středa 20. května, 06:35 Svátek má Zbyšek
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: drahus
Výsledné hodnocení: 5

hortenzie

Datum: 15.06.2007 19:42

061507174318mm.jpg

Takhle nádherně a vícebarevně mi letos vykvetla má jediná hortenzie. Evidentně jí svědčí polostín a časté přetečení sudu na vodu.

Nejznámější druhy

hortenzie stromkovitá (Hydrangea arborescens) vzpřímeně rostoucí keř původem ze Sev. Ameriky; výška 1–3 m; bílé květy v červenci až srpnu; plnokvětý kultivar ’Grandiflora
hortenzie drsná (Hydrangea aspera) vzpřímený keř až stromek původem z jihových. Asie, výška 1–4 m; v létě bílé květy
hortenzie velkokvětá (Hydrangea macrophylla) nejčastěji pěstovaný druh; vzpřímený keř, květy bílé, modré nebo růžové; často i jako přenosná rostlina
hortenzie latnatá (Hydrangea paniculata) vzpřímený keř původem z vých. Asie; výška 2 m; bílé až růžové květy v srpnu; plnokvětá odrůda ’Grandiflora
hortenzie řapíkatá (Hydrangea petiolaris) popínavý keř, původem z vých. Asie, výška až 15 (20) m; bílé květy od června do července
hortenzie dubolistá (Hydrangea quercifolia) vzpřímený výběžkatý keř původem ze Sev. Ameriky; výška 2–2,5 m; bílé až načervenalé květy od července do srpna
hortenzie Sargentova (Hydrangea sargentiana) vzřímený keř původem z Číny; výška 2 m; bílé květy

PRUNED

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil drahus (05.09.2015 18:31)

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 6 z 20
  • Autor: Betas

Re: hortenzie

Datum: 03.05.2024 16:30

Tady je tak sucho, ze na slimaka jsem jeste snad nenarazila, kdyztak jen sneci.

• Autor: Reklama

• Autor: kordula

Datum: 03.05.2024 22:47

Regina Coton Candy je zmrzlá, brečela bych nad ní, byla už tak nádherná

• Re: hortenzie

Datum: 04.05.2024 08:03

Kordulko, ona obrazí si myslím. A jak už je stará, tak doroste do velikosti rychle.No už není jak když se začne pomalu z klacíku.Já ještě vůbec nevím, co tu velkolisté hortenzie udělají. Nevypadají úplně hotové ale ani se mi zase nijak moc nelíbí. Uvidím co po dešti. Případně je zkrátím.

Datum: 04.05.2024 12:29

regina.mocova@gmail.com napsal(a):

Kordulko, ona obrazí si myslím. A jak už je stará, tak doroste do velikosti rychle.No už není jak když se začne pomalu z klacíku.Já ještě vůbec nevím, co tu velkolisté hortenzie udělají. Nevypadají úplně hotové ale ani se mi zase nijak moc nelíbí. Uvidím co po dešti. Případně je zkrátím.

S velkolistý má počkám do konce května. Uvidíme

Datum: 04.05.2024 17:18

img_20240503_184806.jpg
    Další fotografie:

Trošku jsem ji pustila světlo do středu. Dneska ležím, na zahradu půjde snad zitra

Datum: 04.05.2024 18:36

img_20240503_184806.jpg
    Další fotografie:

Trošku jsem ji pustila světlo do středu. Dneska ležím, na zahradu půjdu snad zitra

Datum: 05.05.2024 18:06

img_20240505_164015.jpg
    Další fotografie:

č1 výměna, byla úplně ožraná, č2 stará Limelight, jako kdyby nestačilo že. omrzla, ještě má snad mšice

Datum: 06.05.2024 09:42

Letos mam taky ruzne pokroucene listy nejenom u hortenzii a nevim, cim by to mohlo byt. Msice ani nic jineho tam nevidim..

• Autor: Pinka

Datum: 06.05.2024 12:32

U macrophyl nevidím ani náznak života. Latnatky v pohodě.

Datum: 13.05.2024 14:52

Dnes jsem strihala velkoliste a vlastne porad nevim, jak to udelat... jestli nechat vetve, na kterych se probouzi nejake mini pupinky, ze kterych stejne nejspis nic nebude, nebo je vzit sakum prdum u zeme...

Zatim jsem to vzala tak napul... vetve, ktere byly vylozene mrtve bez znamek zivota sly, taky stare nebo naopak tenke. No a zustala asi tak tretina vetvi, na kterych se cosi probouzi, ale nevim, jestli to melo smysl prave a nemelo jit radsi vsechno..

• Re: hortenzie

Datum: 13.05.2024 15:27

Betas, nad tím přemýšlím taky. Tady jakoby konce obživly a rostou, na konci je něco jako náznaky květů. Ale celkově je pohled na rostliny dost zoufalý, vypadají jako skvrnité hyjeny.A tak nějak mám pocit, že i když vykvetou, bude to něco jako s některými růžemi. Stejně je to s liliemi. Ty se jakoby oklepaly, začaly přirůstat i se zárodky květů na konci, na kusu stonku jsou jako opelichané slepice.

• Autor: alenak

Datum: 13.05.2024 21:12

Mám to taky jak popisuje Regina. Některé lilie jsou zkoucené, náprstníky v různých pozicích apod. Prostě mráz je umravnil v růstu, i když to vypadalo že to dají....

• Autor: gabca

Datum: 14.05.2024 20:46

Jako makrophyly jsou u mě v žalostném stavu, o kvetení nemůže být řeč. Latnatky mají oschlé konce listů, ale ty snad obrážejí. Jak to bude u nich s kvetenim, čert ví.

Datum: 02.06.2024 09:30

fb_img_1717271119499.jpg

Na Fb jsem ve skupině hortenzie latnaté. Je móda těch na kminku . Všude pišou , že jsou roubované na kmínek. Ovšem kdo je má ,tak se se mnou dohadují, že ne. Při roubování na třeba anglicky způsob roub neni vidět. Nebo nevím jak to dělají. Možna že někde si s tím vyhrají a táhnou opravdu jen jednu větev, ale s tím si můžem vyhrát tak akorát doma. Ne v tomhle množstvi.

Co myslíte? Když si dám hortenzie na kmínku, tak vždy mluví o roubu

• Autor: babkaela

Datum: 02.06.2024 10:09

Koukni na tyhle stránky [allegro.cz]

Snažila jsem se vypěstovat Anabalku na kmínku - nezadařilo se, uschla.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.