sobota 27. dubna, 23:43 Svátek má Jaroslav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování
Tagy: jahody

Pečení je radost

Datum: 08.08.2006 13:31
 

Samožerky

180g hr.mouky, 1 prdopeč, 120g mouč.cukru, 100g tuku, 180g solamylu, 1 vejce, 1 lžíce mléka, vejce na potření

Krém:

250g másla, 200g mouč.cukru, 1 žloutek, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce rumu, 4-5 lžic horké vody nebo silné kávy

-vše ušleháme

 

Vypracujeme těsto a necháme je přes noc uležet. Druhý den těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka. Urovnáme je na tukem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Na polovinu koleček můžeme dát půlku vlašského ořechu. Pečeme opatrně a ještě horké sundáme. Spojíme krémem.

 

 

Tak mne to tedy nešlo vyválet (praskalo mi to), tak jsem udělala váleček a podélně krájela ta kolečka. Rukou jsem je trochu dotvarovala.



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 4 z 21
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 10.06.2023 08:31
     

    Jak nepeču, tak banánový d. mě oslovil smiling smiley , že ho zkusím, jakmile bude víc jahod.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pečení je radost

     
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 10.06.2023 18:54
     



    alenak napsal(a):

    Věrko, proč se dává na pánev poklička? Kvůli kyprosti, aby to bylo vláčné....

    Já myslím, že aby se to peklo i shora. Oni tedy dávali pokličku až po otočení (tak možná aby se tam drželo vlhko?).

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.06.2023 10:43
     


    Rebarbora a kamčatka?

    Manca napsal(a):

    První z čerstvého ovoce

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 16.06.2023 14:45
     

    Sousedka pekla bramborový dort podle p. Maršálka, úžasná dobrota.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 23.06.2023 18:04
     

    Pekla jsem buchtu s meruňkami a drobenkou, do toho volala Eliška jak přehledle v autobuse schod a vymrzlá podlahu. Otočim se a koukám ,jak kocour se prošel celým pekáčem

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 23.06.2023 20:35
     
    353015117_233456182784284_5268547888526349901_n.jpg

    Bramborové škvarkovky

    Buchta s pudinkem a zakysankou

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 23.06.2023 22:00
     

    Mlsáte děvčata, thumbs down Zítra u nás buchty s višněma mls smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 23.06.2023 22:17
     

    Alenko, vařila a pekla jsem pro řemeslníky.

     
  • Autor: alenak
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 23.06.2023 22:23
     

    To se mají u vás dobře. thumbs down

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 23.06.2023 22:41
     
    355918801_3645420455693496_3899009382380666836_n (1).jpg

    Já dělala řezy mrož. mls smiley

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 25.06.2023 15:32
     
    img_20230625_151644.jpg

    Pro velký úspěch jsem pekla znova.Ovšem pomazánkové ho másla tam bylo jen na dně, tak jsem přidala zakysanou smetanu a kousek másla.

    Kopodivu se to povedlo

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 27.06.2023 10:52
     


    Tý jo, to vypadá výborně, hodíš recept? please smiley

    gabca napsal(a):

    Já dělala řezy mrož. mls smiley

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 27.06.2023 18:34
     



    Anavi napsal(a):


    Tý jo, to vypadá výborně, hodíš recept? please smiley

    gabca napsal(a):

    Já dělala řezy mrož. mls smiley

    Jahodové řezy Mrož - TopRecepty.cz

    Jen bych možná příště půlku těch jahod namačkala do toho másla čerstvých. Jednou jsem měla jiný recept a tak se to dělalo. Jahodový pudink zvlášť, pak našlehat do másla a čerstvé jahody namačkat do toho krému. Akorát když to děláš dle receptu, nemusíš dávat žádnou šťávu, je v jahodách. Jinak je potřeba ten pudink v něčem svařit.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 05.07.2023 10:13
     
    357746067_240141435449092_8245146712224240958_n.jpg

    Mám jen mladé stromky, předloni na podzim sázené, tak úroda zatím žádná, jen višeň se pochlapila a je úplně obalená. Udělala jsem bublaninu a ještě tak na dvě tam zbylo.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Pečení je radost

    Datum: 05.07.2023 10:54
     
    img_20230705_111657.jpg

    U nás opět z pomazánkového ,meruňky ,drobenka

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kordula (05.07.2023 12:36)
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.