![]() |
neděle 23. března, 12:38 Svátek má Ivona
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Domácí zmrzlina
Můj dobrý recept na zmrzlinu:
Vzít auto, zajet do Lidlu a koupit tam zmrzlinu a nejlépe hned několik druhů na tvoření pohárů

No a protože jí mám doma v mrazáku, je taky domácí
Tak banánovou bych si dala hned
to je moje zamilovaná.
Pamatujete si někdo, jak ještě před revolucí prodávali výbornou banánovou a jahodovou zmzlinu
.... bylo to na rohu Václaváku a ...... teď nevím jestli Krakovský nebo Ve Smečkách. Obě zmzky byly takový ty vodovky, ale výborný. Myslím, že to byla nejdražší zmrzka v Praze, porce stála 4 kč a to byla drahota.
Ta cukrárna byla tehdy dost známá, ale nikdy jsem tam nebyla, chodila jsem pro zmrzlinu k okýnku u chodníku
třeba jí tam prodávají dodnes, ale určitě už není taková
Evano pamatuju...byla taková opravdu ovocná a nejenom ochucená voda..byla točená...Bylo to v nějaké pasáži uprostřed Václaváku po pravé straně směrem ke koni...Vím ,že nikde jinde jsem takovou nejedla..
Jinak...ušlehané žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem,vmíchat do ušlehané šlehačky ..dát zamrazit...
Lado, to musí být bašta, a ta bánová od Mony taky
Naštěstí nemám doma potřebné ingredience, jinak bych do toho okamžitě vlítla.
www.majkaj.webg..
Během roku shromažďuju ovocné dřeně.Jahody,rybíz,z jablek šťávu,Zavařuji do sklenic a pak z toho dělám zmrzliny.1 díl směsi dření,jeden díl jogurtu,nebo tvaroh.dezertu,přisladím a čtvrtlitr šlehačky.Rozmixuju a do větších kelímků to zamrazím.Příští den zmrzlý základ znovu mixuji a vzniklou zmrzlou kaši nalévám pro spotřebu do malých kelímků s víčkem.Pro tento účel schovávám kelímky od sýrů cotage-/Kotyč/.
Když mě navštíví vnoučata,zásoba mizí kvaltem.
JABRAKA
www.evciny-stra..
Mám takovej pocit,že to bylo v Luxoru a ta zmrzka byla vynikající a to nemluvím o karamelovém poháru
Jabraka:kdybych tě navštívila já,tak mají vnoučata po zásobách
zuzibercinystra..
www.evciny-stra..