úterý 30. dubna, 03:00 Svátek má Blahoslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Zmrzlinovač
Ovocné dělám smetanové...Do vodové bych použila svařenou vodu s cukrem (samo vychlazenou) místo smetany..Co vyzkoušet jako základ nějakou přesnídávku, si pamatuju, že zmražená byla výborná dřeň..Také bych vyzkoušela dát místo vody třeba džus..
Re: Zmrzlinovač
Re: Zmrzlinovač
Díky za rady, budu postupně zkoušet .
Anavi, tenhle moderní zmzlinovač je vlastně obdoba toho, který popisuješ, jen nemusím točit kličkou, ale dělá to za mě elektřina. Nádobka se musí dát na 8 hodin zmrazit, pak se nalije hmota a metlička točí a točí, až ta hmota postupně zmrzne.
Lado, diskuze určitě spoj, dívala jsem se, jestli tu nějaká o zmrzlině není, ale asi špatně, žádnou jsem nenašla. Díky.
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Spojeno..Peefko ona byla hodně zapadlá, věděla jsem jsem, že jsem tady kdysi o zmrzce psala, tak proto jsem dohledala..
A´t se zadaří nějakej mňamózní recept..
Re: Zmrzlinovač
Jogurtová je skvělá, souhlas, já jsem ji doma dělala podle tohoto receptu: jogurtová zmrzlina, akorát jsem přidala čerstvé jahody a bylo to vynikající
Jinak nevíte čím nahradit v zmrzlinách potravinové zahušťovadlo Fecul? Nějaké tipy?
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
CherryAnn-zkus puding bez varenia,napr. Dr.Oetker- Ole.
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Díky za tip, já jsem zahušťovala škrobem, ale nějak to nebylo úplně ono.
Jinak našla jsem něco pro ty, co by se chtěli naučit něco nového o zmrzlině - Seminář o výrobě zmrzliny zdarma. Je určen pro začátečníky i pokročilé, 29.3. v Praze a 31.3. v Olomouci, bude tam i nějaký workshop.
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
JAHODOVÁ ZMRZLINA SE SNĚHEM
(recept Kuchařky ze Svatojánu)
1 kg jahod rozmixujeme se třemi lžícemi třtinového cukru
200 g jogurtu
2 lžíce medu
5 žloutků
šleháme ve vodní lázni deset minut, odstavíme a šleháme do vychladnutí na hustý krém.
Vmícháme do rozmixovaných jahod a nakonec opatrně přimícháme tuhý sníh z 5 bílků.
Dáme zamrazit.
Použíjeme jen čerstvá vejce z ověřeného zdravého chovu.
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Krémová jahodová zmrzlina
Ingredience na cca 8 - 10 kopečků
270 g jahod 200 g kondenzovaného mléka 2 vrchovaté lžíce mascarpone
Lehká jahodová zmrzlina s kokosovým mlékem
Ingredience na cca 6 kopečků
220 g jahod 150 ml kokosového mléka 2 vrchovaté lžíce mascarpone 50 g moučkového cukru
[www.menudomu.cz]
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Mám připravenou zmrzlinu z toho kondenzovaného mléka. Koupila jsem neslazené, proto jsem musela trochu cukru přidat, ale nebude to moc sladké. Mascarpone nemám, nahradil ho hustý řecký jogurt, kterého jsem dala o trochu víc. Konzistenci to má pěknou, ale budu muset ponocovat (což je u mě běžné), abych průběžně míchala tuhnoucí směs.
Mně tak dát recept! Polovinu ingrediencí nahradím jinými, další trochu uberu nebo přidám
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Zmrzlina vypadá dobře i dobře chutná. Jen jsem ji měla ještě párkrát při mrazení prošlehat, jenže jsem usnula a spala až do rána
Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač
Není zrovna období zmrzliny, ale v létě se ten nápad může hodit.
Re: Domácí zmrzlina
Rozmixujeme dohladka 4 banány, tuhou část ze 400 ml plechovky kokosového mléka, šťávu z půlky citrónu a 60 g tmavého třtinového cukru Muscovado. Vložíme do nádobky a dáme do mrazáku. Po dvou hodinách promícháme a poté už necháme zmrznout. Zdobíme čím je libo, třeba strouhanou čokoládou nebo ovocem.
Re: Domácí zmrzlina
Poctivá domácí vanilková zmrzlina
Na 1 litr zmrzliny potřebujete:
250 ml plnotučného mléka
špetku soli
150 g cukru krupice
1 vanilkový lusk
500 ml smetany ke šlehání (40%)
5 žloutků z vajec L
1 lžičku vanilkového extraktu
Postup:
Mléko, sůl a cukr zahřejte v menším hrnci. Z vanilkového lusku vydlabejte zrníčka a přidejte je do směsi.
Vhoďte celý lusk, přikryjte pokličkou, stáhněte z plotny a nechte teplou směs nasávat asi hodinu chuť a vůni vanilky.
Větší mísu naplňte vodou a ledem a vložte do ní menší mísu. Do té nalejte smetanu.
V jiné míse vyšlehejte žloutky. Ohřejte znovu mléko a pomalu ho všlehejte ke žloutkům.
Pak směs přelejte zpět do hrnce a zahřívejte, dokud nezhoustne a nezačne se chytat na vařečku.
Vmíchejte žloutkovou směs do smetany, přidejte vanilkový extrakt a míchejte, dokud nezchladne.
Následně stačí vše přelít do zmrzlinovače a umíchat.
Pokud zmrzlinovač nemáte, doporučujeme sáhnout klidně po těch levnějších (cena okolo 700 Kč),
chladicí nádoba zůstává stále v mrazáku a bude v létě připravená kdykoli k použití.
Tip: Pro lepší konzistenci můžete přidat do směsi až o tři žloutky více.
Re: Domácí zmrzlina
Zítra mi snad dcera koupí v Lidlu zmrzlinovač. Budu tu mít skoro celé léto holčičky, tak budeme dělat svépomocí Budou se mi recepty hodit
Re: Domácí zmrzlina
Drahuško , taky po něm koukám. Jsem zvědavá, jestli ho stihnu.