Re: Domácí zmrzlina, zmrzlinovač

Autor: SPIKE, Datum: 20.06.2016 18:27

Kávová zmrzlina z mascarpone

Suroviny

3 vejce

120 g třtinového cukru

500 g mascarpone

1 vanilkový lusk

1 dvojité espresso


Postup

Vejce s cukrem vyšleháme v míse mixérem nastaveným na vysokou rychlost do pěny. Přidáme mascarpone, semínka z vanilky, kávu a vše už ručně metlou promícháme do hladka. Poté nalijeme do formy, ve které budeme zmrzlinu mrazit. Po 6–8 hodinách je zmrzlina připravená k podávání. Nejlépe zmrzlinářskou lžící.


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 21:49
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-domaci-zmrzlina-zmrzlinovac/read.php?1,47337,1384807#msg-1384807