimálně 1 měsíc, takže co s nimi, že jo? .... asi před měsícem se kočka sebrala a se 3 koťaty prostě odešla... to nejslabší nám tam nechala. Takže máme kočičku... tatík ji chodí denně krmit, protože je fakt slabej drobek a je hodně plachá. Vystává otázka, že pokud u nás zůstane, tak ji budeme muset nechat vykastrovat, protože takovej příděl koček, co by následoval bychom asi těžko zvládali... ale nejdřív ji musíme ochočit, abychom ji vůbec dostali k vetovi.

     
  • Autor: maxynka
    Status:

    Re: kotě volá pomoc

    Datum: 16.09.2010 09:00
     
    08062010173.jpg
    malverina napsal(a):

    prosím všechny milovníky koček, pomozte někdo kotátkům, chtěla jsem si pořídit kotě, hledám na inzerátech typu daruji, naprosto mne šokovala paní, která mi napsala, že jestli si je nezamluvím dnes, jdou je utopit, narodila se včera, jsou nádherná. už jste někdo něco takového zažil nemůžete někdo ty kotatka zachránit?

     

    a co kontaktovat Kočky SOS?

    My máme od nich už roční kočičku, brali jsme si ji jako 8měsíční, v životě jsem neviděla mazlivější a víc vděčnou kočičku, nehne se ode mě na krok, maximálně vlítne k sousedům a přitáhne myšku

    pak máme ještě kocourka 1,5 roku, oba jsou vykleštěnci grinning smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil maxynka (16.09.2010 09:01)
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Kočky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.