|
|
středa 20. května, 05:46 Svátek má Zbyšek
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: hortenzie
Kordul, zkus zadat dotaz na Zahradu k Chloubovi, třeba odpoví....
Hortenzie je roubovaná na 90 cm vysokém kmínku. Je dobré výhony na jaře zkrátit asi o polovinu, tak se zahustí a vykvete na více výhonech ještě tentýž rok. Hortenzie latnaté jsou opadavé keře a i plně mrazuvzdorné. Nesnášejí vápenitou půdu, mají rády vlhkou, ale propustnou a humózní půdu.
No nevím, četla jsem o výběru silně rostoucího druhu a bez roubování. Nikde jsem se nedočetla, na čem to roubují.
Myslím, že většina bude roubovaná. Podle toho, co mám doma a i jsem viděla prodávat. Před několika lety ji chtěla Klára na balkon. Tak jsem koupila. Pak se mi vrátila zpátky
Na jedničce je celkem jasně vidět roubování. Je kousek po korunkou. Už docela poporostla. Pravidelně stříhám. Mrazíky přestála dobře. Nevím, jak s vzrůstnými druhy na zapěstování. ale když jsem rostlinu kupovala, měli naroubováno více kultivarů. Polar Beer, Phantom a další. Já si vybrala drobnější květy, větvičky je lépe nesou.
Nedavno teprve vyrazily macrophyly, latnaté v pohodě, jen jednu mi ožrali slimáci a pnoucí, co omrzla, zatím neobráží.
To mají na mysli korunku, zkratit
Regi, někde mám video ,kde roubuje na " anglickou kopulaci" starý pán a po čase to není poznat ,kde to bylo👍
Jsem ráda , že se to roubovaní potvrdilo🥰, nadšenci latnatek na kmínku ,tomu nevěřili.
Tu podpěrnou tyčku bych dala až do korunky 🙈
Dneska jsem zase pokračovala ve stříhání omrzlých klacků velkolistých a vytrhávání péráka, které mu se v tom našem deštivém počasi lebedí
Konec v nedohlednu 🙈
Dnes jsem byla na kontrole se srdcem a OK.. Tak jsem se odměnila kytičou.
Ty jsi šikulka.

Já už asi velkkvětý nechci. Na jaře to většinou omrzne, pak dlouho trvá než začnou obrážet a teď je zase žerou slimáci.
Zajímavý je, že latnatky nežerou.
Kordul,
Letos se mi zdá, že rok latnatkám u mne nepřeje. Nemůžou se některé zvetit. Voda shora jim chybí určitě, i přes zalití. Co je nádherná a předvádí se každoročně je Anabella Strong. Tu chválím stále.
Annabella je u mě letos obryně, asi mě vystěhuje.
Anabelle ještě nekvete, Limelight je už nyní výšši než já
Poslední ,letos nádherná Ayesha, ale už několik let nekvete
Kordulko, to je pozitivní zpráva. odměnu si zasloužíš.
Hortenzie máš obří.
Tady je taková jen Anabell.
Kordul, pokvetou ti? Já už mám vidět u některých květy.