|
|
středa 20. května, 06:35 Svátek má Zbyšek
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: hortenzie
Tady je tak sucho, ze na slimaka jsem jeste snad nenarazila, kdyztak jen sneci.
Regina Coton Candy je zmrzlá, brečela bych nad ní, byla už tak nádherná
Kordulko, ona obrazí si myslím. A jak už je stará, tak doroste do velikosti rychle.No už není jak když se začne pomalu z klacíku.Já ještě vůbec nevím, co tu velkolisté hortenzie udělají. Nevypadají úplně hotové ale ani se mi zase nijak moc nelíbí. Uvidím co po dešti. Případně je zkrátím.
S velkolistý má počkám do konce května. Uvidíme
Trošku jsem ji pustila světlo do středu. Dneska ležím, na zahradu půjde snad zitra
Trošku jsem ji pustila světlo do středu. Dneska ležím, na zahradu půjdu snad zitra
č1 výměna, byla úplně ožraná, č2 stará Limelight, jako kdyby nestačilo že. omrzla, ještě má snad mšice
Letos mam taky ruzne pokroucene listy nejenom u hortenzii a nevim, cim by to mohlo byt. Msice ani nic jineho tam nevidim..
U macrophyl nevidím ani náznak života. Latnatky v pohodě.
Dnes jsem strihala velkoliste a vlastne porad nevim, jak to udelat... jestli nechat vetve, na kterych se probouzi nejake mini pupinky, ze kterych stejne nejspis nic nebude, nebo je vzit sakum prdum u zeme...
Zatim jsem to vzala tak napul... vetve, ktere byly vylozene mrtve bez znamek zivota sly, taky stare nebo naopak tenke. No a zustala asi tak tretina vetvi, na kterych se cosi probouzi, ale nevim, jestli to melo smysl prave a nemelo jit radsi vsechno..
Betas, nad tím přemýšlím taky. Tady jakoby konce obživly a rostou, na konci je něco jako náznaky květů. Ale celkově je pohled na rostliny dost zoufalý, vypadají jako skvrnité hyjeny.A tak nějak mám pocit, že i když vykvetou, bude to něco jako s některými růžemi. Stejně je to s liliemi. Ty se jakoby oklepaly, začaly přirůstat i se zárodky květů na konci, na kusu stonku jsou jako opelichané slepice.
Mám to taky jak popisuje Regina. Některé lilie jsou zkoucené, náprstníky v různých pozicích apod. Prostě mráz je umravnil v růstu, i když to vypadalo že to dají....
Jako makrophyly jsou u mě v žalostném stavu, o kvetení nemůže být řeč. Latnatky mají oschlé konce listů, ale ty snad obrážejí. Jak to bude u nich s kvetenim, čert ví.
Na Fb jsem ve skupině hortenzie latnaté. Je móda těch na kminku . Všude pišou , že jsou roubované na kmínek. Ovšem kdo je má ,tak se se mnou dohadují, že ne. Při roubování na třeba anglicky způsob roub neni vidět. Nebo nevím jak to dělají. Možna že někde si s tím vyhrají a táhnou opravdu jen jednu větev, ale s tím si můžem vyhrát tak akorát doma. Ne v tomhle množstvi.
Co myslíte? Když si dám hortenzie na kmínku, tak vždy mluví o roubu
Koukni na tyhle stránky [allegro.cz]
Snažila jsem se vypěstovat Anabalku na kmínku - nezadařilo se, uschla.