pátek 26. dubna, 11:36 Svátek má Oto
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Lituj. V těch vedrech skvělý požitek a vím, co v tom je
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
....zmrzlinovač nemám, ale objevila jsem nanukáč " alžírská káva s toppingem vaječný likér " , to je žrádlo
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Vyfoť krabičku! Tohle je příchuť, co by mě určitě taky oslovila.
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
......
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
včera jsem na něj natrefila a koupila, byl výborný
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Meruňková a broskvová z čerstvých, loupaných broskví, jsou také výborné. Včera jsem dělala ostružinovou, z propasírovaných, rozmixovaných ostružin a dnes oříškovou a obě dvě jsou také mňamózní Zmrzlinovač zmrzku do hodně tuha zvládne do pokojové teploty asi 28°C, když je doma víc, je pak taková, jako se prodává točená, na můj vkus moc tekutá, tak jí pak nechám na chvíli v mrazáku, aby víc ztuhla. Tolik zmrzliny jsem v životě nesnědla, co letos - pak mám hubnout Jenže domácí, poctivá, je jiná, než to, co se kupuje. Neříkám, že kupovaná není dobrá, ale doma udělaná je ještě lepší
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Drahuško kolegyně nám nosila v tom vedru do práce taky doma dělanou. Borůvková byla snad nejlepší co jsem kdy jedla. Domácí se nedá srovnat s koupenou. Říkala jsem jí, ať si otevře cukrárnu, páč peče i krásný potahovaný dorty.
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Borůvkovou vyzkoušet nemůžu, protože mám své kanadské sušené. Neuzalévala jsem je a navíc nevím, jaká by z nich byla zmrzlina, když mají bílou šťávu a ne modrou, jako české borůvky. Ostružinová z propasírovaných ostružin je skvělá a oříšková z vlašáků je vynikající a je tak aromatická, že když jsem dala víc kopečků, každý jiný a nahoře byla oříšková, byly všechny kopečky s chutí oříšků, jak se do ostatních vnutila
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
ostružinovou taky přinesla . Tu oříškovou bych si dala . Děláš mi chutě
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Ráda bych řekla, až přijedeš, ale oříšky už nemám. Bylo pouze na tu jednu zkušební
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
nevadííííí.....a co lískový? Ty mám a letos jich zase bude hafo.
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Z lískových nevím. Jsou tvrdší a možná míň voňavý. Zkusit se to může
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Kávová zmrzlina z mascarpone
Suroviny
3 vejce
120 g třtinového cukru
500 g mascarpone
1 vanilkový lusk
1 dvojité espresso
Postup
Vejce s cukrem vyšleháme v míse mixérem nastaveným na vysokou rychlost do pěny. Přidáme mascarpone, semínka z vanilky, kávu a vše už ručně metlou promícháme do hladka. Poté nalijeme do formy, ve které budeme zmrzlinu mrazit. Po 6–8 hodinách je zmrzlina připravená k podávání. Nejlépe zmrzlinářskou lžící.
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Má jednosezónní, skromná zkušenost se zmrzlinami je, že čím jednodužší, tím lepší. V létě se docela bojím používat syrová vajíčka a tvarohové, či jogurtové domácí mě také nenadchly. Letos mám zatím v mrazáku algidu, až se zdlábne, dám mrazit nádobu zmrzlinovače a začneme domácí.
Nejvíc se mi osvědčily jednoduché ovocné - smetana (šlehačka), propasírované ovoce a cukr. Rozmíchat, nalít do zmrzlinovače a umíchat do tuha. Když jsem dala jen mléko, které i plnotučné, je to takový ředěný sajrajt, že se dělaly krystalky ledu, tak jsem přešla na sice kalorickou bombu, ale ve výsledku výbornou - šlehačku. Nebo mi chutnají sorbety, ale ty některé mají ve svém receptu vejce, což, jak jsem psala výš, je v horkých dnech pro mne problematické, páč nechci mít někoho na svědomí se salmoneou
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Ahoj. Mám dotaz- když si dělám domácí zmrzlinu- míšu, tak vyšlehám šlečku , osladím a přimíchám polotučný tvaroh. Chuťově výborné- dám do misky a do mrazáko. Cca každou hod. promíchám vidličkou / zodpovědně míchám/ a výsledek je sice výroná zmrzka, ale jen chvíli. Když nechám v mrazáku déle- je z ní stejně tvrdá hmota. O tom že by se dala nabírat zmrzlinovou naběračkou ani nemluvím.
Dělám někde chybu ? Uvažovala jsem i o zmrzlinovači, ale nemám mrazák/ tedy mám jen 20 l co je v lednici/. Nestává se vám to ???