|
|
neděle 7. června, 13:17 Svátek má Iveta
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Diskutujte!
Je spousta věcí na které tu není chlíveček
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Mám radost aneb povedený den
A komu tady těmi řečmi prospěješ, co?
Ani nevíš, jak jsem se těšila, že někdy do toho důchodu půjdu... teď už vím, že naše generace nejspíš umře v práci, ač to zní hrozně...
Závidím naší mamce, že šla do důchodu někdy v 55 letech a už je doma přes pětadvacet let!
Jak oni si to s tátou užili-zahrada, chata, návštěvy. Teď už samo tolik zdraví neslouží, ale vždy jí říkám, že ač zažili konec války a komanče, tak mi připadá, že se měli líp, než jak dopadneme my.

Moc Ti ten důchod přeju, užívej pohody, vnoučat, kytiček - zasloužíte si to všichni za tu celoživotní práci.

Anavko promiň
, měla jsem navíc 7 let, co nám ženským přidali. Je to nespravedlivý, mužským přidali o dost míň. Byl už znát každý měsíc. Kdybych měla dělat ještě dýl, šla bych určo taky do předčasného. Ono neco jiného je sedět nebo být celý den v pohybu. Ženský ve výrobě sedí celý den, ale ta práce je furt stejná, čili na budku. Já dělala ve skladu, takže z poloviny dne na nohou. Párkrát jsme to počítali , naběhali jsme i 5km.
Sice sedím, ale zase je to někdy náročné "na hlavu", stále nějaké počítání, vymýšlení řešení a už vidím na lidech kolem sebe, kteří jsou kolem pětašedesátky, jak ještě před pár lety byli rychlí a schopní a teď se na vše přijdou několikrát zeptat, a to tady pracují déle, než já. Takže prostě ten člověk je na prahu 60 opravdu unavený a zasloužil by si být doma nebo chodit do práce občas. Někdo je nadšenec, tak ať si klidně chodí do 80, ale ti, co se na to cítí a od 18 pracují, by měli mít právo si odpočinout. Ale bohužel no. Navíc mi připadá, že naše generace ještě řeší neustálé taxikaření, to naši vůbec neznali, že by nás někam přemísťovali, neměli jsme nikdy auto před barákem, pořád v garáži. Já si bez auta neumím představit život, neustále někoho někam expeduji. Spousta mých vrstevníků má ještě relativně malé děti, které je potřebují, ale přitom už zase staré rodiče, o které se musí starat. Takže koloběh práce-nákup-obstarat děti-rodiče a večer ta ženská upadne do bezvědomí.
magu, udělala jsi to nejrozumnější, cos mohla. Ted´ se budeš věnovat svým zálibám bez stresu a v klidu. S těmi penězi vyjdeš, pěkné roky jsi si odpracovala, tak si to určitě zasloužíš.
Já to říkám furt, běžte do předčasného důchodu, dokud to jde.
Nám ho buď zruší úplně nebo tak znevýhodní, že si ho nebudem moci dovolit.
Zatím to mám za 15 let, ale kdoví co za těch 15 let bude. Dokud zdraví dovolí.....
15 let? Zase jsi mladá a hezká ....... hledej pozitiva
Mohl bych jít do předčasného důchodu letos v květnu. Ještě vydržím, ale do 64 a 8-mi měsíců určitě ne.
Je to jednosměrka. Není zaměstnání, jako zaměstnání. Někdo si v práci odpočine a někdo přijde servanej jak serval.
Dnes jsem se musela smát.Byli jsme přát pravnučce ke 4 narozkám a oslavenkyně si vlezla pod konferenční stolek neb mě delší dobu neviděla,styděla se

Bosku, závidím pravnouče (vím, že je to fuj ... zavidět), já se jich asi neodožiju. Moje jediná vnučka se mne bála asi do roka ... i když jsem často hlídala ... asi jsem čarodejnice ... od roku a čtvrt máme každodenní hlídání ... a potom... no, občas se tak vymrví. Dnes si myslím, nebo doufám, že jsme parťačky. Dnes po dlouhé době se mne zase nebálo roční dítě ... pro mne zase zažitek na dlouho ... Adámek od kamarádky kynoložky je prostě nebojsa (kacám, zaujaly ho moje brýle).
Eli, naše generace bude ráda, když se dožije vnoučat.
Děti jsme měly všechny později, spíš kolem třicítky, některé po čtyřicítce... a pokud budou naše děti stejně váhavé - což ono jim vzhledem k současné situaci s bydlením asi nic jiného nezbude, tak buď se jich nedožijeme nebo o tom už nebudeme vědět, protože nepoznáme ani vlastní děti.
Smutné no.
Anavko, situace s bydlením nebyla nikdy limmitující .... nooo, dětičky jsme spíš rozmatlily ... nebyl problém, kdysi, více generací v jednom malém domku či bytu, zvládali to. První dítě jsem měla v 21ti, bohužel, nějak prošvihl (ten ne, on je spíš příliš odpovědný, pečující ... kur.a, pos.ala jsem to asi já), teď je mu 45 a příliš přemýšlí .. hlava tady už vítězí nad pudem ... mohla bych pokračovat, nechci, mám 3 kluky a jednu vnučku a ... jednoho adoptovaného vnuka o kterého jsme se starali jako o vlastního a 7 let nás nechce ani vidět, ani svoji sestru (poloviční ... máma byla stejná) ... kurňa, zase jsem se trochu rozkecala jinak.
Já jsem ráda, že už jsem v důchodu, ale brala bych, aby mi zároveň bylo tak 30-40.
Vnoučat od 3 dětí mám požehnaně (brzy se narodí sedmé vnouče). Už bych mohla být i prababičkou, protože vnučce bude za měsíc 23, ale s potomky nespěchá, jak je dnes zvykem, takže toho se asi nedožiju.
Zrovna včera jsem si uvědomila, že moje mamka měla v 50 už 5 vnoučat (což byl tedy konečný počet), do důchodu šla v 55, takže se jim mohla věnovat. V mém věku už byla prababičkou, takže si i těch starších pravnuček užila ještě dost, často je hlídala a bývaly u ní celý víkend.
Ivčo, myslím, že naše generace ještě měla děti poměrně brzo. Spíš ta našich dětí už nikam nespěchá.
Mám třeba spolužačku, ta už má 9 letýho vnuka a další dvě vnoučata. Kamarádka o rok mladší má 8 letou. A mohla bych pokračovat.
Já už mám kluky ve věku, že bych vnoučata mít mohla, ale nikam nespěchaji. Starší ( 28)ani nemá přítelkyni, občas jen nějakou kamarádku a vyhovuje mu to. 🤪Zatím.
Mladší ( 25 )se rozešel, chce prý teď užívat života.
Takže u mě vnoučata zatím v nedohlednu.
Ale jednou bych ráda a doufám, že to bude dřív, než mě opustí síla a elán. 😁
Moje mamka taky v důchodu od 55, takže si to užila s vnoučaty vrchovatě. Pravnuka má jednoho a už u toho asi zůstane. Neteř nejspíš další nechce, zůstanou u jedináčka.
Dcera měla kluky dost brzo,za pár dní ji bude 50 a jejímu staršímu synovi 30,mladšímu 27.Byli jsme "mladí"prarodiče,ale aspoň jsme si vnoučat užili.
Starší vnuk má skoro dvouletýho syna a mladší 4letou dcerku.