čtvrtek 2. května, 18:50 Svátek má Zikmund
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert

Vánoční štola

Datum: 11.12.2010 11:53
 

Pečete některá?

Našla jsem jeden recept, chci vyzkoušet, ráda porovnám s vašimi recepty.

 

[vanoce-silvestr.cz]

 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 2 z 19
  • Autor: Andora
    Status:

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 16:26
     

    Drahuško, já letos opět prošvihla termín, tak jí udělám asi až na velikonoce

     
  • Autor: Reklama

    Re: Vánoční štola

     
     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 17:30
     

    Andoro, taky jí dělám víckrát do roka winking smiley mls smiley

     
  • Autor: zuziberka
    Status:
    zuzibercinystra..

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 17:46
     

    Fakt je domácí tak dobrá? Ještě nikdy jsem ji nejedla. Jednou ze zvědavosti jsem si koupila marcipánovou a moc mi teda nejela, jediný vynikající na ní byl ten váleček marcipánu uvnitř

     
  • Status: expert

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 17:55
     

    Zajeď k Drahušce ochutnat, je to koncentrovaná dobrota. Je v ní všechno mňam.

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 17:56
     

    Mně marcipánová nechutná.

    Děkuju Jajo flower smiley

     
  • Status: expert

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 18:04
     

    Neděkuj, pozdravuj štolu :-) mls smiley

     
  • Autor: Janina44
    Status:

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 19:02
     

    Recept na štolu od mé babičky

    1 a 1/2 kg polohrubé mouky

    20 dkg droždí

    5 vajec

    250 g moučkového cukru

    sůl

    vlažné mléko podle potřeby

    60 dkg másla

    rozinky, mandle, citronát, oranžát - přes noc namočené v rumu

    šťáva z 1/2 citrónu a pomeranče

    nastrouhaná citrónová a pomerančová kůra

    skořice, badyán, zázvor, muškátový oříšek, anýz, vanilka, hřebíček

     

    Mouku s kořením promnout s máslem, přidat kvásek (vlažné mléko, droždí a trochu cukru a mouky), šťávu a vejce ušlehané s cukrem. Vypracovat těsto - dost dlouho, až je lesklé a "šeptá". Nechat 2 hodiny kynout a přidat rozinky, mandle a ostatní ingredience a zase nechat aspoň hodinu kynout. Pak vytvarovat štoly(asi 3 nebo 4 kousky) a nechat asi 20 minut kynout. Péct v předehřáté troubě nejdřív přikryté alobalem a na posledních několik minut odkrýt. Po upečení namazat rozpuštěným máslem, pocukrovat a několikrát opakovat.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 19:07
     

    citronát, oranžát - co to je ? eye popping smiley

     
  • Autor: Janina44
    Status:

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 19:14
     


    Anavi napsal(a):
    citronát, oranžát - co to je ? eye popping smiley

     

    citronát je kandovaná citronová kůra a oranžát je z pomerančové kůrysmiling smiley už se to dá koupit i u nás

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 19:17
     

    Jani, je tam úplně jiné koření než v té "mojí", co? Vyzkouším po vánocích, ale z poloviční dávky. grinning smiley Těsto svěřím pekárně. Zvládne to i s několikanásobným kynutím bezchybně. Pak teprve nastoupím já. winking smiley

     
  • Autor: Janina44
    Status:

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 19:20
     

    Drahuš je fakt výborná, jen velmi opatrně s tím kořením! Od všeho jen trošku, hodně se to za těch pár týdnů rozleží. Nejdůležitější je anýz, ostatní jen malinko.

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 19:22
     

    Jasně, dík flower smiley

     
  • Autor: Vladana
    Status:

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 19:24
     

    Tak já dělám tu z tvarohového těsta co dala recept Anavi já to našla v jednom časopisu pod názvem Pražská štola. Já vím, že to se štolou nemá nic společného, ale mně vyhovuje tím, že je to taková rychlovka.

     
  • Autor: Skokanka
    Status:

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 21:57
     

    taky dělám tu tvarohovou,hlavně proto že je vláčná a když se zabalí do alobalu,tak dlouho vydrží a muž si jen ukrajuje,má ji dost rád

     
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Vánoční štola

    Datum: 11.12.2010 22:27
     

    já ji ještě nikdy nepekla ale co se týká té od Drahušky tak mám jen jednu poznámku : EXCELENTNÍ thumbs down mls smiley mls smiley mls smiley mls smiley mls smiley thumbs down

    jestli se nemýlím tak jsem měla možnost ochutnat i od Hespy a musím taky pochválit

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.