Má jednosezónní, skromná zkušenost se zmrzlinami je, že čím jednodužší, tím lepší. V létě se docela bojím používat syrová vajíčka a tvarohové, či jogurtové domácí mě také nenadchly. Letos mám zatím v mrazáku algidu, až se zdlábne, dám mrazit nádobu zmrzlinovače a začneme domácí.
Nejvíc se mi osvědčily jednoduché ovocné - smetana (šlehačka), propasírované ovoce a cukr. Rozmíchat, nalít do zmrzlinovače a umíchat do tuha. Když jsem dala jen mléko, které i plnotučné, je to takový ředěný sajrajt, že se dělaly krystalky ledu, tak jsem přešla na sice kalorickou bombu, ale ve výsledku výbornou - šlehačku. Nebo mi chutnají sorbety, ale ty některé mají ve svém receptu vejce, což, jak jsem psala výš, je v horkých dnech pro mne problematické, páč nechci mít někoho na svědomí se salmoneou