pondělí 29. dubna, 01:05 Svátek má Robert
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 10 z 21
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 27.10.2023 11:52
     

    Já dost peču z kynutého těsta.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 27.10.2023 13:10
     

    no jo- zrovna jsem domatlala dva plechy tvarohových koláčků . . už jsou v troubě. -

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 27.10.2023 14:46
     
    dsc07538.jpg

    Co si pamatuju jako holka, dříve se peklo skoro jen kynuté, buchty, metýnky každý týden. Modní kreace se neznaly. grinning smiley Peklo i vařilo se jednodušeji. Je i dneska větší výběr v surovinách. Včera jsem stáčela aronii, tak jsem si hned udělala piškot, do toho aronii, nasáklou rumem. Promažu šlehačka+tvaroh, hodně krémové, dala jsem i pařížskou. Podle mne mňamka neskutečná, rodina kvůli aronii ne, ne. Tak si to hezky užívám a papám sama. mls smiley grinning smiley

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 27.10.2023 16:25
     



    kaaj napsal(a):

    no jo- zrovna jsem domatlala dva plechy tvarohových koláčků . . už jsou v troubě. -

    Ty já budu dělat zítra.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 13.11.2023 21:52
     
    399256933_312594814870420_994515935011206770_n.jpg
    Další fotografie:

    Jablíčková buchta

    Svatomartinské kynuté ořechové rohlíčky

     
  • Autor: Manca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 13.11.2023 22:13
     

    Dokrájela jsem poslední jablka na štrůdl a už tu nemám vůbec nic. Budou kupovaná.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Manca (13.11.2023 22:16)
     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.11.2023 09:00
     

    Jablko jsme letos neměli ani jedno.U nás taky budou kupovaná.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.11.2023 09:16
     

    Aronii taky ještě budu sklízet, už jsou z toho skoro sušené aronie. winking smiley grinning smiley Tak přemýšlím, kam s tím, do buchty nemám odvahu. winking smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.11.2023 11:26
     

    Anavi, přelij horkou vodou, nech chvíli odstát a potom přeceď. Budou mls smiley na buchtu.

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.11.2023 11:32
     

    Eli, tvoje rada se mi zrovna hodí, taky nám ještě aronii, něco v mrazáku, s jabkama marmoška, ale buchtu jsem nedělala smiling smiley

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.11.2023 12:38
     

    Pinko, dávám aronii taky do buchty. Ale mám to z likéru, namočenou v rumu nebo vodce. Z rumu je lepší. Chutná mi to. winking smiley Možná by stálo za vyzkoušení povařit s cukrem a rumem, trochu koření a pak přidávat do jogurtu, zakysanky.

     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.11.2023 13:29
     

    zítra v Kaufu budou jablka Šampion za 18 kč - je to sleva a jsou výborné thumbs down thumbs down thumbs down

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.11.2023 13:46
     

    Kaj dík, jablka můžu ve velkém. Jo a moje úchylka kousek salámu + jablko mls smiley

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.11.2023 16:27
     

    Ali, to mi děláš chutě, budu muset vyzkoušet grinning smiley

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 14.11.2023 20:58
     

    Dcera přinesla čerstvé brusinky z Lidlu. Nikdy jsem to neměla, krásné, velké. V kastrolku rozmačkala mačkákem na brambory, cukr a povařila. Trochu jsem pokrájela na jablka do štrudle. Dala jsem si rozvar na chléb s máslem, ona do jogurtu. mls smileyJe to neskutečná mňamka. Nevím proč jsem měla zafixováno pouze slazené sušené, v čokoládě apod. ...furt se učím grinning smiley

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.