pondělí 13. května, 12:31 Svátek má Servác
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Studená kuchyně
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pomazánky
česnek nemůžu
Re: Pomazánky
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pomazánky
já taky ne
Re: Pomazánky
ja robím tuniakovú, vajíčkovú a bryndzovú...
1. tuniaková: mixérom rozmiešam tuniaka z konzervi a maslo a pridám nadrobno pokrájanú cibuľu...
2. Vajíčková: vajíčka uvarené natvrdo pokrájam na drobno, pridám maslo, soľ, mletú červenú papriku a zamiešam...
3. Bryndzová: bryndzu zmiešam s maslom, soľou, mletou červenou paprikou, mletým čiernim porením a posypem posekanou pažítkou...
sú jednoduché ale veľmi dobré...
Re: Pomazánky
S dovolením i bez svolení kopíruji Amélčinu celerovo jablečnou pomazánku s česnekem:
Vůbec nevím kam mám hodit recept, ale jím si tady teď něco opravdu žravého. Myslím, že tato variace se nejvíce bude líbit, těm co milujou Majky celerovou. Je to teda fáákt strašně dobrý.
Nastrouhat na HRUBO celý celer
nastrouhat na JEMNO celé jablko
2-4 stroužky česneku (jak kdo má rád) nastrouhat na jemno
na jemno pokrájet cibuli
sůl, pepř a zamíchat s majolkou
Řeknu Vám na čerstvé křupavé kaiserce, nebe v hubě
Re: Pomazánky
Moc děkuji. Teď jsem si jí dala znovu k snídani .
Re: Pomazánky
Amme, celer i jablka po rozstrouhání tmavnou - jak vypadá pomazánka druhý den? Možná když je to smíchané s tou majolkou, tak si zachovají barvu................?
Mám na ní chuť a příležitostně jí vyzkouším.
Re: Pomazánky
Bramborová pomazánka, levná a dobrá
5 brambor
cibule
1 lžíce hořčice
sůl, pepř,
majonéza( nebo tatarka)
sterilované okurky
Brambory vařit den předem ve slupce. Studené, oloupané se nastrouhají na jemno na struhadle. Cibuli a okurky strouhám na hrubší straně. Osolit, opepřit a přidat majonézu, nebo tatarku, hořčici. Když je to řídké, přistrouhám brambory, když husté přidám tatarku.
Já dělám jen tento základ. Vylepšit si to můžete o vařená vejce, salám.
Re: Pomazánky
Pětičko, barvu měla pořád stejnou a chutnala ještě lépe, jak se pěkně proležela.
Re: Pomazánky
Tuňáková pomazánka, kdysi srazová
1 plechovka tuňáka
mazací sýr
horčice
majolka
sůl
kukuřice, hrášek a kyselá okurka nadrobno nakrájená
trocha křenu, může být i bez
vše smíchat
Re: Pomazánky
Tvarohová zeleninová pomazánka (aneb co zrovna dům dal)
kostka (vanička) měkkého tvarohu
2 mrkve, petržel, celer
majonéza nebo jogurt (dle chuti)
sůl, pepř
zelená petrželka
na dochucení - podle chuti: lžíce hořčice nebo kari koření nebo mletá paprika ... (anebo nic)
Zeleninu nastrouháme, smícháme s tvarohem, přidáme trochu majonézy nebo jogurtu (tak, aby konzistence byla akorát na mazání), sůl, pepř, zelenou petrželku a něco na dochucení, pokud chceme.
Pomazánka je velice jednoduchá, naše děti by ji mohly jíst pořád - v různých obměnách.
Re: Pomazánky
Trochu pracnější z uzené makrely
Oberu uzenou makrelu, přihodím vaničku tvarohu, 1 kostku taveného sýra, na drobno nakrájenou cibuli, kyselou okurku, sterilovanou nebo čerstvou papriku, sůl, pepř - rozšlehat. namazat na chleba, veku, rohlík .... . I nejmladší, který ryby normálně nevezme do čumáku, seže.e neuvěřitelné množství.
Re: Pomazánky
Z uzené makrely děláme , ale verzi nedietní bez tvarohu
Ale už dlouho nebyla ...
Obraná uzená makrela, máslo, někdy i ten taveňák , tak 2 vajíčka, cibule, nastrouhaná okurka - je to pak jemnější , sůl, pepř, lžičku - dvě majolky
Re: Pomazánky
Rybičková s tvarohem je naše nejoblíbenější .. dělám ji často , je to rychlovka a nepřejedla se nám .
Rybičky ve vlastní šťávě nebo oleji , tvaroh , sůl, pepř , nadrouboulinko cibulka, naťová cibulka nebo pažitka.
Vyšlehat , hotovo. Někdy přidám lžičku hořčice. Z rybiček olej nebo tu šťávu nepoužiju, z dietních důvodů, jinak samozřejmě se může zašlehat do tvarohu.
A zase z dietních důvodů nedávám majolku , ale bodla by tam .
A variace jsou rybičky v tomatě, pak přidávám vajíčko na tvrdo, kyselou okurku na drobno .
( Brno, 250m n.m.)
Re: Pomazánky
U nás byla oblíbená falešná humrovka: Nastrouhat na jemno mrkev, přidat majolku, sardelovou pastu (podle chuti-hlavně nepřesolit, je slaná). Může se přidat trochu hořčice. Rychlá, výborná na bílou veku, ozdobit citronem
Re: Pomazánky
Iviku, když jsem byla malá, dělala něco podobného mamka, ale ta tam určitě dávala i trochu nastrouhaného celeru.