neděle 28. dubna, 16:41 Svátek má Vlastislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Studená kuchyně
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Studená kuchyně
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Klikni pro filtrování

Pomazánky

Datum: 18.09.2006 14:52
 

Sliny mi tečou, tak já to rozpoutám...

Moje nejoblíbenější je jednoduchá česneková. Jeden tvaroh, necelá lžička soli, zředit mlékem, do toho přidat rozmačkané stroužky česneku podle chuti.

Namazané jednohubky lze vylepšit  vlašským ořechem, hroznovým vínem, kouskem kiwi, mandlí, olivou - je to vcelku jedno, nikdy nezbyde ani kus!!!!!  smiling smiley

 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 4 z 10
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 05.01.2011 20:26
     

    česnek nemůžusad smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Pomazánky

     
     
  • Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 05.01.2011 20:36
     

    já taky ne sad smiley

     
  • Autor: martin16
    Status: nováček

    Re: Pomazánky

    Datum: 22.07.2011 12:46
     

    ja robím tuniakovú, vajíčkovú a bryndzovú...

    1. tuniaková: mixérom rozmiešam tuniaka z konzervi a maslo a pridám nadrobno pokrájanú cibuľu...

    2. Vajíčková: vajíčka uvarené natvrdo pokrájam na drobno, pridám maslo, soľ, mletú červenú papriku a zamiešam...

    3. Bryndzová: bryndzu zmiešam s maslom, soľou, mletou červenou paprikou, mletým čiernim porením a posypem posekanou pažítkou...

     

    sú jednoduché ale veľmi dobré...

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 17.01.2014 23:29
     

    S dovolením i bez svolení kopíruji Amélčinu celerovo jablečnou pomazánku s česnekem:

     

    Vůbec nevím kam mám hodit recept, ale jím si tady teď něco opravdu žravého. Myslím, že tato variace se nejvíce bude líbit, těm co milujou Majky celerovou. Je to teda fáákt strašně dobrý.

    Nastrouhat na HRUBO celý celer

    nastrouhat na JEMNO celé jablko

    2-4 stroužky česneku (jak kdo má rád) nastrouhat na jemno

    na jemno pokrájet cibuli

    sůl, pepř a zamíchat s majolkou

    Řeknu Vám na čerstvé křupavé kaiserce, nebe v hubě grinning smiley

    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Amee (17.01.2014 16:43)
     
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 18.01.2014 10:16
     

    Moc děkuji. Teď jsem si jí dala znovu k snídani mls smiley .

     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 18.01.2014 18:45
     

    Amme, celer i jablka po rozstrouhání tmavnou - jak vypadá pomazánka druhý den? Možná když je to smíchané s tou majolkou, tak si zachovají barvu................?

    Mám na ní chuť a příležitostně jí vyzkouším.

     
  • Autor: Arturka
    Status:

    Re: Pomazánky

    Datum: 18.01.2014 19:54
     

    Bramborová pomazánka, levná a dobrá

     

    5 brambor

    cibule

    1 lžíce hořčice

    sůl, pepř,

    majonéza( nebo tatarka)

    sterilované okurky

     

     

    Brambory vařit den předem ve slupce. Studené, oloupané se nastrouhají na jemno na struhadle. Cibuli a okurky strouhám na hrubší straně. Osolit, opepřit a přidat majonézu, nebo tatarku, hořčici. Když je to řídké, přistrouhám brambory, když husté přidám tatarku.

    Já dělám jen tento základ. Vylepšit si to můžete o vařená vejce, salám.

     
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 18.01.2014 22:58
     

    Pětičko, barvu měla pořád stejnou a chutnala ještě lépe, jak se pěkně proležela.

     
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 18.01.2014 23:04
     

    Tuňáková pomazánka, kdysi srazová grinning smiley

    1 plechovka tuňáka

    mazací sýr

    horčice

    majolka

    sůl

    kukuřice, hrášek a kyselá okurka nadrobno nakrájená

    trocha křenu, může být i bez

    vše smíchat

     
  • Autor: lanimka
    Status:

    Re: Pomazánky

    Datum: 18.01.2014 23:45
     

    Tvarohová zeleninová pomazánka (aneb co zrovna dům dal)

    kostka (vanička) měkkého tvarohu

    2 mrkve, petržel, celer

    majonéza nebo jogurt (dle chuti)

    sůl, pepř

    zelená petrželka

    na dochucení - podle chuti: lžíce hořčice nebo kari koření nebo mletá paprika ... (anebo nic)

     

    Zeleninu nastrouháme, smícháme s tvarohem, přidáme trochu majonézy nebo jogurtu (tak, aby konzistence byla akorát na mazání), sůl, pepř, zelenou petrželku a něco na dochucení, pokud chceme.

     

    Pomazánka je velice jednoduchá, naše děti by ji mohly jíst pořád - v různých obměnách.

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 19.01.2014 08:49
     

    Trochu pracnější z uzené makrely

    Oberu uzenou makrelu, přihodím vaničku tvarohu, 1 kostku taveného sýra, na drobno nakrájenou cibuli, kyselou okurku, sterilovanou nebo čerstvou papriku, sůl, pepř - rozšlehat. namazat na chleba, veku, rohlík .... mls smiley . I nejmladší, který ryby normálně nevezme do čumáku, seže.e neuvěřitelné množství.

     
  • Autor: daga
    Status:

    Re: Pomazánky

    Datum: 19.01.2014 09:29
     

    Z uzené makrely děláme , ale verzi nedietní bez tvarohu spinning smiley sticking its tongue out spinning smiley sticking its tongue out

    Ale už dlouho nebyla ...

     

    Obraná uzená makrela, máslo, někdy i ten taveňák , tak 2 vajíčka, cibule, nastrouhaná okurka - je to pak jemnější , sůl, pepř, lžičku - dvě majolky mls smiley mls smiley

     
  • Autor: daga
    Status:

    Re: Pomazánky

    Datum: 19.01.2014 09:43
     

    Rybičková s tvarohem je naše nejoblíbenější .. dělám ji často , je to rychlovka a nepřejedla se nám .

     

    Rybičky ve vlastní šťávě nebo oleji , tvaroh , sůl, pepř , nadrouboulinko cibulka, naťová cibulka nebo pažitka.

    Vyšlehat , hotovo. Někdy přidám lžičku hořčice. Z rybiček olej nebo tu šťávu nepoužiju, z dietních důvodů, jinak samozřejmě se může zašlehat do tvarohu.

     

    A zase z dietních důvodů nedávám majolku , ale bodla by tam .

    A variace jsou rybičky v tomatě, pak přidávám vajíčko na tvrdo, kyselou okurku na drobno .

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil daga (19.01.2014 09:56)
     
  • Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 19.01.2014 19:25
     

    U nás byla oblíbená falešná humrovka: Nastrouhat na jemno mrkev, přidat majolku, sardelovou pastu (podle chuti-hlavně nepřesolit, je slaná). Může se přidat trochu hořčice. Rychlá, výborná na bílou veku, ozdobit citronem smiling smiley

     
  • Autor: 555
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 19.01.2014 21:44
     

    Iviku, když jsem byla malá, dělala něco podobného mamka, ale ta tam určitě dávala i trochu nastrouhaného celeru. thumbs down

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Studená kuchyně (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.