![]() |
čtvrtek 28. září, 20:58 Svátek má Václav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Detaily mojí zahrádky
Gabi, strasne moc te lituji, ach jo 😪
Kiko, pamatuji si, jak jsi na podzim dávala fotky vaší předzahrádky. Moc jsem se těšila, jak to bude vypadat. No a je to perfektní
Těším se na další, jak to bude pokračovat v létě atd. 
Kordul, ty máš prostoru, to je paráda!
Gabčo, to je nepříjemné, že tak blízko
, ale aspoň to máte také velké, tak určitě soukromí vám zůstane. Jinak krásná zahrada 
Gabčo, záleží, jak to udělají stavebně. Jestli tam bude val osazený stromy a keři, tak to nemusí být skoro poznat. Je to otázka peněz. U nás se řešila dálnice, některé obce protestovaly.. přitom požadavky rozumné. Aby silnice nevedla nad terénem, ale zahloubená, tak by nebyla vidět ani slyšet.
Nasadila bych i nějké stromy, ale musím počkat, až bude hotovo. Bude stejně zábor na stroje a tak, teď nemá cenu tam cokoliv budovat. Má to být zvrchu zaříznutý, ale dole už ne. Uvidíme...
Ale když začli, měla jsem z toho chvíli depku. Mluví se o tom skoro 50 let, ale teď už se fakt dělá.
Gabčo, tak se drž... máme známé, co takto koupili dům, že s výhledem se bude dělat dálnice. Uteklo 20 let a kde měli pole, mají dálnici na Jaroměř, takže hukot... Je to kousek od mého bývalého bydliště, tam jim to taky za barákem hučí. Ale s tím jsme to všichni kupovali, ten výhled byl, i když za desítky let, tak si to člověk nepřipouští. Takže jsem teď ráda, kde jsem, u nás je klid.
Škoda, že jsem se ještě nenaučila s tím novým foťákem fotit. Chtěla jsem to zaostřit na kosa, a furt mám zaostřeného něco jiného.
Ale i tak je ten kos dobrej.

Tenhle pruh se snažím zkulturnit pět let, s přestávkami. Začíná to vypadat, i když plané ostružiny zas lezou. Narcisy byly sežrány ihned, kontryhel, čistec a pivoňka odolávají
Taky mám jedno místo, se kterými si lámu hlavu, protože ty plané ostružiny to několik let nechtějí vzdát. Umořila jsem je jeden rok kartony, listím a posekanou trávou. Ale paradoxně jim to asi dalo výživu a když se karton rozpadl, rozbujely se nebývalou silou!
Já je vyrývám. Ale i tak v té zemi něco žije. Až vyleze přímo v kytce, bude hůř. No plánuju je prostě neustále držet na uzdě, snad to vzdají. Taky je to ráj slimáků. Včera jsem přesadila monardu jinam, ani tlustě zasypaná ferramolem to nedávala. Další bude asi klematis. Jeden přesáhl kritickou výšku a jede, druhého berou pořád u země. Přes granule a popel.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Mančo zkus drcené skořápky
myslíš na ty ostružiny nebo proti slimejšům?
Ivčo, proti slimejšům ... ostružiny už mají rezistenci na i glyfosáty, zrovna tak jako pýr, pcháč oset, svlačec, šťovík .. tam opravdu snad pomůže jen lidský pot (psával pan doc. Peleška) - motyka a důslednost.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Jojo proti slimejšům a navíc to clematisu prospěje:-)