neděle 28. dubna, 15:50 Svátek má Vlastislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Studená kuchyně
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Studená kuchyně
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Klikni pro filtrování

Pomazánky

Datum: 18.09.2006 14:52
 

Sliny mi tečou, tak já to rozpoutám...

Moje nejoblíbenější je jednoduchá česneková. Jeden tvaroh, necelá lžička soli, zředit mlékem, do toho přidat rozmačkané stroužky česneku podle chuti.

Namazané jednohubky lze vylepšit  vlašským ořechem, hroznovým vínem, kouskem kiwi, mandlí, olivou - je to vcelku jedno, nikdy nezbyde ani kus!!!!!  smiling smiley

 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 2 z 10
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 16.05.2007 19:26
     
    Můj chlap dělá vynikající drožďovou. Já jí nikdy nejedla, ale ta jeho nemá chybu! Smí jí ale dělat jen v létě, kvůli smradu při výrobě. Nechtějte recept, neznám. Jsem jen konzument a balíčkovač. (balíčkuju do mrazáku na zimu) winking smiley
     
  • Autor: Reklama

    Re: Pomazánky

     
     
  • Autor: Evana
    Status:

    Re: Pomazánky

    Datum: 30.05.2007 20:51
     

    Pomazánka s ořechy

    1 pomazánkové máslo bez příchuti

    1 pomazánkové máslo s příchutí

    4 kostky taveného sýra

    vlašské ořechy sekané na kousky (čím víc, tím líp)

    Máslo a sýr utřít - vmíchat ořechy.

    Nejraději dávám pom. máslo s příchutí bylinek, nebo česneku.

    Ve srazovce bylo česnekové i bylinkové a dvě bez příchuti.

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 01.06.2007 09:31
     
    Evano...díky...dnes bude k večeři.thumbs down
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 08.08.2007 12:36
     
     
  • Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 09.08.2007 08:04
     
    Evanko málem jsem zapoměla poděkovat, na svatbě měla úspěch....dík
     
  • Autor: hana
    Status: začátečník

    Re: Pomazánky

    Datum: 17.08.2007 20:40
     

    není to sice pomazánka ale je to rychlé a u nás oblíbené --roláda

    300g tvrdého sýra vložíme domikrotenového sáčku a v horké vodě necháme změknout.

    Potom sýr rozválíme asi na 3mm silný obdelník.sýr potřeme hořčicí nebo kečupem,obložíme plátky šunky ,potřememíchanýmí vejci a posypeme pažitkou Do středu rolády zavineme kousek kapie,kyselé okurky nebo olivu.Hotovou roládu zabalíme do alobalu a necháme hodně vychladit.grinning smiley

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 17.08.2007 22:00
     
    Zní to dobře! Hani, až to budeš zase dělat, tak nám to vyfoť smiling smiley - musí to i dobře vypadat. thumbs down
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 18.08.2007 09:05
     
    Hanule, vypadá to krásně a chutná to výborně! Dělá to moje švagrová na rodinné oslavy, já na to nějak pořád nemám odvahu... Bojím se, že mi to nepůjde rozválet, bude se to lepit, nějak to vzdávám předem thumbs up
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 18.08.2007 11:02
     
    Jejda, Ivčo, měj se mnou slitování, neber mi iluzi snadného díla - já se tak těšila, že bych mohla slavit úspěchy, a ty mi tady věštíš grinning smiley
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 18.08.2007 11:04
     
    Hanule, PREJ je to jednoduchý grinning smiley
     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Pomazánky

    Datum: 13.10.2007 17:02
     

    z netu

     

    1. Pažitková pomazánka
    250 g měkkého tvarohu,
    1 malá cibule,
    bílý jogurt podle potřeby,
    pažitka,
    sůl.

    2. Italská pomazánka
    250 g měkkého tvarohu,
    60-80 g sýra Madelant nebo Primátor,
    1 menší cibule,
    cca 4 PL mléka,
    mletá sladká paprika,
    sůl.

    3. Tvarohová Budapešť
    250 g měkkého tvarohu,
    1 malá kapie,
    1 malá cibule,
    2-3 PL mléka,
    mletá sladká paprika,
    mletý kmín,
    sůl.

    4. Jarní tvarohová pomazánka
    250 g měkkého tvarohu,
    1 svazek ředkviček,
    pažitka,
    sůl.

    5. Tvarohová pomazánka s mrkví
    250 g měkkého tvarohu,
    1 mrkev,
    1 menší cibule,
    1-2 PL jogurtu nebo zakysané smetany,
    pažitka,
    sůl.

    6. Grónská pomazánka
    250 g měkkého tvarohu,
    1 krabička olejovek,
    1 cibule,
    1 KL hořčice,
    citrónová šťáva.

    7. Jemná pomazánka z kedluben
    200 g lučiny nebo žervé (gervais),
    1-2 kedlubny,
    trochu mléka nebo bílého jogurtu,
    mletý kmín,
    pažitka nebo cibulová nať,
    sůl.

    8. Sýrová česnečka
    150-200 g taveného sýra,
    trochu mléka nebo vody,
    česnek podle chuti,
    pažitka.

    9. Jemná sýrová pomazánka
    200 g taveného sýra,
    cca 1 dl mléka,
    1 malá cibule,
    1 sterilovaná okurka,
    1 KL hořčice,
    sůl,
    pažitka nebo cibulová nať.

    10. Mrkvová pomazánka
    3-4 mrkve,
    2 PL majolky light,
    2 PL bílého jogurtu,
    1 cibule,
    citrónová šťáva,
    čerstvě nastrouhaný křen podle chuti,
    špetka mletého bílého pepře,
    sůl,
    natvrdo uvařená vejce na ozdobení.

    11. Pórková pomazánka
    kousek pórku,
    2 natvrdo uvařená vejce,
    100 g kysané smetany,
    sůl.

    12. Jemná šunková pomazánka
    50 g šunky (nejlépa drůbeží),
    100 g lučiny nebo žervé (gervais),
    pažitka,
    sůl.

    13. Šunková pěna
    100 g šunky (nejlépe drůbeží),
    1 PL hladké mouky,
    1 PL másla nebo rostlinného tuku,
    1-2 dl mléka,
    pažitka,
    sůl.

    14. Pomazánka s masem
    cca 200 g tepelně upraveného masa,
    1 PL másle nabo rostlinného tuku,
    pažitka,
    sůl.

    15. Drožďová pomazánka
    80 g droždí (2 kostičky),
    1 cibule,
    1 PL oleje,
    1 dl mléka,
    3 PL krupice,
    1 PL strouhanky,
    1-2 vejce,
    1 KL hořčice,
    pažitka nebo cibulová nať,
    sůl.

    16. Sójovka
    100-150 g vařených sójových bobů,
    1 KL oleje,
    další ingredience podle vlastní fantazie.

    17. Česneková z tofu
    100 g tofu,
    50 g pomazánkového másla,
    stroužek česneku,
    sůl.

    18. Pomazánka z taveného sýru se šunkou
    60 g másla nebo rostlinného tuku,
    100 g taveného smetanového sýru,
    150 g šunky,
    2-3 stroužky česneku.

    19. Vaječná pomazánka
    3 vejce,
    sůl,
    60 g másla nebo rostlinného tuku,
    1 cibule,
    100 g strouhaného eidamu nebo primátoru.

    Příprava:
    1. Pažitková pomazánka
    Měkký tvaroh našleháme s jogurtem do pěny. Vmícháme jemně nastrouhanou cibuli, pokrájenou pažitku a osolíme.

    2. Italská pomazánka
    Tvaroh našleháme s jemně nastrouhaným sýrem a cibulí, ochutíme paprikou a osolíme. Podle potřeby zředíme mlékem.

    3. Tvarohová Budapešť
    Měkký tvaroh našleháme s mlékem, přidáme na kostičky nakrájenou kapii, jemně nastrouhanou cibuli, mletou papriku, kmín, sůl.

    Do pomazánky můžeme vmíchat i na drobné kousky pokrájené rajče.

    4. Jarní tvarohová pomazánka
    Do měkkého tvarohu vmícháme očištěné a najemno nastrouhané ředkvičky, pokrájenou pažitku a osolíme.

    5. Tvarohová pomazánka s mrkví
    Tvaroh našleháme s očištěnou, jemně nastrouhanou mrkví a cibulí, zjemníme jogurtem nebo zakysanou smetanou, dochutíme pokrájenou pažitkou a osolíme.

    6. Grónská pomazánka
    Měkký tvaroh rozmixujeme s rybičkami, cibulí, hořčicí a citronovou šťávou do pěny.

    Místo měkkého tvarohu můžeme pomazánku připravit našleháním s taveným sýrem.

    7. Jemná pomazánka z kedluben
    Oloupané kedlubny jemně nastrouháme a smícháme s lučinou nebo žervé. Přidáme trochu mléka nebo bílého jogurtu, kmín, jemně pokrájenou pažitku nebo cibulovou nať, sůl.

    8. Sýrová česnečka
    Tavený sýr utřeme, zředíme mlékem nebo vodou, přidáme prolisovaný česnek a jemně pokrájenou pažitku.

    Pro změnu lze místo česneku použít jemně nastrouhaný křen nebo směs pokrájených bylinek.

    9. Jemná sýrová pomazánka
    Tavený sýr rozehřejeme s mlékem a necháme roztavit. Odstavíme z ohně, přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli, okurku, pokrájenou pažitku nebo cibulovou nať, dochutíme hořčicí a osolíme. Pomazánka chutná teplá i studená.

    10. Mrkvová pomazánka
    Očištěnou mrkev jemně nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme majolku, bílý jogurt, drobně pokrájenou cibuli, nastrouhaný křen, pepř a promícháme. Podle chuti osolíme. Namazané pečivo ozdobíme kolečky vajec.

    11. Pórková pomazánka
    Vejce nastrouháme, dobře očištěný pórek nakrájíme na nudličky, spojíme smetanou a podle chuti osolíme. Ihned podáváme.

    12. Jemná šunková pomazánka
    Šunku jemně pokrájíme a vmícháme do lučiny nebo žervé. Dochutíme pokrájenou pažitkou a mírně osolíme.

    13. Šunková pěna
    Mouku nasucho osmahneme, zalijeme mlékem, dobře rozmícháme a krátce povaříme. Do vychladlé kaše přidáme mletou šunku, máslo, posekanou pažitku a dobře našleháme. Podle chuti osolíme.

    14. Pomazánka s masem
    Maso jemně umeleme. Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme mleté maso, osolíme a dochutíme pokrájenou pažitkou.

    Pro změnu můžeme do pomazánky vmíchat najemno nastrouhanou zeleninu, např. mrkev, kedlubny, celer.

    15. Drožďová pomazánka
    Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a mícháme až se rozpustí. Potom přilijeme mléko, přisypeme krupici a strouhanku a prohřejeme. Vmícháme vejce, které necháme za stálého míchání srazit. Pomazánku dochutíme hořčicí, pokrájenou pažitkou nebo cibulovou natí a osolíme.

    Pro změnu můžeme do pomazánky vmíchat tavený sýr, který se teplem rozpustí a chuť pomazánky zjemní.

    16. Sójovka
    Pro základ pomazánky potřebujeme vařené sójové boby, které ještě teplé rozmixujeme. Vmícháme olej (nejlépe olivový) a dále postupujeme podle vlastní fantazie: sójovou pastu smícháme s měkkým tvarohem, krémovým či taveným sýrem. Můžeme přidat jemně nastrouhané vejce uvařené natvrdo, olejovky, jemně nastrouhanou zeleninu apod. Pomazánku dochutíme pokrájenými natěmi, hořčicí, nastrouhaným křenem, prolisovaným česnekem, mletou paprikou, citronovou šťávou apod.

    Obdobně lze postupovat i při přípravě pomazánek z jiných druhů luštěnin.

    17. Česneková z tofu
    Tofu nastrouháme a našleháme s pomazánkovým máslem. vmícháme prolisovaný česnek a osolíme.

    Pro změnu můžeme do pomazánky přidat nastrouhaná jádra ořechů.

    18. Pomazánka z taveného sýru se šunkou
    Změklé máslo nebo rostlinný tuk našleháme se sýrem, přidáme nadrobno nakrájenou šunku a rozsekaný česnek a promícháme.

    19. Vaječná pomazánka
    Vejce rozšleháme se solí. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vejci a za stálého míchání je necháme ztuhnout. Do prochladlých vajec vmícháme sýr.

    Nezapomeňte, že...
    * pomazánky, které podáváme dětem, nesmí být ostré, ale ani chuťově nevýrazné. Na dochucení se snažíme co nejvíce využít bylinek - petrželovou a celerovou nať, pažitku, řeřichu, kopr, bazalku apod.;

    * pomazánky mažeme na chléb nebo pečivo, nejlépe celozrnné, a nezapomeneme je obložit zeleninou. Musíme dbát na to, abychom dobře sladili pečivo s pomazánkou a zdobením;

    * pomazánky nanášíme na chléb nebo pečivo slabě potřené máslem nebo rostlinným tukem. Pečivový základ tak nezvlhne a chlebíčky nám déle vydrží čerstvé;

    * pro lepší vzhled, především menším dětem, krájíme chleba na menší tvary (čtverečky, trojúhelníčky, rybičky, ovečky apod.);

    * pomazánky můžeme podávat i s různými druhy křehkého chleba;

    * pomazánky můžeme i ozdobně stříkat na zeleninu, např. na plátky okurky, do očištěných půlek paprik, okurek, osminek rajčat apod.

     
  • Autor: frog.o
    Status: začátečník

    Re: Pomazánky

    Datum: 14.10.2007 07:06
     

    pomazánky můůůůžu, mňam, určitě něco vyzkouším!!!!!!!!!!!thumbs down

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Pomazánky

    Datum: 15.10.2007 23:38
     
    Tady to je úplnej pomazánkovej ráj!!! thumbs down mls smiley
     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    Martina

    Re: Pomazánky

    Datum: 27.10.2007 16:13
     
    Libi.díky za tolik pomazáneksmiling smiley
     
  • Autor: Evca
    Status: expert
    www.evciny-stra..

    Re: Pomazánky

    Datum: 02.11.2007 09:15
     
    Taveňák bez příchutě pořádně rozmíchat s pálivým grilovacím kořením
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Studená kuchyně (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.